
Makaronai, daržovės ir priklausomybę sukeliantis kreminis padažas? Net nesakyk! Šiomis dienomis aš esu apie greitą vieno puodo savaitės vakarą; žongliravimo darbai, bamblys ir pilnas tvartas gyvūnų, kuriais reikia rūpintis (matau jus, užimtos mamos!). Šis Toskanos Orzo receptas puikiai tinka! Pagamintas vos per 30 minučių iš paprastų ingredientų, šis didelės partijos makaronų patiekalas pamaitins visą šeimą. Kreminiai, pomidorų makaronai su vytingais špinatais yra jaukus maistas.


Kas yra Toskanos Orzo?
Toskanos orzo yra patiekalas, pagamintas pagal Toskanos tradiciją iš paprastų, nebrangių patiekalų, kuriuos galima lengvai pagaminti dideliais kiekiais. Orzo makaronai yra ypač skanūs virti kreminiame pomidorų sultinyje, kol jie tampa sotūs, tirštūs ir itin skanūs!
Štai ko jums reikės Toskanos orzo gamybai:
- Alyvuogių aliejus: Padeda svogūnams ir česnakams iškepti nesudegus.
- Sviestas: Suteikia patiekalui sodrumo.
- Svogūnai: Prideda saldaus ir žemiško skonio.
- Česnakai: Paryškina pikantišką ir žemišką patiekalo skonį.
- Itališki prieskoniai: Prideda klasikinio itališko skonio.
- Citrinos sulčių: Šviežios citrinos sultys prideda rūgštingumo, kuris subalansuoja ir paryškina šį kreminį patiekalą.
- Dižono garstyčios: Turi aštrų, šiek tiek kartaus skonio, kuris sustiprina pikantiškus šio patiekalo elementus.
- Smulkūs kubeliais pjaustyti pomidorai: Galite pasirinkti nukošti konservuotus pomidorus ir kompensuoti ½ puodelio skysčio (duoti arba imti) įpilant šiek tiek daugiau daržovių sultinio. Man patinka pomidorų skonis (ir papildomas vitaminas C!), todėl palikau pomidorų sultis.
- Orzo makaronai: Nepaisant ryžius primenančios formos, tai iš tikrųjų yra makaronų rūšis. Tai suteikia šiam patiekalui panašią tekstūrą rizoto bet per daug trumpesnį laiką.
- Daržovių sultinys: Naudojau daržovių sultinį, kad šis būtų ekonomiškas.
- Sunkus kremas: Padaro šį patiekalą itin sodrų ir kreminį.
- Parmezano sūris: Prideda pikantiško umami skonio.
- Kūdikių špinatai: Puikus būdas pasinerti į žalumynus ir suteikia švelnaus augalinio skonio.
- Petražolės: Prideda gaivumo ir spalvos.
- Druskos ir pipirų: Pagerinkite bendrą patiekalo skonį.
Ką dar galiu pridėti?
Tai gana sotus patiekalas, puikiai tinkantis vegetariškam patiekalui, bet jei norite, galite pridėti baltymų. Česnako žolelėmis kepta vištienos krūtinėlė būtų puikus priedas, jei šeimoje yra mėsos valgytojų. Asmeniškai man patinka dėti kapotų kalamata alyvuogių, balzamiko skrudinti grybai, ir papildomos daržovės. Šiuo metu taip pat lengva pakeisti pieno produktus šiame recepte. Taigi, jei esate veganas, galite lengvai patobulinti jį pagal savo skonį naudodami augalinius pienus ir sūrius!
- Įsitikinkite, kad orzo užvirs ir neužvirs. Skystis per greitai išgaruos, jei paliekamas virti, todėl orzo bus nepakankamai iškepęs.
- Daugelyje Toskanos orzo receptų reikalaujama brangesnių saulėje džiovintų pomidorų, bet aš juos pakeičiau konservuotais smulkiais kubeliais pjaustytais pomidorais ir manau, kad jie pasirodė dar geresni. Kartais manau, kad saulėje džiovinti pomidorai yra ypač sūrūs, todėl ši versija tikrai išryškina visus ingredientus, nebūdama per sūri.
- Prieš naudodami grietinėlę pašildykite iki kambario temperatūros, kad įdėjus į karštą orzo, jis nesutrauktų nuo temperatūros šoko.
- Vietoj grietinėlės tiktų pusė su puse, bet pieno naudoti nerekomenduoju, nes orzo nebus toks sodrus ar kreminis. Šį receptą galite paversti veganišku, pakeisdami augalinę grietinėlę ir veganišką sūrį… šiais laikais taip lengva rasti lengvų pakaitalų.
- Jei virimo pabaigoje orzo atrodo vandeningas, galite jį šiek tiek ilgiau troškinti. Jis toliau sugers skystį ir tirštėja.


