Šaunus, kreminis ir gaivus padažas, tinkantis beveik prie bet ko… na, sveiki, mano mėgstamiausio Tzatziki padažo receptas! Tzatziki padažas jau daugelį metų buvo mano mėgstamiausias. Jis toks šviežias ir puikiai tinka prie daugelio dalykų, įskaitant ant grotelių keptą mėsą, sumuštinius ir įvyniojimus, daržoves ir dar daugiau! Šią savaitę patiekiau jį kaip pamirkymą su cukinijų griežinėliais, bet taip pat paėmiau pita traškučių ir daug daržovių, kad patiekčiau prie šono. Tiesiogine prasme negalėjome nustoti jo valgyti studijoje. Jį lengva pagaminti, jis yra ekonomiškas ir puikiai tinka šiuo metų laiku.
Iš pradžių paskelbta 5-10-10, atnaujinta 7-19-24.
Kas yra Tzatziki?
Tzatziki yra populiarus padažas arba padažas, gaminamas iš graikiško jogurto, agurkų ir česnako. Taip pat dažnai yra šviežių mėtų, krapų, acto ar citrinų sulčių. Jis lengvas, gaivus, vėsus ir skanus kaip padažas arba kaip padažas su šviežiomis daržovėmis. Kai tik paragausite tzatziki padažo, norėsite jį užtepti ant visko! Žinoma, mūsų versija buvo pritaikyta biudžeto baitų virtuvei, bet čia yra Autentiški Tzatziki iš Olive Tomato, jei jus domina.
Aš asmeniškai mėgstu šį padažą, o ne padažus su majonezu ir padažus bet kurią dieną! Štai ko jums reikia norint pagaminti šį kreminės tzatziki receptą:
- Graikiškas jogurtas: paprastas graikiškas jogurtas yra šio kreminio padažo pagrindas. Aš naudojau nenugriebto pieno graikišką jogurtą, bet vietoj jo tikrai galite naudoti neriebų graikišką jogurtą.
- Agurkas: Tarkuotas agurkas taip pat yra išskirtinis ingredientas ir suteikia vėsaus ir gaivaus skonio.
- Česnakai ir krapai: Česnakai ir švieži krapai tzatziki padažui suteikia daug skonio.
- Citrina: Citrinų sultys prideda tik šiek tiek rūgštingumo. Vietoj to galite naudoti baltojo arba raudonojo vyno actą, jei tokį turite po ranka.
- Alyvuogių aliejus: Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite geros kokybės aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų.
- Druska ir juodieji pipirai: Pagardinkite druska ir pipirais, kad pagerintumėte padažo skonį.
- Cukrus (neprivaloma): Nors ir neįtrauktas į autentišką receptą, kelis kartus išbandžius šį padažą, įdėjus labai nedidelį kiekį granuliuoto cukraus tikrai pavyko subalansuoti aštrų padažo skonį.
Aptarnavimo pasiūlymai
Šiuo skaniu tzatziki padažu galite mėgautis beveik su bet kuo. Puikiai tinka prie ant grotelių keptos mėsos, sumuštinių ir įvyniojimai, arba giroskopas. Taip pat galite dėti į salotas, ant grotelių keptos daržovės, ir grūdų dubenys. O jei jums tiesiog reikia greito užkandžio, jis puikiai tiks kaip kreminis padažas šviežioms daržovėms, duonai ir pita traškučiams!
- Prieš maišydami su jogurtu, iš tarkuoto agurko būtinai išspauskite tiek vandens, kiek galite. Tai padeda išlaikyti tzatziki padažą per daug vandeningą.
- Švieži ingredientai tikrai skiriasi nuo šio recepto. Aš naudojau šviežią česnaką, citrinos sultis ir šviežius krapus.
- Nors ir ne autentiškas, nedidelis cukraus kiekis šiame recepte tikrai padeda subalansuoti graikiško jogurto ir citrinų sulčių aštrumą. Tai neprivaloma, bet labai rekomenduojama 🙂
- Šiam receptui būtinai naudokite tirštą, paprastą graikiško stiliaus jogurtą. Agurkas prideda daug drėgmės, todėl įprastas jogurtas taps per plonas.
