Lašiša su nedideliu biudžetu gali atrodyti kaip oksimoronas, bet aš noriu jums pasakyti, kad tai įmanoma! Ši „Air Fryer Salmon“ yra greita, paprasta ir itin skani. Atlanto lašišos filė pagardinau sojos padažu, ruduoju cukrumi ir prieskoniais ir įmečiau į keptuvę, kad savaitės vakaras būtų itin lengvas. Šis lašišos receptas bus paruoštas vos per 20 minučių, todėl jūsų namuose tikrai bus įprasta!
Mėgstamiausi žmonės, kuriems gaminu maistą, yra dukra (beveik 3 m.) ir podukra (15). Jie abu yra šiek tiek išrankūs; jie žino, kas jiems patinka ir kas ne, ir jie nebijo man pasakyti! Jei kas nors, kas skaito tai, turi mažų vaikų ar paauglių, žinau, kad jūs suprantate! Jei norite sulaukti kulinarinių pagyrimų iš labiausiai nuomonę turinčių savo šeimos narių, ši saldi ir pikantiška „Air Fryer Salmon“ yra receptas jums! Dėl švelnesnio skonio ir mėsingos tekstūros ši lašiša gali paversti bet kurį žuvies nemėgstantį jūros gėrybių entuziastą.
Štai ko jums reikės norint pagaminti lašišą keptuvėje:
- Lašiša: Gerai išparduodamas radau šviežią Atlanto lašišą, todėl ją ir naudojau. Dažnai manau, kad šaldyta lašiša yra pigesnė – prieš naudojimą tiesiog atšildykite.
- Virimo purškalas: Padeda lašišai paruduoti ir skrudinti keptuvėje.
- Sojų padažas: Lašišai suteikia sūraus umami skonio.
- Rudasis cukrus: Lašišai suteikia sodraus saldumo.
- Prieskoniai: Šviežiai malti juodieji pipirai ir česnako milteliai sustiprina sūrų ir saldų šios lašišos skonį.
Koks yra geriausias būdas atšildyti šaldytą lašišą?
Yra trys būdai saugiai atitirpinti lašišą: šaldytuve, šaltame vandenyje ir mikrobangų krosnelėje. Jei įmanoma, rekomenduoju lašišą atšildyti per naktį šaldytuve, nes tai suteikia jums keletą papildomų dienų, kol reikės kepti mėsą.
Dieną rekomenduoju atšildyti šaltame vandenyje. Palikite iš čiaupo tekėti tiek, kad vanduo nejudėtų, arba pakeiskite vandenį maždaug kas 15 minučių, kol žuvis visiškai atitirps. Taip atšildytą žuvį reikia iškepti nedelsiant. Paprastai nerekomenduoju nieko atitirpinti mikrobangų krosnelėje, nes tai gali neigiamai paveikti maisto tekstūrą, nors tai yra techniškai saugu.
Aptarnavimo pasiūlymai
Man patinka patiekti lašišą su puriais plikytų ryžių ir paprastais troškintais sniego žirneliais. Jis taip pat puikiai tinka kartu su troškintais šparagais ir puikiai dera su mūsų citrininių agurkų kuskuso salotomis arba braškių špinatų salotomis. Lašiša taip pat pakelia jau dekadentiškas Niçoise salotas nuo „o, nau“ iki „woah, fancy!
Oro gruzdintuvė lašiša
Ši „Air Fryer Salmon“ yra greita, paprasta ir labai skani! Vos per 20 minučių paruošta saldi ir pikantiška lašiša tikrai taps populiari.
Neleiskite ekranui užtemti
- 2 7 uncijos. gabalus Atlanto lašiša su oda; atšildytas, jei užšaldytas (8,41 USD)
- Virimo purškalas (0,05 USD)
- 1 Valg sojos padažas (0,06 USD)
- ¼ puodelis rudojo cukraus (0,17 USD)
- ½ šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų (0,03 USD)
- ½ šaukštelis česnako milteliai (0,07 USD)
-
Įkaitinkite keptuvę iki 400 ° F. Jei naudojate šaldytą lašišą, prieš gamindami leiskite jai atitirpti šaldytuve. Pagal šį receptą ruošiame šviežią arba visiškai atšildytą lašišą.
