Tiesą pasakius, aš ne visada mėgstu gaminti desertus. Kaip virtuvės šefas, aš labiau mėgstu pikantiškus patiekalus, todėl pasisėdėdamas visada skiriu desertą kam nors kitam. Taip atradau „Nieko nedaryk torto“ šlovę! Ir šventa karvė – ar šis pyragas geras! Tai tekstūra, kuri tai daro už mane; pyragas yra biskvitas nuo susmulkintų ananasų ir itin drėgnas, be to, skrudintas kokoso užpilas su pekano riešutais suteikia jam puikų traškumą… Tai buvo meilė iš pirmo kąsnio! Šis paprastas deserto receptas taip pat yra paprastas patiekalas, kurį kiekvienas gali pagaminti už centus.
Kai vieną dieną mūsų draugė Caitlin atnešė šį pyragą priešpiečiams, pavadinimas iškart sudomino. Ir pati pabandžiusi, žinojau, kad šis receptas yra saugus. Taip, ten yra reikia atlikti keletą žingsnių (priešingai nei jo pavadinimas), bet aš atlikau daugybę tyrimų ir kai suprasite šio recepto istoriją, viskas bus prasminga.
Kas yra nieko nedaryti tortas?
Tornado pyragas, dar žinomas kaip tornado pyragas, datuojamas 1940 m. Tai buvo laikas, kai dėžutėse supakuoti pyragų mišiniai dar nebuvo plačiai paplitę, o daugeliui receptų reikėjo matuoti svarstykles ir atlikti daug laiko reikalaujančių veiksmų. Šio pyrago paprastumas (viskas buvo matuojamas puodeliu!) ir greitas paruošimo laikas (reikėjo tik 1 dubenėlio!) padėjo jį paversti mėgstamiausiu namuose. Ir kaip šokoladinis depresijos pyragas, pyrago tešloje nėra pridėto sviesto ar pieno. Tereikia susmulkintus ananasus, cukrų, miltus, kiaušinius sumaišyti ir supilti į kepimo indą. Net nereikia laukti, kol pyragas atvės prieš apledėjus! Taigi, pažvelgus į tai iš šios perspektyvos, visiškai suprantama, kodėl jis vadinamas „Nieko nedaryk pyragu“.
Štai ko jums reikės norint pagaminti šį nieko nedarančio pyrago receptą:
- Konservuoti susmulkinti ananasai: Suteikia pyragui vaisinio saldumo ir drėgmės. Nepertempkite sulčių; tortui to reikia.
- Cukrus: Padeda pasaldinti pyragą. Atminkite, kad tai desertas, todėl jei vengiate cukraus, šis receptas gali būti ne jums. Bet jei esate nusiteikęs nebrangiam tropiniam saldumynui, esate tinkamoje vietoje!
- Miltai ir soda: Suteikia struktūrą ir padeda pyragui kilti. Norėdami gauti geriausius rezultatus, naudokite universalius miltus.
- Kiaušiniai: Padeda surišti ir įrūgti pyragą.
- Vanilės ekstraktas: Tobulas skonio stipriklis.
- Saldintas kondensuotas pienas: Padaro glaistą itin kreminį ir suteikia skanų saldumo sluoksnį. Naudokite kambario temperatūros saldintą kondensuotą pieną.
- Sviestas: Dera su kondensuotu pienu, kad susidarytų sodrus ir dekadentiškas glajus. Jis taip pat suteikia malonų sviesto skonį, nes pačiame pyrage nėra sviesto. Prieš naudodami įsitikinkite, kad sviestas yra kambario temperatūros.
- Nesaldintas susmulkintas kokosas: Paskrudinu kokosą ir pabarstau ant glaisto, kad pridėčiau skonį ir tekstūrą.
- Susmulkinti pekano riešutai: Drėgnam pyragui suteikia skanų riešutinį traškumą. Taip pat galite naudoti kapotus graikinius riešutus, makadamijų riešutus, migdolus ar bet kokius riešutus, kuriuos turite savo sandėliuke.
Ar turėčiau nusausinti konservuotus ananasus?
Ne, susmulkintų ananasų nenusausinkite! Šiame tornado pyrago recepte į pyrago tešlą nepridėta sviesto, pieno ar riebalų. Ananasų sultys sujungiamos su kitais ingredientais, kad sukurtų drėgną ir kvapnų pyragą. Visada naudokite visą 20 uncijų skardinę susmulkintų ananasų, įskaitant sultis.
Mano nieko nedarymo pyrago receptas nėra pyragas su kišenėmis, nes prieš dedant glazūrą aš jame nekišu jokių skylių! Taip pat naudoju ne virtą glaistą, o kreminį, plaktą glaistą. Tačiau, jei norite, galite tai paversti keksančiu pyragu, iškepusiame pyrage išdarydami skylutes ir įdėdami glajų, kol pyragas dar šiltas. Šerkšnas prasiskverbs į skylutes, todėl jis bus dar labiau dekadentiškas!
