Esu aistringas visų formų salotoms, o šios arbūzų ir fetos salotos niekuo nesiskiria! Šviežias sezono arbūzas yra toks saldus ir sultingas, o trupintas fetos sūris yra toks nuostabiai sūrus. Šias vasariškas, vaisines salotas apipyliau aštriu acto užpilu, kad skoniai tikrai paryškėtų. Šios kvapnios salotos visada yra mano 10 geriausių garnyrų kiekvieną vasarą!
Nežinau, kaip jūs, bet vienas dalykas, kuris niekada nebuvo paliktas mano bakalėjos sąraše vasarą, yra arbūzas! Mums pasisekė čia, Tenesyje, nes saldžiausių ir sultingiausių galite rasti mūsų vietiniuose ūkininkų turguose (ar savo kaimynuose!), tačiau net jei perkate juos iš bakalėjos parduotuvės, jie yra prieinami, ypač turint omenyje, kiek jų yra. porcijas gausite tik iš vieno meliono! Jei smalsu, kaip juos nupjauti neprarandant nė piršto, mes jums padėsime.
Štai ko jums reikės arbūzų ir fetos salotoms gaminti:
- Baltas actas: Jis turi švelnų aštrų skonį, kuris sustiprina arbūzo skonį, jo nepadaugindamas.
- Alyvuogių aliejus: Padidina burnos pojūtį, veikia kaip užpilo emulsiklis ir suteikia pipirų aromatą.
- Druska ir Pipirai: Sustiprinkite natūralų arbūzų, sūrio ir agurkų skonį.
- Naminis balzaminis glajus: Sustiprina aštrų ir saldų šio patiekalo skonį.
- Arbūzas: Šis saldus ir sultingas vaisius taip drėkina karštą vasaros dieną.
- Fetos sūris: Suteikia salotoms kremiškumo ir sūrumo.
- Agurkas: Suteikia traškumo ir gaivaus skonio.
- Raudonasis svogūnas: Prideda šiek tiek kąsnelio salotoms, kad subalansuotų saldumą.
- Šviežios žolelės: Šviežios mėtos ir petražolės sustiprina gaivų šių salotų skonį.
Ką dar galiu pridėti?
Šios arbūzų ir fetos salotos yra tokios skanios, kaip yra, bet puikiai tinka ir su šiais priedais:
Laikymo patarimai
Arbūzas, kaip rodo jo pavadinimas, yra pilnas vandens. Rekomenduoju mėgautis šiomis salotomis netrukus po jų pagaminimo, kad jos būtų geriausios skonio ir tekstūros. Tačiau šaldytuve jis išsilaikys iki 2 dienų. Prieš patiekiant gali tekti nusausinti sulčių perteklių, todėl labai rekomenduoju salotas gerai išplakti!
Arbūzo ir fetos salotos
Arbūzų ir fetos salotos yra saldžios, sultingos, sūrios ir aštrios! Šios kvapnios salotos visada yra mano 10 geriausių garnyrų kiekvieną vasarą!
Neleiskite ekranui užtemti
Salotos:
- 1/2 mažas arbūzas, supjaustytas kubeliais (apie 4 puodeliai) (1,98 USD)
- 1/2 puodelis trupinto fetos sūrio (2,88 USD)
- 1 agurkas, nuluptas ir supjaustytas kubeliais (0,64 USD)
- 1/2 raudonasis svogūnas, smulkiai susmulkintas (0,46 USD)
- 2 Valg maltos šviežios mėtų (0,89 USD)
- 2 Valg maltų šviežių petražolių (0,16 USD)
-
Norėdami paruošti padažą, dubenyje sumaišykite baltąjį actą, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Išplakti, kad emulsuotųsi.
-
Arbūzą supjaustykite 1/2 colio kubeliais.
-
Suberkite kubeliais pjaustytą arbūzą, trupintą fetos sūrį, kubeliais pjaustytą agurką, pjaustytą svogūną, maltas petražoles ir mėtas.
-
Užpilkite padažu ant arbūzų salotų komponentų.
-
Švelniai išmeskite salotas į didelį maišymo dubenį, kol susimaišys. Būkite atsargūs, kad nesumaišytumėte visų arbūzo kubelių! Man patinka leisti savo arbūzų fetos salotoms šiek tiek (net iki valandos ar daugiau) stovėti šaldytuve, uždengtas, kad skoniai tikrai susimaišytų.
-
Kiekvieną porciją apšlakstykite gausiu naminio balzamiko glaistu. Jei reikia, pabarstykite druska ir pipirais ir mėgaukitės!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
Patiekimas: 1.5puodeliaiKalorijos: 205kcalAngliavandeniai: 33gBaltymas: 4gRiebalai: 8gNatris: 343mgPluoštas: 2g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
kaip pasigaminti arbūzo ir fetos salotas – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Norėdami paruošti padažą, dubenyje sumaišykite 1 šaukštą baltojo acto, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, 1/2 šaukštelio druskos ir 1/2 šaukštelio pipirų. Išplakti, kad emulsuotųsi.
Supjaustykite 1/2 mažo arbūzo 1/2 colio kubeliais.
Suberkite kubeliais pjaustytą arbūzą, 1/2 puodelio trupinto fetos sūrio, 1 kubeliais pjaustytą agurką, 1/2 susmulkinto raudonojo svogūno ir po 2 šaukštus maltų petražolių ir mėtų.
Padažą užpilkite ant arbūzų salotų komponentų.
Švelniai išmeskite salotas į didelį maišymo dubenį, kol susimaišys. Būkite atsargūs, kad nesumaišytumėte visų arbūzo kubelių! Man patinka leisti savo arbūzų fetos salotoms šiek tiek (net iki valandos ar daugiau) stovėti šaldytuve, uždengtas, kad skoniai tikrai susimaišytų. Kiekvieną porciją apšlakstykite 1/2 a.š Naminis balzaminis glajus. Jei reikia, pabarstykite druska ir pipirais ir mėgaukitės!
Šios gaivios arbūzų ir fetos salotos netrukus taps jūsų mėgstamiausia vasaros garnyru!