
Acorn Skvošas yra viena iš mano mėgstamiausių moliūgų veislių. Tai gana dinamiška, ir jums bus sunku rasti žmogų, kuris nekenčia šio skonio. Jis švelnus, veržlus ir taip malonu akiai! Supjaustę moliūgą griežinėliais, o ne per pusę, šis ir taip ekonomiškas garnyras dar labiau ištempiamas. Kiekvieną griežinėlį įtrinu į šildantį marinatą, išmargintą cinamonu ir razinomis (orkaitėje razinos karamelizuojasi!), o po to kepu, kol suminkštės. Manau, kad šis skrudintų gilių moliūgų receptas turėtų būti jūsų šventinės vakarienės užtepėlėje, o jį pagaminti taip paprasta!


Kas yra Acorn Skvošas?
Jei nesate susipažinę su gilių moliūgais, tai žieminių moliūgų veislė, žinoma dėl savo mažo dydžio, ryškios briaunelės odos ir švelnaus skonio. Skrudinant minkštimas tampa kreminis ir beveik sviestinis – puikiai tinka garnyrui. Jame taip pat gausu vitaminų A, C ir kalio! Šis moliūgas puikiai tinka įdarui, kaip ir mūsų laukiniais ryžiais įdarytų gilių moliūgų recepte, tačiau kepant paprastame prieskonių mišinyje išryškėja natūralus skonis. Jis taip pat yra puikus ingredientas sumaišytoje sriuboje!
Šiame recepte naudoju alyvuogių aliejų, paukštienos prieskonius, smulkintą česnaką, rudąjį cukrų ir cinamoną. Tačiau mano slaptas ingredientas, suteikiantis nepakartojamo skonio tokiems pikantiškiems patiekalams, kaip šis razinų. Natūralus jų saldumas tikrai išryškina žemišką, riešutinį skvošo skonį, pridėdamas šiek tiek kontrasto.
Štai ko jums reikės norint paruošti šį skrudintų gilių moliūgų receptą:
- Gilės skvošas: Puikiai prinokęs gilių moliūgas bus tvirtas, sunkus pagal savo dydį ir sodriai žalios spalvos. Jų oda taip pat gali turėti šiek tiek oranžinės spalvos, o tai yra normalu. Venkite moliūgų su minkštomis dėmėmis ar įtrūkimais. Jei jūsų moliūgą sunku pjaustyti, pabandykite šakute įsmeigti skylutes ir 1–2 minutes pašildyti mikrobangų krosnelėje, kad jis suminkštėtų. Rekomenduoju tai padaryti pagal bet kokį moliūgų receptą, pvz., mano skrudintą moliūgą, nes kai kuriuos moliūgus gali būti sunku perpjauti!
- Alyvuogių aliejus: Padeda prieskoniams prilipti ir suteikia sodrumo galutiniam patiekalui.
- Prieskoniai: Druska, juodieji pipirai, cinamonas ir paukštienos prieskoniai (šalavijų, čiobrelių, rozmarinų ir kitų žolelių mišinys) sudaro paprastą, bet kvapnų prieskonių mišinį.
- Rudasis cukrus: Šiame recepte pasirinkau šviesiai rudąjį cukrų, o ne medų ar klevų sirupą. Rudajame cukruje esanti melasa puikiai dera su pikantiškais paukštienos prieskoniais ir suteikia malonaus skonio gylio. Bet jei turite po ranka klevų sirupo, galite sutaupyti šiek tiek moliūgų ir pasigaminti mūsų dūminių klevų skrudintų gilių moliūgų!
- Razinos: Naudokite bet kokios jums patinkančios spalvos razinas.
- Česnakai: Suteikia pikantišką kąsnį ir subalansuoja rudojo cukraus ir razinų saldumą.
- Šviežios petražolės: Garnyrui. Žalia spalva prieš geltoną moliūgą atrodys nuostabiai ant jūsų šventinio pietų stalo!
Kaip tarnauti
Šis orkaitėje skrudintas gilių moliūgas yra jaukus garnyras Padėkos dienos ar bet kokio rudens vakarienės proga. Jis puikiai dera su mėsa, pavyzdžiui, keptu kumpiu ar kepsniu. Vegetariškai patiekite prie sočios saldžiųjų bulvių juodųjų pupelių keptuvės arba pomidorų pyrago. Jūs netgi galite pridėti papildomų priedų, kad atitiktų jūsų valgį, pavyzdžiui, pabarstykite fetos sūrio ar parmezano umami, karamelizuotų svogūnų arba cukruotų pekano riešutų, kad būtų traškesnis! Šiek tiek citrusinių vaisių žievelės ir grietinės ant viršaus yra dar vienas puikus būdas patiekti šias tobulai paskrudusias riekeles!
Taip, oda yra valgoma! Iškepus šiek tiek suminkštėja, bet valgant, jei nepatinka tekstūra, galite lengvai šakute atskirti nuo minkštimo. Nelupau moliūgų, nes odelė padeda griežinėliais išlaikyti gražiai iššukuotą formą. Man taip pat patinka vizualus kontrastas tarp žalios odos ir sviesto geltonos mėsos. Nesvarbu, ar ketinate valgyti odelę, ar ne, prieš pjaustydami būtinai gerai nuplaukite moliūgo išorę.
Laikymo instrukcijos
Skrudintas gilių moliūgas puikiai tinka ruošiant maistą. Likučius galite laikyti sandariame inde šaldytuve iki keturių dienų. Pakaitinkite juos orkaitėje, gruzdintuvėje arba mikrobangų krosnelėje, kol sušils. Taip pat galite pabandyti užšaldyti virtus moliūgus iki trijų mėnesių, tačiau atkreipkite dėmesį, kad atšildžius tekstūra gali pasikeisti. Jei taip atsitiks, visada galite naudoti šaldytus moliūgų skilteles sriubose, troškiniuose ar troškiniuose.