Laikymo instrukcijos
Kepimo indą uždenkite plastikine plėvele arba perkelkite pyrago riekeles į sandarų indą ir laikykite šaldytuve 3-5 dienas. Taip pat galite užšaldyti atskiras riekeles iki 3 mėnesių. Prieš patiekdami, atšildykite juos per naktį šaldytuve.
Nieko nedaryk tortas
Tortas „Nedaryti nieko“ – tai vieno dubenėlio, vienos keptuvės desertas, puikiai tinkantis bet kokiai progai. Tai paprastas, skanus ir nebrangus skanėstas, kurį gali pasigaminti bet kas!
Neleiskite ekranui užtemti
Torto ingredientai
- 2 puodeliai cukraus (0,68 USD)
- 2 puodeliai miltų (0,24 USD)
- 2 kiaušiniai (0,44 USD)
- 1 šaukštelis kepimo soda (0,01 USD)
- 1 šaukštelis vanilė (0,65 USD)
- 20 oz konservuotų trintų ananasų, su sultimis (1,28 USD)
- kepimo purškalas (0,01 USD)
Glaisto ingredientai
- ½ puodelis susmulkinto nesaldinto kokoso (1,04 USD)
- 1 puodelis (2 lazdelės) nesūdyto sviesto, kambario temp (2,13 USD)
- 14 oz saldinto kondensuoto pieno, kambario temp (2,23 USD)
- 2 Valg kapotų pekano riešutų (0,60 USD)
-
Ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, 350 laipsnių orkaitėje paskrudinkite nesaldintą susmulkintą kokosą 4 minutes. Stebėkite tai! Jis gali greitai sudeginti. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
-
Į didelį dubenį suberkite cukrų, miltus, kiaušinius, sodą, vanilę, susmulkintus nenusausintus ananasus ir šaukštu išmaišykite. Mišinys bus gumuliuotas dėl ananaso gabalėlių, tačiau įsitikinkite, kad jis gerai sumaišytas.
-
Paskleiskite į 9 × 13 kepimo formą, išteptą kepimo purškikliu. Kepkite 35-40 minučių 350 laipsnių orkaitėje. Išimkite pyragą iš orkaitės, kai į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus. Leiskite atvėsti ant prekystalio.
-
Mažesniame dubenyje sumaišykite kambario temperatūros sviestą ir saldintą kondensuotą pieną ir plakite rankiniu mikseriu vidutiniu greičiu mažiausiai 8 minutes arba iki kreminės ir vientisos masės.
-
Tortą užtepkite glazūra. Pagal šį receptą gerai, jei pyragas nėra visiškai atvėsęs prieš glaistymą! Glajus tirpsta pyragas, todėl jis yra ypač drėgnas ir skanus.
-
Ant viršaus uždėkite skrudintą kokosą, tada suberkite smulkintus pekano riešutus. Mėgaukitės savo pyragu šaltu arba šiltu!
Kaip skaičiuojame receptų kainas, žiūrėkite čia.
Patiekimas: 1gabalasKalorijos: 418kcalAngliavandeniai: 61gBaltymai: 5gRiebalai: 18gNatris: 119mgPluoštas: 2g
Perskaitykite visą mūsų mitybos atsisakymą čia.
kaip pasigaminti nieko nedaryk tortą – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, 350 laipsnių orkaitėje 4 minutes paskrudinkite ½ puodelio susmulkinto kokoso riešuto. Stebėkite tai! Jis gali greitai sudeginti.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Į didelį dubenį įpilkite 2 puodelius cukraus, 2 puodelius miltų, 2 kiaušinius, 1 šaukštelį kepimo sodos, 1 šaukštelį vanilės ir 20 uncijų susmulkintų nenusausintų ananasų ir sumaišykite su šaukštu.
Mišinys bus gumuliuotas dėl ananaso gabalėlių, tačiau įsitikinkite, kad jis gerai sumaišytas.
Paskleiskite į 9 × 13 kepimo formą, išteptą kepimo purškikliu.
Kepkite 35-40 minučių 350 laipsnių orkaitėje. Išimkite pyragą iš orkaitės, kai į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus. Leiskite atvėsti ant prekystalio
Mažesniame dubenyje sumaišykite 1 puodelį kambario temperatūros sviesto ir 14 uncijų skardinę saldinto kondensuoto pieno ir plakite rankiniu maišytuvu vidutiniu greičiu mažiausiai 8 minutes arba iki kreminės ir vientisos masės.
Tortą užtepkite glazūra. Pagal šį receptą gerai, jei pyragas nėra visiškai atvėsęs prieš glaistymą! Glajus tirpsta pyragas, todėl jis yra ypač drėgnas ir skanus.
Ant viršaus uždėkite skrudintų kokosų.
Tada suberkite 2 šaukštus kapotų pekano riešutų. Mėgaukitės savo pyragu šaltu arba šiltu!
Pasigaminkite šį paprastą „nieko nedarymo“ pyragą kitam užkandžiui, šeimos susibūrimui ar šventei. Tai skanus ir paprastas desertas, kurio recepto paprašys visi!