Kaip laikyti likučius
Tzatziki padažo likučius galite laikyti sandariame inde šaldytuve 5-7 dienas. Šaldytuve skoniai sustiprės. Jei šaldant iš padažo išsiskiria skystis, prieš patiekdami tiesiog išmaišykite, kad vėl susimaišytų.
Tzatziki padažo receptas
Šis kreminis Tzatziki padažas yra kietas, gaivus, lengvai pagaminamas ir tinka beveik bet kam! Puikiai tinka kaip padažas ar padažas prie mėgstamų patiekalų.
Neleiskite ekranui užtemti
- 1/2 agurkas* (0,35 USD)
- 1 1/2 puodeliai paprasto graikiško jogurto, nenugriebto pieno (1,87 USD)
- 1 česnako skiltelė, smulkiai susmulkinta (0,08 USD)
- 1 Valg šviežių krapų, smulkiai sumaltų (1,25 USD)
- 1 Valg šviežios citrinos sultys (0,20 USD)
- 1 Valg pirmo spaudimo alyvuogių aliejus (0,16 USD)
- 1/2 šaukštelis druskos (0,04 USD)
- 1/8 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų (0,02 USD)
- 1/4 šaukštelis granuliuoto baltojo cukraus (0,02 USD)
-
Agurką gerai nuplaukite. Tada naudodamiesi didelėmis skylutėmis ant trintuvės sutarkuokite pusę agurko. Išsaugokite kitą agurko pusę patiekti su tzatziki padažu.
-
Sutarkuotą agurką sudėkite į plono tinklinio audinio marlę arba riešutų pieno maišelį.** Išspauskite tiek skysčio, kiek galite į dubenį arba virš kriauklės. Išspaudę didžiąją dalį vandens, turėtumėte gauti maždaug ½ puodelio tarkuotų agurkų.
-
Į vidutinį dubenį sudėkite graikišką jogurtą, tarkuotą agurką, smulkintą česnaką, krapus, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską, juoduosius pipirus ir cukrų. Gerai išmaišykite, kad susimaišytų.
-
Šaldykite tzatziki padažą bent 30 minučių, kad skoniai susituoktų ir susimaišytų. Mėgaukitės patiekiama šalta. Jei šaldant iš padažo išsiskiria skystis, prieš patiekdami tiesiog išmaišykite, kad vėl susimaišytų.
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
**Jei neturite marlės ar riešutų pieno maišelio, vandens perteklių iš agurko galite išspausti švariomis rankomis arba storu popieriniu rankšluosčiu.
Patiekimas: 1ServiravimasKalorijos: 56kcalAngliavandeniai: 3gBaltymas: 5gRiebalai: 3gNatris: 212mgPluoštas: 0.2g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
Kaip pasigaminti Tzatziki padažą – žingsnis po žingsnio nuotraukos
1 agurką gerai nuplaukite. Tada naudodamiesi didelėmis skylutėmis ant trintuvės sutarkuokite pusę agurko. Išsaugokite kitą agurko pusę patiekti su tzatziki padažu.
Sutarkuotą agurką sudėkite į ploną tinklinį marlę arba riešutų pieno maišelį. Išspauskite tiek skysčio, kiek galite, į dubenį arba virš kriauklės. Išspaudę didžiąją dalį vandens, turėtumėte gauti maždaug ½ puodelio tarkuotų agurkų.
Į vidutinį maišymo dubenį įpilkite 1 1/2 puodelio paprasto graikiško jogurto, tarkuoto agurko, 1 česnako skiltelę (smulkiai sumaltą), 1 šaukštą šviežių krapų (smulkiai sumaltų), 1 šaukštą citrinos sulčių, 1 šaukštą aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, 1/ 2 šaukšteliai druskos, 1/8 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ir 1/4 šaukštelio baltojo cukraus.
Viską gerai išmaišykite, kad susimaišytų.
Uždenkite ir šaldykite tzatziki padažą mažiausiai 30 minučių, kad skoniai susilietų ir susimaišytų. Jei šaldant iš padažo išsiskiria skystis, prieš patiekdami tiesiog išmaišykite, kad vėl susimaišytų. Mėgaukitės patiekiamais šaltai su daržovėmis, pita traškučiais, įvyniojimais arba ant mėgstamų patiekalų!