Man oficialiai vasara, pirmą kartą užuodžiu šviežiai nupjautos žolės IR ką nors kepančio ant grotelių kvapą. Kaip atsidavęs daržovių mylėtojas, netrokštu tipiškos ant grotelių keptos mėsos, bet trokštu šio apanglėjusio, rūkančio ir iki galo skanaus ANT grotelių kepto kopūsto! Su čili česnako glaistu ir traškia parmezano plutele, mano receptas paverčia šią nebrangią daržovę bet kurios vasaros virtuvės žvaigžde.
Kopūstai yra viena iš mano mėgstamiausių visų laikų daržovių. Ar žinojote, kad jame ypač daug vitaminų C ir K? Bet man nereikia daugiau įtikinėti – kepant ant grotelių kopūsto subtiliai saldus skonis ir alpimo verta tekstūra priverčia mane net kristi. daugiau įsimylėjęs jį. Šis ant grotelių keptų kopūstų receptas GALI būti mano mėgstamiausias valgymo būdas (žinoma, neįskaitant žalio su humusu). Dėl sudegusių kraštų ir susmulkinto parmezano reikia mirti!
Ir nepradėkite nuo minkštesnių, plonesnių lapų kartu su storesniais, vis dar traškiais išoriniais sluoksniais – tai sukelia rimtą priklausomybę.
Štai ko jums reikės ant grotelių keptiems kopūstams:
- Kopūstai: Tiks bet kokia visa kopūsto galva! Turėjau po ranka violetinių ir žalių kopūstų, todėl kepiau abu, kad parodyčiau, kaip pasirodė skirtingi variantai.
- Česnakai: Šviežiai sumaltas česnakas ant grotelių keptų kopūstų skiltelių suteikia daug skonio.
- Alyvuogių aliejus: Padeda kopūstams sudegti ir įgauti nenugalimų grilio žymių.
- Druskos ir pipirų: Sustiprina natūralų kopūstų skonį.
- Čili dribsniai: Tik žiupsnelis suteikia glazūrai subtilaus šilumos.
- Parmezano sūris: Suteikia traškią, traškią kopūstų tekstūrą, suteikdama jam itin priklausomybę sukeliančią plutą iš visų pusių. Jei neturite pieno, galite jo atsisakyti.
Ką dar galiu pridėti?
Ant grotelių kepti kopūstai yra puikus indas bet kokiems pagardams, kurių geidžia jūsų širdis! Rūkyta paprika, rančo prieskoniaiarba pabarstykite mėgstamo kepsnio ant grotelių – tai puikus pasirinkimas, jei norite sumaišyti skonius.
Prieš pjaustydami, apverskite kopūstą aukštyn kojomis, kad matytųsi stiebo apačia. Prie kiekvieno ant grotelių kepto kopūsto skiltelio turi būti pritvirtintas gabalėlis to stiebo – tai padeda viską išlaikyti kartu kepant. Dalydami kopūstą, supjaustykite tiesiai per stiebą!
Aptarnavimo pasiūlymai
Mėgstu ant grotelių keptų kopūstų užpilti mūsų balzaminis glajus, papildomo parmezano sūrio ir šviežių petražolių. Tada dažniausiai patiekiu su bet kuo kitu, kurį gaminu ant grotelių, pvz ant grotelių kepta lašiša arba kepta vištienageriausias vasaros valgis!
Ant grotelių kepti kopūstai
Šis ant grotelių keptų kopūstų receptas paprastą, nebrangią daržovę paverčia apdegusiu, dūminiu ir iki galo skaniu garnyru!
Neleiskite ekranui užtemti
- 1 galva kopūstai (bet kokie!), supjaustyti į 6 skilteles* (2,72 USD)
- 1 česnako skiltelė, susmulkinta (0,05 USD)
- 3 Valg alyvuogių aliejus (0,36 USD)
- 1 šaukštelis jūros druska (0,01 USD)
- 1/2 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų (0,11 USD)
- 1 šaukštelis čili dribsniai (0,13 USD)
- 2 Valg tarkuoto parmezano (0,36 USD)
-
Nulupkite atokiausius kopūstų sluoksnius ir išmeskite juos.
