Neskaitant megztinių ir neaiškių kojinių išplėšimo, tai šaukia: „Atėjo ruduo! daugiau nei lipnūs moliūgų pyragaičiai? Šio turtingo tamsaus šokolado ir šildančių moliūgų prieskonių skonių derinio neįmanoma įveikti. Tačiau jei riebių, minkštų ir itin drėgnų pyragų neužtenka, kad įtikintumėte, moliūgų sūrio pyrago užpilas tikrai patvirtins sandorį! Mano paprastas receptas naudoja lengvai randamus ingredientus ir yra puikus nebrangus rudens desertas. Ar galiu pasiūlyti kelionę po lapus, kartu su šių moliūgų pyragaičių partija?
Užaugusi Naujojoje Anglijoje, mano mama apsilankymą Seilemo valstijoje Masačusetso valstijoje padarė mūsų šeimos tradicija; mes visi esame istorijos mėgėjai ir mėgstame gerą vaiduoklių istoriją. Didžiuojuosi galėdamas pasakyti, kad su dukra 3 metus išlaikiau Salemo tradiciją, nors gyvename Tenesyje, ir norint ją pasiekti, reikia šiek tiek daugiau pastangų. Rudenyje Naujojoje Anglijoje yra kažkas stebuklingo ir baisaus, todėl tikiuosi, kad šie moliūgų pyragaičiai suteiks jums šiek tiek įspūdžių, su kuriais užaugau kiekvieną spalį! Šis receptas yra toks smagus klasikinių naminių pyragaičių posūkis ir kiekvieną kartą juos gaminant mane apima rudens dvasia.
Štai ko jums reikės norint pagaminti šį moliūgų pyragaičių receptą:
- Miltai: Šiam receptui jums reikia tik ¾ puodelio universalių miltų.
- Sūdytas sviestas: Išmatuokite sviestą ir ištirpinkite jį prieš dėdami į pyrago tešlą. Lydytas sviestas prideda drėgmės ir sukuria švelnesnę tekstūrą. Trumpai pašildykite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės, kol ištirps, bet ne karšta.
- Prieskoniai: Cinamoną įdedu į braunies tešlą, o moliūgų pyrago prieskonį į moliūgų kreminio sūrio užpilą. Šie prieskoniai yra būtini klasikiniam rudens skoniui.
- Augalinis aliejus: Prideda drėgmės ir padeda sukurti kramtomąją tekstūrą.
- Granuliuotas cukrus ir šviesiai rudasis cukrus: Naudokite šviesiai rudą cukrų ir įprastą granuliuotą cukrų, kad pasaldintumėte moliūgų pyragus. Į užpilą taip pat įdedu šiek tiek rudojo cukraus, kad pajustų aštrų kreminio sūrio skonį.
- Druska: Dėl skonio ir saldumo subalansavimo.
- Kakavos milteliai: Naudokite nesaldintus kakavos miltelius, kad pyragaičiai būtų sodraus šokolado skonio.
- Kiaušiniai: Šiam receptui jums reikės 2 kiaušinių. Jie padeda sukurti neryškią tekstūrą ir šiek tiek pakelia kepimo metu.
- Vanilės ekstraktas: Dėl skonio – naudokite gryną vanilės ekstraktą, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.
- Moliūgų tyrė: Būtinai paimkite 100% gryno moliūgo skardinę, o ne moliūgų pyrago įdarą. Aš naudočiau bet kokią likusią moliūgų tyrę moliūgų sviestui, moliūgų sausainiams ar moliūgų kokteiliui gaminti!
- Kreminis sūris: Užpilui paruošti naudokite kambario temperatūros kreminį sūrį.
- Šokolado traškučiai: Dalį įmaišau į brownie tešlą, o likusią dalį užbarstau ant moliūgų kreminio sūrio sluoksnio. Pusiau saldūs šokolado drožlės yra skanūs pagal šį receptą, tačiau galite naudoti bet kokią jums patinkančią rūšį.
- Pekano riešutai: Aš naudoju smulkintus pekano riešutus, kad šie moliūgų sūrio pyragaičiai būtų šiek tiek traškūs. Graikiniai riešutai yra puikus biudžetą tausojantis pakaitalas.
