Šis „Air Fryer Asparagus“ gali būti lengviausias mano kada nors sukurtas receptas, ir žinote ką? Aš dėl to nepykstu! Kartais pats paprasčiausias metodas yra geriausias, o šie traškūs šparagai yra to įrodymas. Nuo pradžios iki pabaigos užtrunka mažiau nei 10 minučių ir tai pakeis jūsų požiūrį į šią kartais poliarizuojančią daržovę. Ar žinojote, kad šparagai visiškai subręsta per 3 METUS, todėl jie atrodo ir skonis taip, kaip matote bakalėjos parduotuvėje? Vien dėl šios priežasties gerbkime šį ingredientą, būkime paprasta ir tikrai leiskime jo skoniui spindėti!
Štai ko jums reikės, kad pagamintumėte šparagus ant oro gruzdintuvės:
- Šparagai: Niekada nesunku rasti krūvą savo vietinėje bakalėjos parduotuvėje. Tačiau kainos gali skirtis ištisus metus, todėl pasinaudokite jomis sezono metu ir kartais išparduodami. Šparagų sezonas yra pavasarį ir vasaros pradžioje nuo kovo pabaigos iki gegužės pabaigos arba birželio pradžios.
- Alyvuogių aliejus: Alyvuogių aliejus padeda apsaugoti šparagų ietis nuo degimo. Tai taip pat padeda tolygiai paskirstyti prieskonius.
- Prieskoniai: Česnako miltelių, jūros druskos ir juodųjų pipirų mišinys suteikia tik šiek tiek skonio, kuris puikiai tinka beveik bet kokiam patiekalui.
- Citrina: Šviežių citrinų sulčių išspaudimas (visiškai neprivalomas) suteikia gaivumo!
Ką dar galiu pridėti prie „Air Fryer Asparagus“?
Man patinka druskos, pipirų ir česnako miltelių paprastumas, bet drąsiai būkite kūrybingi. Bandyti:
- Nupjaukite tik apatinę 1/2–1 colio šparagų ietis. Šie sumedėję galai yra kieti ir gali būti nemalonu valgyti. Kai kurie žmonės mėgsta daržovių skustuvu nulupti odelę apačioje. Manau, kad šis metodas dažnai veikia, bet galai dažniausiai vis tiek yra per kieti, kad man patiktų.
- Stenkitės palikti šiek tiek tarpo tarp iečių, kad jie traškėtų, o ne garuotų. Galbūt norėsite virti šparagus partijomis.
- Neperkepkite šparagų. Pervirti šparagai taps suglebę, įmirkę ir įgaus pilkšvą spalvą. Kai virti šparagai tampa ryškiai žalios spalvos, tai paprastai reiškia, kad viskas!
- Patiekite šiuos šparagus, kai tik jie baigs virti, kad gautumėte geriausią skonį ir traškią tekstūrą.
Ką patiekti su „Air Fryer“ šparagais
Šie traškūs šparagai puikiai dera su paprastais, sveikais patiekalais, pavyzdžiui Parmezano rizotas, Chicken Cordon Bleuarba Medus Sriracha Tofu.
Oro gruzdintuvė šparagai
Šis „Air Fryer Asparagus“ gali būti lengviausias mano kada nors sukurtas receptas. Nuo pradžios iki pabaigos užtrunka mažiau nei 10 minučių ir tai taip gerai!
Neleiskite ekranui užtemti
- 1 krūva šparagų (1 svaras) (2,99 USD)
- 1 šaukštelis alyvuogių aliejus (0,06 USD)
- 1/2 šaukštelis česnako milteliai (0,06 USD)
- 1/2 šaukštelis jūros druska (0,05 USD)
- 1/2 šaukštelis maltų juodųjų pipirų (0,12 USD)
- 1 citrinos iki sulčių ir žievelės (nebūtina) (0,79 USD)
-
Nupjaukite sumedėjusius šparagų galus ir 4 minutes įkaitinkite keptuvę iki 400 °F.
-
Sumaišykite česnako miltelius, jūros druską ir juoduosius pipirus, kad sukurtumėte prieskonių mišinį.
-
Supilkite šparagus su alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu.
-
Kepkite ore 400 °F temperatūroje 3 minutes, pusiaukelėje sustodami, kad suplaktumėte.
-
Išimkite šparagus ir apšlakstykite citrinos sultimis. Jei norite, pabarstykite citrinos žievele. Pagardinkite druska ir pipirais pagal savo skonį. Mėgautis!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
Patiekimas: 1patiekimasKalorijos: 41kcalAngliavandeniai: 7gBaltymas: 3gRiebalai: 1gNatris: 294mgPluoštas: 3g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
kaip pasigaminti „Air Fryer“ šparagus – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Nupjaukite sumedėjusius 1 svaro šparagų galus ir 4 minutes įkaitinkite keptuvę iki 400 °F.
Sumaišykite 1/2 šaukštelio česnako miltelių, 1/2 šaukštelio jūros druskos ir 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų, kad sukurtumėte prieskonių mišinį.
Supilkite šparagus su 1 šaukšteliu alyvuogių aliejaus ir prieskonių mišiniu.
Įdėkite į oro gruzdintuvą ir kepkite ore 400 °F temperatūroje 3 minutes, pusiaukelėje sustodami, kad suplaktumėte.
Išimkite šparagus ir apšlakstykite citrinos sultimis. Jei norite, pabarstykite citrinos žievele. Pagardinkite druska ir pipirais pagal savo skonį. Mėgautis!