
Manau, laikas papasakoti apie savo meilę vištienos dešrai. Nežinau, kada tai prasidėjo, bet tikrai giliai. Ši vištienos dešros baltųjų pupelių keptuvė yra pagaminta iš iš anksto paruoštos rūkytos vištienos dešros, kad sutaupytumėte laiko, ir kreminės baltos konservuotos pupelės, kad sutaupytumėte pinigų! Ir aš visada džiaugiuosi galėdamas su jumis pasidalyti vienos keptuvės vakarienės patiekalu, todėl šį patiekalą norėsite laikyti galinėje kišenėje!


Vištienos dešros baltųjų pupelių keptuvės ingredientai
Mano tikslas buvo sukurti greitą keptuvėje paruoštą patiekalą, kuris man primintų lėtai virtas pupeles ir kumpį. Žinote pupeles, kurios ištisas valandas verdamos dideliame puode ir sugeria visą tą puikų skonį iš dūminio kumpio kulno kaulo? Taip, toks buvo tikslas. Ir manau, kad priėjau gana arti! 😉 Štai ko tau reikės:
- Vištienos dešra: Jums reikės 4–5 visiškai išvirtų vištienos dešrelių nuorodų. Šiuo metu mano mėgstamiausias prekės ženklas yra „Aidells“ rūkyta vištienos dešra, tačiau galite naudoti bet kurį jums patinkantį prekės ženklą. Aš taip pat girdėjau puikių dalykų apie „Trader Joe“ vištienos dešrą!
- Svogūnai ir česnakai: Kubeliais supjaustytas svogūnas ir česnakas kepa vištienos dešros riebalų likučiuose ir patiekalui suteikia daug aromato ir skonio.
- Baltosios pupelės: Aš mėgstu kremines cannellini pupeles, kurias ir naudojau, bet tikrai galite naudoti ir kitokias konservuotas baltas pupeles, pavyzdžiui, didžiąsias šiaurines ar tamsiąsias pupeles.
- Vištienos sultinys: Truputis vištienos sultinio padeda sušildyti pupeles ir sukuria lengvą padažą.
- Špinatai: Iš sūrio tortellini ir dešrelių keptuvės liko pusė maišelio kūdikių špinatų, todėl nusprendžiau juos įdėti čia, kad sumažinčiau maisto švaistymą ir patiekalui suteiktų daugiau spalvos.
- Prieskoniai: Rūkyta paprika padeda pasiekti dūminių pupelių skonį, šiek tiek druskos, juodųjų pipirų ir džiovintų raudonėlių. Tai viskas, ko jums prireiks!
- Stebėkite vištienos dešrą, kol ji keptuvėje paruduos. Tai užtrunka tik 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Todėl būtinai išimkite jį iškart po to, kai jis paruduoja, kad nesudegtų.
- Gamindama šį receptą mėgstu naudoti labai didelę 12 colių keptuvę, kad greitai apkepčiau visą vištienos dešrą vienu metu lygiu sluoksniu.
- Konservuotas pupeles nusausinkite, bet NENAUDOKITE. Papildomas krakmolingas skystis, prilipęs prie pupelių, padės sukurti lengvą padažą.
- Špinatus galite pakeisti kapotais kopūstais, jei tokių turite po ranka.
- Pagardinkite šį paprastą vienos keptuvės patiekalą šviežiai tarkuotu parmezano sūriu arba žiupsneliu raudonųjų pipirų dribsnių, kad gautumėte papildomo skonio!
AR GALIU NAUDOTI KITOKIO RŪŠIO DEŠRĘ?
Taip! Šiam receptui galite naudoti bet kokios rūšies rūkytą dešrą. Aš tiesiog mėgstu vištienos dešrą, bet jautienos, kiaulienos, kalakutienos ar net kielbasa dešra tiktų. Tiesiog įsitikinkite, kad gaunate visiškai iškeptų dešrų nuorodas.
Likučių saugojimas
Nors laikant šaldytuve pupelės gana sutirštės, kitą dieną jų skonis bus puikus. Taigi nedvejodami laikykite visus likučius sandariame inde šaldytuve 3–4 dienas. Lengvai pašildykite mikrobangų krosnelėje, kol sušils.


Vištienos dešros baltųjų pupelių keptuvė
Ši vištienos dešros baltųjų pupelių keptuvė yra greitas ir paprastas vienos keptuvės patiekalas, kuris yra sotus, ekonomiškas ir skanus!


