Man patinka receptai, kurie atrodo įmantrūs, bet yra stebėtinai lengvai pagaminami, pavyzdžiui, įdaryti cukinijų valtys! Tai vienas iš mano mėgstamiausių būdų sunaudoti visas cukinijas, kurias perku iš parduotuvės ar vietinio ūkininkų turgaus vasarą. Tai puikus savaitės vakaro receptas mėsos ir daržovių mėgėjams ir jį labai lengva pritaikyti. Ir kadangi cukinijos yra gana neutralaus skonio, italų įkvėpti šio patiekalo skoniai tikrai suspindi. Taigi, jei šią savaitę ieškote ko nors naujo, ką papildyti savo vakarienėmis, šios gardžios cukinijų valtys tikrai nenuvils!
Yra keletas būdų, kaip pasigaminti cukinijų laivelius, bet aš nusprendžiau savo cukinijas įdaryti itališkais skoniais, tokiais kaip itališka dešra, geros kokybės marinara padažas ir tarkuotas mocarelos sūris. Čia yra viskas, ko jums reikia:
- Cukinijos: Man patinka pirkti maždaug tokio paties dydžio ir ilgio cukinijas. Taip pat stengiuosi vengti didelių ir ypač didelių cukinijų, nes jose paprastai yra dar didesnis vandens kiekis nei įprasto dydžio cukinijose.
- Itališka dešra: Itališka dešra yra iš anksto pagardinta žolelėmis ir prieskoniais, kurie įdarui suteikia daug skonio. Vietoj jų galite naudoti jautienos maltą, maltą kalakutą ar net itališką kalakutienos dešrą.
- Aromatiniai: Svogūnai ir česnakai dešros įdarui suteikia dar vieną skonio sluoksnį.
- Prieskoniai: Paprastas itališkų prieskonių, druskos, pipirų ir česnako miltelių mišinys, suteikiantis daugiau skonio supakuotam marinara padažui ir likusiai dešros mišiniui.
- Marinara padažas: Man patinka patogumas nusipirkti geros kokybės indelį marinaros padažo. Tai susmulkinti pomidorai su papildomomis žolelėmis ir prieskoniais, sujungti viename inde!
- Duonos trupiniai: Vos keli džiūvėsėliai suteikia įdarui stangrumo ir tekstūros bei padeda sugerti dalį papildomos drėgmės iš cukinijų minkštimo.
- Susmulkinta mocarela: Ant viršaus pabarstoma mocarela, kad šie skanūs ir skanūs cukinijų laiveliai būtų lipni!
Receptų patarimai ir variantai!
- Prieš dėdami įdarą, iškepkite tuščiavidurius cukinijų laivelius. Tai suteikia cukinijoms keletą papildomų minučių, kad suminkštėtų ir tai gali būti padaryta kol dešros mišinys kepa, kad sutaupytumėte laiko. Įdėjus įdaro, cukinijų laiveliams tereikia kepti dar kelias minutes, kol jie taps visiškai minkšti.
- Jei norite sumažinti maisto švaistymą, į dešros įdarą įdėkite šiek tiek išskobtos cukinijos minkštimo. Įdėjau tik pusę cukinijos minkštimo, kad mišinys nebūtų per vandeningas. Kitą pusę galite lengvai užšaldyti ir pridėti prie a žalias kokteilis pusryčiams!
- Būkite atsargūs, kad nesugriebtumėte per daug cukinijos minkštimo. Aplink kiekvieną palikite 1/4–1/2 colio kraštelį, kad cukinijos būtų pakankamai tvirtos, kad išlaikytų įdaro mišinį.
- Norite pakeisti skonio profilį? Vietoj itališkų skonių išbandykite meksikietiškus skonius. Maltą mėsą pagardinkite taco prieskoniais ir salsa, supilkite įdarą į cukinijų laivelius, tada ant viršaus uždėkite tarkuoto meksikietiško sūrio. Kai laiveliai bus paruošti, galite juos apibarstyti kubeliais pjaustytais pomidorais, kalendra arba avokadu. Labai gerai!!
Aptarnavimo pasiūlymai
Šios cukinijų valtys savaime yra gana sočios, bet jei norite ką nors patiekti su jais šone, galite lengvai pridėti paprastą salotos, Cezario salotosarba kai kurie traški česnakinė duona. Su jais taip pat būtų labai skanu pagardinti ryžiai ant šono.
Kaip laikyti cukinijų valtis
Atvirai pasakysiu, man patinka valgyti likusias cukinijas. Taip, laikant šaldytuve, jie šiek tiek apmirksta, bet jie vis tiek šiek tiek įkando ir visi tie nuostabūs įdaro skoniai vis dar išlieka. Taigi, jei atsitiktų, kad turite kokių nors cukinijų laivelių likučių, jas tikrai galite laikyti sandariame inde šaldytuve 2-3 dienas. Jie puikiai tiks kitos dienos pietums! Nerekomenduočiau šaldyti cukinijų laivelių, nes po atšildymo jie gali būti per purūs ir vandeningi.
Cukinijų valtys
Cukinijų valtys yra puikus mišinys mėsos ir daržovių mėgėjams. Lengvas ir įdomus būdas pakeisti savaitės vakarienės rutiną!