Skrudintos gilės skvošo receptas
Šis paprastas Acorn Skvošo receptas yra skrudintas su pikantiškais prieskoniais, ruduoju cukrumi ir saldžiomis razinomis. Puikiai tinka švenčių užtepėlėms ar kasdieniams patiekalams.


Neleiskite ekranui užtemti
- 3 Valg alyvuogių aliejaus (0,57 USD)
- ½ šaukštelis druskos (0,01 USD)
- ½ šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų (0,04 USD)
- ¼ šaukštelis paukštienos prieskonių (0,05 USD)
- 2 gvazdikėliai česnako, malto (0,06 USD)
- 1 Valg rudojo cukraus (0,03 USD)
- ⅛ šaukštelis cinamono (0,01 USD)
- 3 Valg razinos (bet kokios spalvos), padalintos (0,36 USD)
- 2 gilių moliūgų (5,58 USD)
- 1 Valg šviežios petražolės, maltos (0,04 USD)
-
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, juoduosius pipirus, paukštienos prieskonius, maltą česnaką, rudąjį cukrų ir cinamoną.
-
Sumaišykite marinato ingredientus ir suberkite 2 šaukštus razinų, maišykite, kad jos tolygiai pasidengtų.
-
Gilę moliūgą perpjaukite per pusę išilgai ir išimkite sėklas. Tada supjaustykite ½ colio pločio griežinėliais (pusžiedžiais, pagal plotį).
-
Sudėkite supjaustytas moliūgo skilteles į didelio dydžio maišymo dubenį ir užpilkite marinatu ant viršaus.
-
Mišinį rankomis įtrinkite į moliūgą. Arba galite naudoti šveitimo šepetį.
-
Išteptą moliūgą ir 2 šaukštus marinuotų razinų paskleiskite ant išklotos kepimo skardos. Ant moliūgo griežinėlių apšlakstykite marinato likučius.
-
Kepkite 425 F temperatūroje 20 minučių, iki pusės apversdami riekeles.
-
Pabarstykite šviežiomis maltomis petražolėmis ir likusiu 1 šaukštu nevirtų razinų.
Kaip skaičiuojame receptų kainas, žiūrėkite čia.
Patiekimas: 1patiekimasKalorijos: 101kcalAngliavandeniai: 16gBaltymai: 1gRiebalai: 5gNatris: 134mgPluoštas: 2g
Perskaitykite visą mūsų mitybos atsisakymą čia.


Kaip pasigaminti skrudintų gilių skvošo griežinėlius – žingsnis po žingsnio nuotraukos


Dubenyje sumaišykite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, ½ šaukštelio druskos, ½ šaukštelio juodųjų pipirų, ¼ šaukštelio paukštienos prieskonių, 2 skilteles malto česnako, 1 šaukštą rudojo cukraus ir ⅛ šaukštelį cinamono.


Sumaišykite marinato ingredientus ir suberkite 2 šaukštus razinų, maišykite, kad jos tolygiai pasidengtų.


2 moliūgus perpjaukite per pusę išilgai ir išimkite sėklas. Tada supjaustykite ½ colio pločio griežinėliais (pusžiedžiais, pagal plotį).


Sudėkite supjaustytas moliūgo skilteles į didelio dydžio maišymo dubenį ir užpilkite marinatu ant viršaus.


Mišinį rankomis įtrinkite į moliūgą. Arba galite naudoti šveitimo šepetį.


Išteptą moliūgą ir 2 šaukštus marinuotų razinų paskleiskite ant išklotos kepimo skardos. Ant moliūgo griežinėlių apšlakstykite marinato likučius.


Kepkite 425 F temperatūroje 20 minučių, iki pusės apversdami riekeles.


Ant viršaus uždėkite 1 šaukštą šviežių maltų petražolių ir likusius 1 šaukštą nevirtų razinų. Argi moliūgas neatrodo taip gražiai?! Ir skonis dar geresnis nei atrodo!