Kai ieškau užkandžio, noriu, kad jis būtų sveikas. Šie naminiai granolos batonėliai yra skanūs, juose nėra visokio šlamšto ir konservantų, kurių negalite ištarti ant daugumos parduotuvėje įsigytų granolų batonėlių dėžučių. Vietoj to, aš prikroviau greitai voliotų avižų, Medjool datulių, žemės riešutų sviesto, graikinių riešutų ir šokolado drožlių. Jie vis dar nuostabaus skonio ir yra daug sveikesni su viso maisto ingredientais.
Nesigėdiju pasakyti, kad esu šiek tiek traškus… toks „traškutis“, kuris išvyko iš miesto į apskritį, gyvena ūkyje, augina savo daržoves ir gamina savo „Granola“ batonėlius. Kaltas kaip kaltinamas! Man patinka sotus, kramtomas įvairių tekstūrų granolos batonėlis, o šis receptas yra visa tai ir dar daugiau! Mes su Marsha reguliariai ištraukiame juos iš šaldiklio „Budget Bytes“ studijoje; jie gamina puikų užkandį.
Premija: kadangi nėra jokio karščio, šiuos naminius granolos batonėlius taip pat smagu gaminti kartu su vaikais! Jie gali iš tešlos suformuoti smagias formas ir padėti virtuvėje!
Ar Granola batonėliai yra sveiki?
Tai priklauso nuo daugelio faktorių. Apskritai, granola batonėliai yra geras skaidulų (o kartais ir baltymų!) šaltinis. Tačiau dažnai juose taip pat yra tiek pat cukraus ir kalorijų, kiek ir saldainių batonėliuose. Paprastai, jei patikrinu ingrediento etiketę ant ko nors ir negaliu atpažinti ar ištarti daugumos sudedamųjų dalių, dažniausiai ją dedu atgal.
Mano naminiai batonėliai gaminami su Medjool datulėmis ir medumi kaip pagrindiniais saldikliais, kurių abiejų glikemijos indeksas yra mažesnis, todėl šie batonėliai turi daugiau maistinių medžiagų ir yra sveikesni nei pagaminti iš tiesioginio cukraus ar kukurūzų sirupo. Žemės riešutų sviestas ir graikiniai riešutai prideda šiek tiek baltymų, o avižos padidina skaidulų kiekį. Apskritai šie naminiai granolos batonėliai yra daug sveikesni nei parduotuvėje, bet skonis dar geresnis!
Štai ko jums reikės norint pagaminti granolos batonėlius:
- Medjool datos: Pasaldinkite juosteles ir padėkite juos surišti.
- Riebus žemės riešutų sviestas: Suteikia kremiškumo ir traškumo, taip pat padeda viską surišti.
- Graikiniai riešutai: Įpilkite papildomo traškumo ir baltymų.
- Cinamonas: Batonėliams suteikia šilumos, o tai pagerina bendrą jų skonį.
- Jūros druska: Sustiprina šių batonėlių skonį.
- Greitai valcuotos avižos: Jos supjaustomos į mažesnius gabalėlius nei tradicinės valcuotos avižos, todėl batonėlis tampa vientisesnis.
- Medus: Prideda šiek tiek papildomo saldumo ir padeda batonėliams sukietėti.
- Šokolado traškučiai: Pridėkite sodraus šokolado skonio!
Ar pigiau pasigaminti granolos batonėlių?
Kartais! Man patinka pirkti žemės riešutų sviestą ir avižas dideliais kiekiais, kai tik jie parduodami, nes jie ilgai laikosi neatidaryti. Tai tikrai padeda man sumažinti išlaidas. Kai kurios parduotuvėje įsigytų granolos batonėlių pakuotės yra pigesnės nei mano naminis receptas, tačiau galiu garantuoti, kad ingredientai nėra beveik tokie naudingi. Šie sveiki naminiai granolos batonėliai, kurių batonėlis kainuoja tik 0,72 USD, yra naudingi jūsų piniginei ir jūsų kūnui!
Šios juostelės yra puikus pagrindas įvairiems mišiniams. Bandyti:
- Baltojo šokolado drožlės
- Džiovinti arba liofilizuoti vaisiai
- Riešutai arba sėklos
- Mini zefyrai
- Susmulkinti kliņģerai
Ar turite alergiją žemės riešutams? Pabandykite žemės riešutų sviestą ir žemės riešutus pakeisti migdolų sviestu. Jei esate alergiškas visiems medžių riešutams, išbandykite tahini ir moliūgų sėklas!
Granola batonėliai
Naminiai Granola batonėliai yra naudingi ir sveiki! Pakrautas su avižomis, datulėmis, žemės riešutų sviestu, graikiniais riešutais ir šokolado drožlėmis.
Neleiskite ekranui užtemti
- 1 puodelis Medjool datulės, be kauliukų (2,99 USD)
- 1/2 puodelis stambus žemės riešutų sviestas (0,29 USD)
- 1/4 puodelis graikiniai riešutai (0,87 USD)
- 1/2 šaukštelis malto cinamono (0,05 USD)
- 1/4 šaukštelis jūros druska (0,01 USD)
- 1 1/2 puodeliai greitai vyniotos avižos (2,23 USD)
- 1/4 puodelis medus (0,78 USD)
- 2 Valg tamsaus šokolado drožlių (0,20 USD)
-
Surinkite ingredientus. Virtuvės kombainu apdorokite datules (įsitikinkite, kad visos jos yra be kauliukų!), kol susidarys didelis „tešlos“ rutuliukas.
-
Dubenyje sumaišykite Medjool datulių „tešlą“, stambų žemės riešutų sviestą, graikinius riešutus, maltą cinamoną, jūros druską, puodelius greitai susuktų avižų dribsnių, medaus ir juodojo šokolado drožles ir sumaišykite rankomis (ji bus lipni!)
-
Granola batonėlio tešlą paskleiskite į išklotą kepimo formą ir šaldykite 1-2 valandas, kol sutvirtės, bet ne visiškai vientisa.
-
Išimkite iš šaldiklio. Supjaustykite norimo dydžio ir formos strypus. Šaldytuve hermetiškame inde jie išsilaikys iki vieno mėnesio!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
Patiekimas: 1barasKalorijos: 222kcalAngliavandeniai: 31gBaltymas: 6gRiebalai: 10gNatris: 122mgPluoštas: 3g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
kaip pasigaminti Granola batonėlių – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Surinkite ingredientus. Virtuviniu kombainu apdorokite 1 puodelį Medjool datulių be kauliukų (įsitikinkite, kad visos jos be kauliukų!), kol susidarys didelis „tešlos“ rutuliukas.
Maišymo dubenyje sumaišykite Medjool datulių „tešlą“, 1/2 puodelio stambaus žemės riešutų sviesto, 1/4 puodelio graikinių riešutų, 1/2 šaukštelio malto cinamono, 1/4 šaukštelio jūros druskos, 1 1/2 puodelio greitai susuktų avižų, 1/4 puodelio medaus ir 2 šaukštai tamsaus šokolado drožlių ir sumaišykite rankomis (jis bus lipnus!)
Granola batonėlio tešlą paskleiskite į išklotą kepimo formą ir šaldykite 1–2 valandas, kol sutvirtės, bet ne visiškai vientisa.
Išimkite iš šaldiklio. Supjaustykite norimo dydžio ir formos strypus. Šaldytuve hermetiškame inde jie išsilaikys iki vieno mėnesio!
Daugiau niekada nepirksite parduotuvėje įsigytų granolos batonėlių!