Neleiskite ekranui užtemti
- 4 didelis cukinijos (apie 2 svarai) (3,00 USD)
- 1.5 Valg kepimo aliejus, padalintas (0,08 USD)
- 1 lb. Itališka malta dešra (5,49 USD)
- 1 mažas geltonas svogūnas, supjaustytas kubeliais (0,42 USD)
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos (0,16 USD)
- 1/2 šaukštelis Itališkas prieskonis (0,05 USD)
- 3/4 šaukštelis druska, padalinta (0,04 USD)
- 1/2 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų, padalintų (0,02 USD)
- 1/4 šaukštelis česnako milteliai (0,05 USD)
- 3/4 puodelis marinara padažas (0,97 USD)
- 1/4 puodelis duonos trupiniai (0,12 USD)
- 1 puodelis susmulkinta mocarela (1,25 USD)
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F. Cukinijas gerai nuplaukite, nupjaukite viršutinį stiebą, tada perpjaukite kiekvieną išilgai pusiau. Šaukštu arba meliono kamuoliuku pašalinkite minkštimą nuo cukinijos puselių vidurio, aplink kiekvieną palikdami 1/4–1/2 colio kraštelį. Išskobtą cukinijos minkštimą grubiai supjaustykite mažais gabalėliais ir atidėkite į šalį.
-
Išgriebtas cukinijų puseles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepkite cukinijos vidų 1/2 šaukštą aliejaus ir pagardinkite 1/4 šaukštelis druskos ir 1/4 šaukštelis juodųjų pipirų. Iš anksto kepkite cukinijas orkaitėje 15 minučių. Po 15 išimkite cukinijas iš orkaitės ir atidėkite.
-
Kol cukinija kepa, pasigaminkite įdarą. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies ir pridėkite 1 Šaukštelis aliejaus. Apkepkite itališką dešrą.
-
Kai dešra apskrus, į keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką. Toliau troškinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnas taps skaidrus, o česnakas taps kvapnus.
-
Tada pridėkite itališkų prieskonių, 1/2 šaukštelis druskos, 1/4 šaukštelis juodųjų pipirų, česnako miltelių, marinara padažo, džiūvėsėlių ir pusės rezervuoto ir susmulkinto cukinijos minkštimo. Maišykite, kad susijungtumėte. Virkite mišinį ant vidutinės-mažos ugnies 5 minutes.
-
Tada prikimškite išskobtus cukinijų laivelius dešrų mišiniu. Ant viršaus uždėkite tarkuotą mocarelos sūrį. Įdėkite cukinijų laivelius atgal į orkaitę ir atgal 15 minučių, kol sūris išsilydys, o dešrelių mišinys pradės burbuliuoti aplink šonus. Papuoškite šviežiomis kapotomis petražolėmis ir skanaukite!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
Patiekimas: 2cukinijų laiveliaiKalorijos: 631kcalAngliavandeniai: 22gBaltymas: 28gRiebalai: 49gNatris: 1735 mmgPluoštas: 5g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
Kaip pasidaryti cukinijų valtis – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F. Gerai nuplaukite 4 dideles cukinijas, nupjaukite viršutinį stiebą, tada kiekvieną perpjaukite per pusę išilgai. Šaukštu arba meliono kamuoliuku pašalinkite minkštimą nuo cukinijos puselių vidurio, aplink kiekvieną palikdami 1/4–1/2 colio kraštelį. Išskobtą cukinijos minkštimą grubiai supjaustykite mažais gabalėliais ir atidėkite į šalį.
Išgriebtas cukinijų puseles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Cukinijos vidų aptepkite ½ šaukšto alyvuogių aliejaus ir pagardinkite 1/4 šaukštelio druskos ir 1/4 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų. Iš anksto kepkite cukinijas orkaitėje 15 minučių. Po 15 išimkite cukinijas iš orkaitės ir atidėkite.
Kol cukinija kepa, pasigaminkite įdarą. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Ruda 1 svaras itališkos dešros. Kai dešra apskrus, į keptuvę įdėkite 1 kubeliais pjaustytą geltonąjį svogūną ir 2 susmulkintas česnako skilteles. Toliau troškinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnas taps skaidrus, o česnakas taps kvapnus.
Tada įpilkite 1/2 šaukštelio itališkų prieskonių, 1/2 šaukštelio druskos, 1/4 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų, 1/4 šaukštelio česnako miltelių, 3/4 puodelio marinaros padažo, 1/4 puodelio džiūvėsėlių ir pusę rezervuoto ir susmulkinto cukinijos minkštimo. Maišykite, kad susijungtumėte.
Virkite mišinį ant vidutinės-mažos ugnies 5 minutes.
Tada prikimškite išskobtus cukinijų laivelius dešrų mišiniu. Kiekvieną įdariau apie 2-3 šaukštus dešrų mišinio.
Ant viršaus uždėkite 1 puodelį tarkuoto mocarelos sūrio.
Įdėkite cukinijų laivelius atgal į orkaitę ir atgal 15 minučių, kol sūris išsilydys, o dešrelių mišinys pradės burbuliuoti aplink šonus. Nebūtinai papuoškite šviežiomis kapotomis petražolėmis ir mėgaukitės!