- Virimo purškalas: Keptuvės patepimui.
Recepto patarimai
- Prieš dėdami į miltų mišinį, sumaišykite šlapius ingredientus, kad nepermaišytumėte. Per daug sumaišius miltus gali susidaryti per daug glitimo, todėl kepant susidaro kieta ir ne tokia puri tekstūra (ne idealu!). Mentele sudėkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus, kol jie susimaišys.
- Labai rekomenduoju grietinėlės sūriui leisti sušilti iki kambario temperatūros prieš maišant jį su kitais ingredientais. Ar kada bandėte sumaišyti šaltą grietinėlės sūrio bloką? Tai nelengva!
- Nepamirškite kepimo indo patepti kepimo purškikliu, kad pyragaičiai nepriliptų. Indą taip pat iškloju pergamentiniu popieriumi, kad atvėsus lengvai juos ištraukčiau.
- Kepiniai iškepa, kai į centrą įsmeigtas dantų krapštukas pasirodo švarus ir be šlapios tešlos. Užpilas taip pat atrodys tvirtas ir šiek tiek auksinis.
Kepant man patinka kaimiškas vaizdas, tačiau trapūs moliūgų pyragaičiai nėra būtent tai, apie ką galvoju. Kad gautumėte vienodus griežinėlius, prieš pjaustydami pyragus leiskite atvėsti apie 30 minučių; kitu atveju pjaustant jie gali subyrėti. Atvėsę jie sustings ir pjaustysis daug geriau. Taip pat turėtumėte naudoti aštrų, tiesia briauna peilį ir nuvalykite jį po kiekvieno pjūvio. Taip nedrąsūs pyrago gabaliukai neprilips prie peilio ir nesusidarys dantytų kraštų. Pagal šį receptą gaunami 9 vienodo dydžio pyragaičiai, tačiau galite juos supjaustyti mažesniais arba didesniais gabalėliais – kaip tik norite!
Laikymo instrukcijos
Moliūgų pyragus laikykite sandariame inde kambario temperatūroje 3–4 dienas. Norėdami ilgiau laikyti, laikykite juos šaldytuve iki savaitės arba užšaldykite iki 3 mėnesių. Tiesiog įsitikinkite, kad jie yra visiškai atvėsę prieš laikydami ir leiskite jiems atitirpti prieš patiekiant. Tai puikus skanėstas artėjančioms rudens šventėms!
Moliūgų pyragaičių receptas
Šie paprasti moliūgų pyragaičiai yra drėgni, skanūs ir gaminami nuo nulio. Pabarstytas kreminiu moliūgų kreminio sūrio sūkuriu ir traškiais pekano riešutais!
Neleiskite ekranui užtemti
Brownie ingredientai
- ¾ puodelis miltų (0,08 USD)
- 1 šaukštelis cinamono (0,15 USD)
- ⅛ šaukštelis druskos (0,01 USD)
- 12 Valg sūdyto sviesto, lydyto, bet ne karšto (1,59 USD)
- 2 Valg augalinis aliejus (0,08 USD)
- ¾ puodelis granuliuoto cukraus (0,26 USD)
- ¾ puodelis šviesiai rudo cukraus (0,51 USD)
- ½ puodelis kakavos milteliai (1,24 USD)
- 2 kiaušiniai (0,62 USD)
- ½ Valg vanilės ekstraktas (0,98 USD)
- ¼ puodelis moliūgų tyrė (0,15 USD)
- ¼ puodelis šokolado gabaliukai, padalinti (0,37 USD)
- kepimo purškalas (0,01 USD)
Moliūgų kreminio sūrio užpilo ingredientai
- 4 oz kreminio sūrio, kambario temperatūros (1,49 USD)
- ⅓ puodelis šviesiai rudo cukraus (0,36 USD)
- ½ šaukštelis moliūgų pyrago prieskonis (0,09 USD)
- ¼ puodelis moliūgų tyrė (0,15 USD)
- 2 Valg pekano riešutai (0,42 USD)
-
Į dubenį suberkite miltus, cinamoną ir druską ir išplakite, kad susimaišytų.