-
Kopūstą supjaustykite 2 colių pleištais ir nuskuskite patį stiebo apačią, kad jis būtų gražus ir švarus. Kopūstą mėgstu pirmiausia perpjauti per pusę, todėl turiu tvirtesnį pagrindą, iš kurio pjaustyti. Kopūstą pjaustydami griežinėliais norėsite palikti nepažeistą stiebą, kad jis liktų vientisas ant grotelių.
-
Nedideliame dubenyje išplakite alyvuogių aliejų, smulkintą česnaką, jūros druską, šviežiai maltus juoduosius pipirus, čili dribsnius ir tarkuotą parmezaną.
-
Parmezano sūrio mišiniu aptepkite visas kiekvieno kopūsto skiltelio puses.
-
Apkepkite kopūstą ant grotelių iš abiejų pusių po 5-6 minutes ant 400 laipsnių. Padėję kopūstą ant grotelių, atsispirkite norui jį judinti. Palikite vienoje vietoje, kol ateis laikas apversti. Mano nuomone, kuo daugiau anglies, tuo geriau!
-
Kiekvieną ant grotelių kepto kopūsto skiltelę apibarstykite mūsų balzamiko glaistu ir bet kokiu papildomu parmezano sūriu, o ant viršaus pabarstykite 1 šaukštą šviežiai maltų petražolių (viskas neprivaloma). Patiekite ir mėgaukitės!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
*Išeiga priklauso nuo pasirinkto kopūsto dydžio. Paprastai renkuosi mažesnę kopūsto galvą ir iš viso gaunu apie 6–8 skilteles.
Patiekimas: 1patiekimasKalorijos: 109kcalAngliavandeniai: 9gBaltymas: 3gRiebalai: 8gNatris: 450mgPluoštas: 4g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
Kaip pasigaminti keptą kopūstą – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Nulupkite atokiausius kopūstų sluoksnius, kad pašalintumėte visus suvytusius, kietus ar pažeistus lapus, ir išmeskite juos.
Kopūstą supjaustykite 2 colių pleištais ir nuskuskite kiekvieno pleišto apačią, kad susidarytumėte švarų, plokščią kraštą. Man patinka pirma perpjauti kopūstą per pusę; tai šiek tiek palengvina stiebo pjaustymą. Apverskite kopūstą, perpjaukite stiebą ir kiekvieną pusę supjaustykite vienodo dydžio griežinėliais. Kotelį laikykite nepažeistą, kad būtų lengviau kepti ant grotelių!
Mažame dubenyje sumaišykite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, 1 maltą česnako skiltelę, 1 šaukštelį jūros druskos, 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų, 1 šaukštelį čili dribsnių ir 2 šaukštus tarkuoto parmezano.
Parmezano sūrio mišiniu aptepkite visas kiekvieno kopūsto skiltelio puses.
Įkaitinkite grilį iki 400 ° F. Atsargiai padėkite kiekvieną kopūsto skiltelę ant grotelių ir kepkite 5-6 minutes. Padėję kopūstą ant grotelių, atsispirkite norui jį judinti. Palikite vienoje vietoje, kol ateis laikas apversti. Mano nuomone, kuo daugiau anglies, tuo geriau!
Po 5-6 minučių apverskite kopūsto skilteles ir toliau kepkite dar 5-6 minutes.
(Oneprivaloma) Sudegintus kopūstus aptepkite balzamiko glaistu, ant viršaus užbarstykite parmezano sūrio (jei turite šiek tiek likučių) ir pabarstykite 1 šaukštu šviežiai maltų petražolių.
Patiekite šiuos lengvai ant grotelių keptus kopūstus per kitas atostogas ant grotelių, kepant ant grotelių ar ant grotelių!