
Karštą vasaros dieną netrokštu nieko labiau nei gaivaus šaukštelio šerbeto. Jis lengvesnis ir gaivesnis nei ledai, todėl suvalgiusi niekada nesijaučiu per daug soti, o išplakti taip greitai ir lengvai! Pagaminta iš paprastų ir nebrangių ingredientų – šaldytų vaisių, klevų sirupo ir citrinų sulčių – šis šerbeto receptas yra be galo pritaikomas ir juokingai skanus.


Kaip žmogui, kuris labai domisi veganiškais ir be glitimo patiekalais, pasakysiu, kad šis šerbetas patikrina visas dėžutes ir nenuvilia! Tai natūraliai be glitimo, veganiška ir suteikia vasaros atmosferą ištisus metus. Šaldiklyje jis bus laikomas sandariame inde iki vieno mėnesio neprarandant kokybės. (Bet, patikėkite manimi, visas santūrumas išeina pro langą, kai išbandysite šį šerbetą. Nematau jokių likučių jūsų ateityje!)
Kas yra Sorbetas?
Sorbetas yra šaldytas desertas, pagamintas iš sumaišytų vaisių, sulčių ar vandens ir cukraus (nors šiuo atveju naudoju klevų sirupą, kad išgaučiau „kramtesnę“ ir ne tokią ledinę tekstūrą). Paprastai jis yra be riebalų (bet jei pasirinksite gaminti avokadų šerbetą, pakvieskite mane), ir jis laikomas puikiu gomurio valikliu valgant iš kelių patiekalų. Šis šerbeto receptas yra sklandus ir puikiai jaučiamas burnoje, šiek tiek kreminis ir mažiau ledinis dėl šaldytų bananų!
Šerbetas vs. Šerbetas
Pagrindinis skirtumas tarp šerbeto ir šerbeto yra tas, kad šerbete yra pieno produktų, o šerbeto nėra. Šerbetas turi kreminę ir šiek tiek mažiau ledinę tekstūrą, tačiau vaisių skonis gali būti ne toks ryškus. Puiki premija yra tai, kad šerbetas yra veganiškas!
Štai ko jums reikės šerbetui gaminti:
- Šaldytas mangas: Aš naudojau šaldytus mango gabalėlius, kurie yra gana didelėje pakuotėje, todėl likusius planuoji panaudoti valgio ruošimui kokteilių pakuotės!
- Tikras klevų sirupas: Į tradicinį šerbetą pridedama cukraus ir ledo, tačiau šis šerbetas yra ypatingas, nes klevų sirupas (taip pat veikia – ir pigesnis!) suteikia jam kreminę, sklandesnę tekstūrą. Trūksta ledo/vandens, todėl lengva pakartotinai užšaldyti ir mėgautis kita diena, nerizikuojant, kad jis apledės ir praras sklandų burnos pojūtį.
- Citrinos sulčių: Prideda aitrumo, kad sustiprintų natūralų vaisių skonį ir neutralizuotų saldumą.
- Prinokę šaldyti bananai: Padėkite pasiekti kreminės tekstūros nepridedant jokių pieno produktų! Norėdami gauti kreminės tekstūros, naudokite labai prinokusius bananus. Paimkite didelį krūvą parduodamų, supjaustykite juos ir užšaldykite, kad galėtumėte ruošti maistą.
Skonio variacijos
Puikus šio šerbeto recepto privalumas yra tai, kad jis pritaikomas. Pakeiskite mangą bet kuriuo iš šių šaldytų vaisių:
- Braškės
- Mėlynės
- Açai uogos
- Vyšnios be kauliukų
- Ananasų gabalėliai
- Avietės
- Gervuogės
- Drakono vaisius
- Persikai
Šerbetas gali būti šiek tiek sudėtingas, todėl kiekvieną kartą vadovaukitės šiais patarimais, kad gautumėte tobulą kaušelį!
- Naudokite šaldytus vaisius. Tai leidžia nedėti ledo, sukuriant sodresnę tekstūrą ir labiau koncentruotą skonį. Tai daug maistinių medžiagų turintis skanėstas!
- Norėdami sukurti sūkurinį vaizdą, tiesiog padarykite skirtingų skonių partijas atskirai ir kiekvieną skonį supilkite į didesnį indą, kurį galima laikyti šaldiklyje.
- Įdėkite šerbetą į šaldiklį, kad sustingtų! Vaisiai įgauna lipnią nemalonią tekstūrą, jei sudegs šaldiklyje.


Šerbetas
Pagamintas iš paprastų ir nebrangių ingredientų, šis šerbeto receptas yra be galo pritaikomas ir juokingai skanus.


Neleiskite ekranui užtemti
- 2 puodeliai šaldytų mango gabalėlių (2,98 USD)
- 1/4 puodelis tikras klevų sirupas (1,07 USD)
- 1 Valg citrinos sulčių (0,05 USD)
- 1-2 labai prinokusių šaldytų bananų (apie 1 puodelis kubeliais pjaustytų) (0,33 USD)
-
Surinkite šaldytus mango gabaliukus, klevų sirupą, citrinos sultis ir šaldytą bananą.
-
Sumaišykite mangą, klevą, citrinos sultis ir bananą maišytuve su aukšta temperatūra.
-
Periodiškai sustokite, kad subraižytumėte trintuvo šonus, stumdami vaisius link ašmenų, tada vėl maišykite, kol jis taps visiškai lygus ir kreminis. Nepilkite vandens! Tiesiog sustokite ir gramdykite, kad gautumėte kreminę, tankią šio šerbeto tekstūrą.
-
Šerbeto tešlą supilkite į šaldiklyje saugų dubenį ar indą (geriausia su sandariu dangteliu).
-
Uždenkite ir užšaldykite šerbetą maždaug 1 valandą, kol jis nebus visiškai kietas, tik pakankamai minkštas, kad būtų galima semti ledų samteliu ar šaukštu. Mėgautis!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto išlaidas.
Patiekimas: 1(3 uncijos) kaušelisKalorijos: 108kcalAngliavandeniai: 27gBaltymas: 1gRiebalai: 0.3gNatris: 2mgPluoštas: 2g
Skaitykite mūsų visą mitybos atsisakymas čia.


kaip pasigaminti šerbetą – žingsnis po žingsnio nuotraukos


Surinkite 2 puodelius šaldytų mango gabalėlių, 1/4 puodelio tikro klevų sirupo, 1 šaukštą citrinos sulčių ir 1 puodelį šaldytų bananų.


Sumaišykite 2 puodelius šaldytų mango gabalėlių, 1/4 puodelio tikro klevų sirupo, 1 šaukštą citrinos sulčių ir 1 puodelį šaldytų bananų maišytuve su aukšta temperatūra.


Periodiškai sustokite, kad subraižytumėte trintuvo šonus, stumdami vaisius link ašmenų, tada vėl maišykite, kol jis taps visiškai lygus ir kreminis.


Nepilkite vandens! Tiesiog sustokite ir gramdykite, kad gautumėte kreminę, tankią šio šerbeto tekstūrą.


Šerbeto tešlą supilkite į šaldiklyje saugų dubenį ar indą (geriausia su sandariu dangteliu).


Uždenkite ir užšaldykite šerbetą maždaug 1 valandą, kol jis nebus gana kietas, tik pakankamai minkštas, kad būtų galima semti ledų samteliu ar šaukštu. Mėgautis!


Išpildykite savo svajonių šerbetą pagal šį paprastą receptą!