-
Atskirame dubenyje išplakite ištirpintą sūdytą sviestą, augalinį aliejų, granuliuotą cukrų, šviesiai rudąjį cukrų ir kakavos miltelius iki vientisos masės.
-
Į kitą dubenį įpilkite kiaušinių, vanilės ir moliūgų tyrės ir švelniai išplakite.
-
Tada supilkite moliūgų mišinį į šokolado mišinį ir išplakite, kad susimaišytų.
-
Supilkite sausų miltų mišinį ir 3 šaukštus šokolado drožlių į šlapią šokolado mišinį. Maišykite mentele, kol susidarys tešla.
-
Lengvai apipurkškite arba sutepkite 8 × 8 colių kepimo indą kepimo purškikliu. Taip pat galite įdėti sluoksnį pergamentinio popieriaus. Supilkite tešlą į indą ir atidėkite.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 F. Kreminį sūrį, šviesiai rudąjį cukrų, moliūgų pyrago prieskonius, moliūgų tyrę sumaišykite rankiniu mikseriu iki vientisos masės.
-
Ant pyrago tešlos viršaus sudėkite moliūgų mišinio gabaliukus.
-
Dantų krapštuku švelniai įmaišykite moliūgų užpilą į pyrago tešlą. Man patinka, kad sluoksniai būtų atskiri ir netaisyklingi, todėl jie atrodo šiek tiek kaimiškesni.
-
Pabarstykite likusiais 1 šaukštu šokolado drožlių ir pekano gabalėlių.
-
Kepkite 40 minučių arba tol, kol pyragaičiai sustings ir į centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
Kaip skaičiuojame receptų kainas, žiūrėkite čia.
Patiekimas: 1pyragasKalorijos: 481kcalAngliavandeniai: 59gBaltymai: 5gRiebalai: 27gNatris: 215mgPluoštas: 3g
Perskaitykite visą mūsų mitybos atsisakymą čia.
kaip pasigaminti moliūgų pyragus – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Į dubenį įpilkite ¾ puodelio miltų, 1 arbatinį šaukštelį cinamono ir ⅛ šaukštelio druskos ir išplakite, kad sumaišytumėte.
Atskirame dubenyje išplakite 12 šaukštų lydyto sūdyto sviesto, 2 šaukštus augalinio aliejaus, ¾ puodelio granuliuoto cukraus, ¾ puodelio šviesiai rudojo cukraus ir ½ puodelio kakavos miltelių iki vientisos masės.
Į kitą dubenį įpilkite 2 kiaušinius, ½ šaukštelio vanilės ir ¼ puodelio moliūgų tyrės ir švelniai suplakite.
Tada supilkite moliūgų mišinį į šokolado mišinį ir išplakite, kad susimaišytų.
Supilkite sausų miltų mišinį ir 3 šaukštus šokolado drožlių į šlapią šokolado mišinį. Maišykite mentele, kol susidarys tešla.
8 × 8 colių kepimo indą lengvai apipurkškite arba sutepkite kepimo purškikliu. Taip pat galite įdėti sluoksnį pergamentinio popieriaus. Supilkite tešlą į indą ir atidėkite.
Įkaitinkite orkaitę iki 350 F. Sumaišykite 4 uncijos grietinėlės sūrio, ⅓ puodelio šviesiai rudojo cukraus, ½ šaukštelio moliūgų pyrago prieskonių, ¼ puodelio moliūgų tyrės su rankiniu maišytuvu, kol ji bus vienalytė.
Ant pyrago tešlos viršaus sudėkite moliūgų mišinio gabaliukus.
Dantų krapštuku švelniai įmaišykite moliūgų užpilą į pyrago tešlą. Man patinka, kad sluoksniai būtų atskiri ir netaisyklingi, todėl jie atrodo šiek tiek kaimiškesni.
Pabarstykite likusiais 1 šaukštais šokolado drožlių ir 2 šaukštais pekano gabalėlių.
Kepkite 40 minučių arba tol, kol pyragaičiai sustings ir į centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
Šis paprastas moliūgų pyrago receptas yra vienintelis būdas šį rudenį mėgautis moliūgu ir šokoladu kartu!