Šį mėnesį man patiko dalintis savo mėgstamiausiais cukinijų receptais, bet negalėjau nepaminėti šių itin skanių cukinijų kepinių! Šios cukinijų apkepėlės jau daugelį metų buvo mano mėgstamiausios. Jie pagaminti iš paprastų ingredientų ir greitai bei lengvai išplakami. Be to, kas gali atsispirti tiems traškiems rudiems kraštams ir švelniam viduje. Ir ar aš minėjau, kad jie taip pat yra ekonomiški ir kainuoja mažiau nei dolerį už porciją? Aš turiu galvoje rimtai, ko nemylėti? Jei esate cukinijų mylėtojas kaip aš, tuomet turite išbandyti šį cukinijų pyragaičių receptą! 😉
Iš pradžių paskelbta 1-22-11, atnaujinta 7-20-24.
Kas yra cukinijų kepsniai?
Cukinijų fritters yra traškūs maži cukinijų pyragaičiai, pagaminti iš tarkuotų cukinijų, miltų, prieskonių ir keleto kitų priedų. Jie primena mažus blynelius ir puikiai tinka pietums, kaip užkandis ar užkandis ar net kaip vakarienės garnyras.
Štai viskas, ko jums reikia norint paruošti šį paprastą cukinijų pyragaičių receptą:
- Cukinijos: Žinoma, cukinija yra šou žvaigždė! Jums reikės maždaug 2 didelių cukinijų ir nereikia jų trinti.
- Svogūnai ir česnakai: Smulkiai pjaustytas svogūnas ir susmulkintas česnakas yra pagrindinės aromatinės medžiagos ir suteikia šiems cukinijų apkepams daug skonio.
- Miltai: Universalūs miltai suteikia tvirtumo, struktūros ir padeda trintuvams išlaikyti kartu.
- Parmezanas: Truputis tarkuoto parmezano sūrio papildomai sustiprins umami skonį!
- Kiaušinis: Kiaušinis padeda surišti sudedamąsias dalis.
- Druska pipirai: Keletą kartų išbandžiau šį receptą ir nusprendžiau, kad prieskoniai būtų paprasti, tik šiek tiek druskos ir pipirų. Atrodė, kad pridėjus papildomų žolelių, cukinijos skonis nugalėjo. Be to, daug skonio suteikia svogūnai, česnakai ir parmezano sūris!
Aptarnavimo pasiūlymai
Aš patiekiau šiuos cukinijų pyragus su mūsų kremu Tzatziki padažas. Šaltas ir gaivus tzatziki skonis puikiai dera su skrudintuvais. Jie taip pat puikaus skonio su grietinės ir smulkiai pjaustytų žaliųjų svogūnų skoniu. Taip pat nebūčiau prieš tai panardinti į kai kuriuos tartaro padažas arba mūsų sugrįžimo padažas!
- Gerai išspauskite skystį. Jūs tikrai norite iš cukinijos išspausti kuo daugiau vandens, prieš dėdami jį į kitus ingredientus. Tai padeda išlaikyti cukinijų traškučius traškius ir nesumirkusius.
- Įsitikinkite, kad jūsų keptuvė karšta. Prieš dėdami cukinijų paplotėlius įsitikinkite, kad keptuvė ir aliejus yra karšti. Man patinka pradėti šildymą nuo vidutinio iki didelio karščio ir, jei reikia, pakoreguoti. Jei jūsų keptuvė gauna taip pat karšti, cukinijų apkepas gali greičiau iškepti išorėje, o vidus iki galo neiškeps. Taigi stebėkite tai ir, jei reikia, sumažinkite šilumą iki vidutinės.
- Nenaudokite per daug aliejaus. Norint kepti šiuos pyragus, nereikia daug aliejaus. Pakanka kelių šaukštų aliejaus greitai kepti keptuvėje.
- Patiekite iš karto. Nelaukite per ilgai ir pasimėgaukite šiais skaniais cukinijų apkepėlėmis. Jie skaniausi, kai patiekiami karšti ir traškūs. Kuo ilgiau jie sėdi, tuo labiau jie tampa šlapi.
- Įdomu, ką dar galite pridėti? Vienas iš mano mėgstamiausių ingredientų, kuriuos galiu pridėti prie šių pyragų, yra švieži vasariniai kukurūzai. Kadangi kukurūzų burbuolių sezonas yra tuo pačiu metu kaip ir cukinijos, kartais griebiu vieną kukurūzų varpą, kad įtraukčiau į mišinį. Tiesiog nupjaukite kukurūzų branduolius nuo burbuolių ir pridėkite juos su tarkuota cukinija. Patikėk manimi, kukurūzų ir cukinijų pyragaičiai taip pat yra tikrai Gerai!! 🙂
Mėgstate cukinijų receptus?