-
Surinkite marinato ingredientus: sojos padažą, rudąjį cukrų, pipirus ir česnako miltelius.
-
Sumaišykite sojos padažą, rudąjį cukrų, pipirus ir česnako miltelius.
-
Šaukštu užpilkite marinato mišinio ant lašišos filė, švelniai trinkite ant lašišos, kol ji visiškai pasidengs. Šiek tiek papildomos viršuje yra puiku! Rudasis cukrus virimo metu ištirps ir karamelizuosis, suteikdamas jūsų lašišai gražią spalvą ir saldumą.
-
Apipurkškite lašišą ir skrudintuvės traškumo lėkštę pasirinktu kepimo aliejumi ir padėkite lašišos odele į apačią skrudintuvėje. Priklausomai nuo oro gruzdintuvės dydžio, tai gali tekti daryti partijomis. Jei didesnę lašišos filė dalinate į mažesnes porcijas, lengviausia tai padaryti, kai ji visiškai iškepa, nebent turite aštrų peilį, kuris gali lengvai prasiskverbti per odą, kai jos yra žalios.
-
Pradėkite kepti ore 7-8 minutes. Pusiaukelėje aptepkite lašišą marinatu ir toliau kepkite.*
Kaip skaičiuojame receptų kainas, žiūrėkite čia.
Kai pagal šį receptą pasirinkau lašišą, žinojau, kad vienam žmogui noriu nuo 3 uncijų iki 4 uncijų porcijos dydžio, taigi, kai suradau tokį pjūvį ir svorį, nusipirkau ją žinodamas, kad po gaminimo galėsiu ją lengvai padalinti 4 žmonėms. .
Patiekimas: 3.5uncijųKalorijos: 199kcalAngliavandeniai: 14gBaltymai: 20gRiebalai: 6gNatris: 299mgPluoštas: 0.2g
Perskaitykite visą mūsų mitybos atsisakymą čia.
kaip pasigaminti „Air Fryer Salmon“ – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Įkaitinkite keptuvę iki 400 ° F. Jei naudojate šaldytą lašišą (2 7 uncijų gabaliukus), prieš gamindami leiskite jai atitirpti šaldytuve. Pagal šį receptą ruošiame šviežią arba visiškai atšildytą lašišą. Surinkite marinato ingredientus: 1 šaukštą sojų padažo, 1/4 puodelio rudojo cukraus, 1/2 šaukštelio pipirų ir 1/2 šaukštelio česnako miltelių.
Sumaišykite sojos padažą, rudąjį cukrų, pipirus ir česnako miltelius.
Šaukštu užpilkite marinato mišinio ant lašišos filė, švelniai trinkite ant lašišos, kol ji visiškai pasidengs. Šiek tiek papildomos viršuje yra puiku! Rudasis cukrus virimo metu ištirps ir karamelizuosis, suteikdamas jūsų lašišai gražią spalvą ir saldumą.
Apipurkškite lašišą ir skrudintuvės traškumo lėkštę pasirinktu kepimo aliejumi ir padėkite lašišos odele žemyn į keptuvę. Priklausomai nuo oro gruzdintuvės dydžio, tai gali tekti daryti partijomis. Jei didesnę lašišos filė dalinate į mažesnes porcijas, lengviausia tai padaryti, kai ji visiškai iškepa, nebent turite aštrų peilį, kuris gali lengvai prasiskverbti per odą, kai jos yra žalios.
Pradėkite kepti ore 7-8 minutes. Pusiaukelėje aptepkite lašišą marinatu ir toliau kepkite.*
Ši Air Fryer Salmon yra greita, paprasta ir tokia skani!