Neleiskite ekranui užtemti
- 4 visiškai iškeptos vištienos dešros nuorodos (apie 12 uncijų) (4,99 USD)
- 2 Valg kepimo aliejus, padalintas (0,08 USD)
- 1 mažas geltonas svogūnas, supjaustytas kubeliais (0,42 USD)
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos (0,16 USD)
- 2 15oz. skardinės cannellini pupelių, nusausintos (2,00 USD)
- 1/2 šaukštelis druskos (0,02 USD)
- 1/2 šaukštelis džiovintas raudonėlis (0,05 USD)
- 1/4 šaukštelis rūkyta paprika (0,02 USD)
- 1/4 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų (0,02 USD)
- 1 puodelis vištienos sultinio (0,17 USD)
- 2 puodeliai špinatų, grubiai pjaustytų (0,76 USD)
-
Vištienos dešrą supjaustykite maždaug ¼–½ colio storio apvaliais medalionais.
-
Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Į keptuvę sudėkite supjaustytą vištienos dešrą ir apkepkite iš abiejų pusių. Tai užtruks tik apie 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Taigi būkite atsargūs, kad nesudegintumėte dešros. Kai vištienos dešra apskrus, išimkite ją iš keptuvės ant atskiros lėkštės ir atidėkite.
-
Į tą pačią keptuvę įpilkite likusį 1 šaukštą aliejaus kartu su kubeliais pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku. Troškinkite apie 3 minutes arba tol, kol svogūnas taps skaidrus, o česnakas – kvapnus.
-
Į keptuvę suberkite nusausintas konservuotas pupeles (pupelių neplaukite, likęs krakmolingas skystis padeda susidaryti padažui), druską, džiovintą raudonėlį, rūkytą papriką ir maltus juoduosius pipirus. Tada supilkite vištienos sultinį.
-
Švelniai viską išmaišykite ir užvirkite keptuvę. Troškinkite 4-5 minutes.
-
Į keptuvę sudėkite susmulkintus špinatus, leiskite špinatams nuvyti nuo karščio, tada sudėkite paruduotą vištienos dešrą. Švelniai sumaišykite su pupelėmis, kad susimaišytų.
-
Patiekite karštą su traškia duona ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais arba raudonųjų pipirų dribsniais. Mėgaukitės!
Kaip skaičiuojame receptų kainas, žiūrėkite čia.
Jei pupelių mišinys pasidaro per tirštas, įmaišykite 2 šaukštus vandens tuo pačiu metu, kai subersite špinatus.
Patiekimas: 1patiekimasKalorijos: 254kcalAngliavandeniai: 8gBaltymai: 14gRiebalai: 19gNatris: 1392 mmgPluoštas: 1g
Perskaitykite visą mūsų mitybos atsisakymą čia.


Kaip pasigaminti vištienos dešros baltųjų pupelių keptuvę – žingsnis po žingsnio nuotraukos


Šiuo metu tai yra mano mėgstamiausias rūkytos vištienos dešros prekės ženklas, tačiau galite naudoti bet kurio prekės ženklo gaminį.


Supjaustykite 4 visiškai iškeptas vištienos dešreles į apvalius, maždaug ¼–½ colio storio medalionus.


Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Į keptuvę sudėkite supjaustytą vištienos dešrą ir apkepkite iš abiejų pusių. Tai užtruks tik apie 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Taigi būkite atsargūs, kad nesudegintumėte dešros. Kai vištienos dešra apskrus, išimkite ją iš keptuvės ant atskiros lėkštės ir atidėkite.


Į tą pačią keptuvę įpilkite likusį 1 šaukštą aliejaus, 1 mažą kubeliais pjaustytą geltonąjį svogūną ir 2 susmulkintas česnako skilteles. Troškinkite apie 3 minutes arba tol, kol svogūnas taps skaidrus, o česnakas – kvapnus.


Įdėkite 2 15 uncijų. skardines nusausintų cannellini pupelių į keptuvę (pupelių neplaukite, likęs krakmolingas skystis padeda susidaryti padažui), kartu su 1/2 šaukštelio druskos, 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių, 1/4 šaukštelio rūkytos paprikos ir 1/ 4 šaukšteliai šviežiai maltų juodųjų pipirų. Tada supilkite 1 puodelį vištienos sultinio. Švelniai viską išmaišykite ir užvirkite keptuvę. Troškinkite 4-5 minutes.


Į keptuvę įpilkite 2 puodelius susmulkintų špinatų, leiskite špinatams nuvyti. Jei jūsų pupelių mišinys tapo šiek tiek per tirštas, nedvejodami įpilkite 2 šaukštus vandens.


Dabar į keptuvę sudėkite paruduotą vištienos dešrą. Švelniai sumaišykite su pupelėmis, kad susimaišytų.


Dabar belieka pasimėgauti su traškia duona ir galbūt greitomis salotomis. Paprastas vienos keptuvės patiekalas už pergalę!!🙌