Čia yra dar keli mūsų mėgstamiausių cukinijų receptai, kuriuos galite išbandyti:
Cukinijų pyragaičiai
Šios paprastos cukinijų apkepėlės turi traškius rudus kraštelius, švelnų vidų ir yra labai smagus būdas pasimėgauti daržovėmis!
Neleiskite ekranui užtemti
- 1 1/2 svarų. cukinijos (2 didelės cukinijos) (2,00 USD)
- 1/4 geltonasis svogūnas, smulkiai pjaustytas (0,15 USD)
- 1 česnako skiltelė, susmulkinta (0,08 USD)
- 3/4 puodelis universalūs miltai (0,20 USD)
- 1/4 puodelis tarkuoto parmezano sūrio (0,40 USD)
- 1 didelis kiaušinis, lengvai paplaktas (0,16 USD)
- 1 šaukštelis druska, padalinta (0,08 USD)
- 1/2 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų (0,04 USD)
- 3 Valg Kepimo aliejus (0,12 USD)
-
Cukinijas gerai nuplaukite, nupjaukite stiebą, tada naudodami dideles skylutes ant trintuvės sutarkuokite cukiniją. Turėtumėte gauti maždaug 4 puodelius tarkuotų cukinijų.
-
Sutarkuotas cukinijas sudėkite į ploną tinklinį marlę arba sietelį virš dubens. Cukinijas pabarstykite ½ šaukštelio druskos. Greitai sumaišykite cukinijas ir palikite 15 minučių. Po 15 minučių, naudodami marlę arba švarias rankas, į dubenį arba virš kriauklės išspauskite tiek skysčio, kiek galite.
-
Į didelį dubenį suberkite tarkuotą cukiniją kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu, česnaku, miltais, parmezano sūriu, kiaušiniu, ½ šaukštelio druskos ir ½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų. Sumaišykite visus ingredientus, kol gerai susimaišys.
-
Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite kepimo aliejų. Kai aliejus įkaista, į karštą keptuvę įpilkite kelis šaukštus cukinijų mišinio, kad suformuotumėte mažus blyno dydžio paplotėlius. Šaukšto ar mentele nugarėlėmis švelniai išlyginkite kiekvienos keptuvės viršūnes ir kepkite iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių – maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Kepkite kotletus 2 porcijomis, kad keptuvė neapkrautų.
-
Išimkite kotletus iš keptuvės ir nusausinkite ant grotelių arba popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės. Patiekite iš karto ir mėgaukitės, kol jie karšti!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
Patiekimas: 2skrudintuvaiKalorijos: 254kcalAngliavandeniai: 25gBaltymas: 8gRiebalai: 14gNatris: 721mgPluoštas: 3g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
Kaip pasigaminti cukinijų kotletus – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Gerai nuplaukite 2 dideles cukinijas (arba maždaug 1 1/2 svaro), nupjaukite stiebą, tada sutarkuokite cukiniją per dideles skylutes ant trintuvės. Turėtumėte gauti maždaug 4 puodelius tarkuotų cukinijų.
Sutarkuotas cukinijas sudėkite į ploną tinklinį marlę arba sietelį virš dubens. Cukinijas pabarstykite ½ šaukštelio druskos. Greitai išmaišykite cukinijas ir palikite 15 minučių nusistovėti, kad pašalintumėte vandens perteklių.
Po 15 minučių, naudodami marlę arba švarias rankas, į dubenį arba virš kriauklės išspauskite tiek skysčio, kiek galite.
Į didelį dubenį suberkite tarkuotą cukiniją kartu su 1/4 geltonojo svogūno (smulkiai pjaustyto), 1 skiltele česnako (malto), 3/4 puodelio universalių miltų, 1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio, 1 dideliu kiaušiniu, ½ šaukštelio druskos ir ½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Sumaišykite visus ingredientus, kol gerai susimaišys.
Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite 3 šaukštus kepimo aliejaus. Kai aliejus įkaista, į karštą keptuvę įpilkite kelis šaukštus cukinijų mišinio, kad suformuotumėte mažus blyno dydžio paplotėlius. Šaukšto ar mentele nugarėlėmis švelniai išlyginkite kiekvienos keptuvės viršūnes ir kepkite iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių – maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Kepkite kotletus 2 porcijomis, kad keptuvė neapsunktų.
Išimkite kotletus iš keptuvės ir nusausinkite ant grotelių arba popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės. Patiekite iš karto ir mėgaukitės, kol jie karšti!