Kaip alternatyva, pakaitalas Tahini padažas graikiškų salotų padažui.
Variacijos: suberkite nusausintus nuplautus avinžirnius arba smulkintą raudonąją arba žaliąją papriką.
Baltymų priedai: apsvarstykite galimybę papildyti kepta vištiena, keptuvėje kepta vištiena, kepta lašiša, kepta lašiša, troškintos krevetės, ant grotelių keptos krevetėsarba keptas tofu.
Jei norite iš anksto pasigaminti šias Viduržemio jūros salotas, galite iš anksto susmulkinti daržoves ir pasigaminti užpilą, abi laikykite atskiruose induose. Tai geriausia supjaustykite pomidorą kuo arčiau tarnavimo. Patiekdami leiskite padažui sušilti iki kambario temperatūros, tada sudėkite salotas.
Salotų likučiams laikyti šaldytuve likučiai su padažu išsilaiko iki 1 dienos (laikui bėgant salotos apmirksta).