Toskanos Orzo
Toscan orzo yra vieno puodo patiekalas, pagamintas vos per 30 minučių iš paprastų ingredientų. Tai kreminis, jaukus ir geriausias maistas.


Neleiskite ekranui užtemti
- 1 Valg alyvuogių aliejus (0,40 USD)
- 2 Valg sviesto (0,27 USD)
- 1/2 vidutinis svogūnas, susmulkintas (0,30 USD)
- 4 gvazdikėliai česnako, malto (0,20 USD)
- 1 šaukštelis Itališkas prieskonis (0,10 USD)
- 1 14,5 uncijos. gali skrudinti smulkūs kubeliais pjaustyti pomidorai (0,89 USD)
- 1 šaukštelis citrinos sulčių (0,02 USD)
- 1 šaukštelis Dižono garstyčios (0,02 USD)
- 1 puodelis nevirti orzo makaronai (1,65 USD)
- 1 1/2 puodeliai daržovių sultinys (0,12 USD)
- 1/2 puodelis riebios grietinėlės, kambario temperatūros (0,84 USD)
- 1/2 puodelis susmulkinto parmezano (1,48 USD)
- 1 puodelis švieži kūdikių špinatai, supakuoti (1,10 USD)
- 2 Valg maltų šviežių petražolių (0,10 USD)
- Druska ir pipirai pagal skonį (0,05 USD)
-
Į puodą ant vidutinės ugnies supilkite aliejų, sviestą ir svogūną. Pakepinkite svogūną 3-4 minutes.
-
Įpilkite česnako, itališkų prieskonių, konservuotų pomidorų, citrinų sulčių, Dižono garstyčių ir orzo. Dažnai maišykite, virkite 3 minutes.
-
Supilkite daržovių sultinį ir kambario temperatūros grietinėlę. Kai tik pradės burbuliuoti, sumažinkite ugnį iki vidutinės-žemos ir toliau kepkite 10 minučių neuždengę, retkarčiais pamaišydami, kad orzo nepriliptų prie puodo dugno. Jis turėtų nuolat virti, bet ne virti. Jūs nenorite, kad visas skystis išgaruotų.
-
Nuimkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite parmezaną, špinatus ir petražoles. Dar kartą išmaišykite ir uždenkite puodą kelioms minutėms, kol sutirštės pagal jūsų skonį.
-
Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Mėgautis!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
Patiekimas: 1.5puodeliaiKalorijos: 390kcalAngliavandeniai: 34gBaltymas: 11gRiebalai: 24gNatris: 630mgPluoštas: 2g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.


kaip pasigaminti Toscan Orzo – žingsnis po žingsnio nuotraukos


Į puodą ant vidutinės-stiprios ugnies įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus sviesto ir 1/2 vidutinio smulkinto svogūno. Pakepinkite svogūną 3-4 minutes.


Įdėkite 4 susmulkintas česnako skilteles, 1 šaukštelį itališkų prieskonių, 14,5 uncijos. skardinė skrudintų smulkiai pjaustytų pomidorų, 1 šaukštelis citrinos sulčių, 1 šaukštelis Dižono garstyčių ir 1 puodelis orzo. Dažnai maišykite, virkite 3 minutes.


Įpilkite 1 1/2 puodelio daržovių sultinio ir 1/2 puodelio kambario temperatūros riebios grietinėlės. Kai tik pradės burbuliuoti, sumažinkite ugnį iki vidutinės-žemos ir toliau kepkite 10 minučių neuždengę, retkarčiais pamaišydami, kad orzo nepriliptų prie puodo dugno. Jis turėtų nuolat virti, bet ne virti. Jūs nenorite, kad visas skystis išgaruotų.


Nuimkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite 1/2 puodelio susmulkinto parmezano, 1 puodelį špinatų ir 2 šaukštus maltų petražolių. Dar kartą išmaišykite ir uždenkite puodą kelioms minutėms, kol sutirštės pagal jūsų skonį.


Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Mėgautis!


Šis vieno puodo Toskanos orzo yra toks paprastas ir skanus!