
Šis pomidorų pyragas yra sotus vasaros patiekalas! Jis puikiai tinka bet kokiam dienos patiekalui, o likučiai išsilaikys visą savaitę. Šis receptas taip pat yra puikus biudžetą tausojantis būdas sunaudoti kai kuriuos pomidorus, ir jis yra šiek tiek unikalesnis nei kišas! Subtilus sluoksniuotos tešlos plutos saldumas skaniausiu būdu subalansuoja kreminį, sūrų, aštrų pomidorų įdarą – aš tiesiog mėgstu naminį pikantišką pyragą!


Pomidorai yra ypatingas mano šeimos ingredientas; imigravę į JAV, mano senelio šeima atsivežė savo brangių paveldimų pomidorų sėklų. Nuo tada mano seneliai, o vėliau ir mama bei tėtis tuos pomidorus augino savo sode. Taigi, būdamas vaikas, turėjau padėti jiems daiginti sėklas, sodinti, ravėti, laistyti ir nuskinti! Dar nesukūriau nuosavo sodo savo ūkyje čia, Tenesyje, bet kai tai padarysiu, mes juos taip pat auginsime.
Nekantrauju gaminti šį pomidorų pyrago receptą su savo užaugintais pomidorais, bet iki tol mielai pasikliauju vietinio ūkininko turguje, kad išsiaiškinčiau. Pomidorų sezonas yra geriausias sezonas!
Kas yra pomidorų pyragas?
Kai sakau pomidorų pyragą, turiu omenyje pietietišką maistą, pagamintą iš šviežių pomidorų ir aštraus majonezo-sūrio įdaro, iškeptą sluoksniuotoje tešlos plutoje. Jis panašus į kišą ir jo negalima painioti su sicilietišku pomidorų pyragu, kuris yra į picą panašus patiekalas be sūrio. Šiam receptui naudoju sviestinį sluoksniuotos tešlos lakštą, o ne gilią tešlos plutą, kurią užlenkiu ant įdaro, kad sukurčiau kaimišką, laisvos formos pyragą – pro plyšius styrantys pomidorai atrodo taip gražiai! Kiekvienas kąsnis puikiai padengtas vienodu kiekiu aštraus, kreminio įdaro ir sultingų, prinokusių pomidorų.
Štai ko jums reikės, kad padarytumėte geriausia Pomidorų pyrago receptas:
- Pomidorai: Rekomenduoju naudoti „Roma“ pomidorus, nes jie yra tokie ekonomiški, bet tikrai tiks bet kokie švieži, prinokę pomidorai. Papildomi taškai, jei jie yra namuose!
- Sluoksniuota tešla: Iš anksto paruoštas sluoksniuotos tešlos lakštu šis receptas yra labai greitas ir paprastas. Naudojau „Pepperidge Farm“ prekės ženklą, kurį radau vietiniame „Walmart“.
- Prieskoniai: Druska, šviežiai malti juodieji pipirai ir kajeno pipirai puikiai pagardina pyragą.
- Alyvuogių aliejus: Pomidorų skilteles pakepinu prieš pridėkite juos prie pyrago, kad pašalintumėte šiek tiek drėgmės ir pagerintumėte jų skonį. Iš anksto apšlakstydami šiek tiek alyvuogių aliejaus, jie tolygiai iškeps ir padidina jų skonį.
- Majonezas: Įdarui suteikia kremiškumo ir aštrumo.
- Sūris: Šiam receptui būtinas susmulkinto čederio, parmezano ir rikotos sūrio mišinys!
- Kiaušinis: Padeda surišti įdarą ir suteikti jam struktūrą.
- Česnakai: Šviežiai sumaltas česnakas pyragui suteikia skanaus, pikantiško skonio.
- Bazilikas: Tai neprivaloma, tačiau šviežias bazilikas yra skanus įdaro priedas.
Ką dar galiu pridėti?
Dėl šviežių skonių lengva pritaikyti šį pomidorų pyrago receptą su viskuo, ką turite po ranka. Štai keletas kitų galimų papildymų:
- Šviežiai tarkuotas imbieras ir rudojo cukraus dulkės (skamba laukiškai, bet galite manimi pasitikėti!)
- Karamelizuoti svogūnai
- Supjaustyti česnakai
- Troškinti grybai
Laikymo instrukcijos
Šis naminis pomidorų pyragas gamina fantastiškus likučius! Laikykite juos šaldytuve hermetiškame inde iki 5 dienų. Galite mėgautis šiuo pyragu šaltu arba karštu, jei norite, pašildydami jį orkaitėje. Nors šį pyragą galima šaldyti, jo tikrai nerekomenduoju, nes gali atsiskirti majonezo įdaras, o atšilus pomidorai gali tapti purūs.


Pomidorų pyragas
Šis naminio pomidorų pyrago receptas yra puikus būdas sunaudoti šviežius vasarinius pomidorus. Jis yra kreminis ir aštrus, o likučiai yra fantastiški!


Neleiskite ekranui užtemti
- 6 romų pomidorai* (1,26 USD)
- 1 sluoksniuotos tešlos lakštą (3,12 USD)
- ½ šaukštelis druska, padalinta (0,01 USD)
- 1 šaukštelis alyvuogių aliejus (0,07 USD)
- ½ puodelis majonezo (0,79 USD)
- ½ puodelis Rikotos sūris (0,65 USD)
- 2 puodeliai tarkuoto čederio sūrio (1,97 USD)
- ¼ puodelis tarkuoto parmezano sūrio (1,35 USD)
- 1 didelis kiaušinis (0,22 USD)
- ¼ šaukštelis Kajano pipirai (0,06 USD)
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos (0,10 USD)
- ¼ šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų (0,04 USD)
- 2 Valg šviežiai malto baziliko (neprivaloma) (0,89 USD)
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375 °F ir supjaustykite 6 romų pomidorus ¼ colio storio griežinėliais.
-
Pabarstykite pomidorus 1/8 šaukštelio druskos ir šlakeliu alyvuogių aliejaus ir kepkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos 20 minučių, kol suvys, bet neparus. Tikslas yra sukoncentruoti skonius ir pašalinti šiek tiek drėgmės.
-
Sumaišykite majonezą ir rikotos sūrį. Atidėti.
-
Į dubenį su majonezu ir rikotos sūriu suberkite susmulkintą čederio sūrį, susmulkintą parmezano sūrį, kiaušinį, kajeno pipirus, maltas česnako skilteles, juoduosius pipirus, likusią druską ir šviežią maltą baziliką (jei naudojate). Maišykite, kol gerai susimaišys.
-
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite tarp 2 pergamentinio popieriaus lapų iki maždaug 10 × 10 colių dydžio. Nuimkite pergamentinį popierių ir padenkite ant stiklinės pyrago formos.
-
Užpildykite dugną puse sūrio mišinio, tada pakaitomis dėkite pomidorų ir sūrio mišinį, kol abu sunaudos (aš turėjau po 2 sluoksnius). Užbaikite su paskutiniais supjaustytais pomidorais.
-
Sluoksniuotos tešlos lakšto kampus užlenkite ant pyrago viršaus. Nereikia, kad pluta atrodytų idealiai simetriška. Manau, kad tai padidina šio itin lengvo pikantiško pomidorų pyrago kaimišką patrauklumą.
-
Nedideliame dubenyje švelniai išplakite kiaušinį, kad susidarytų kiaušinių plovimas. Aptepkite visas matomas sluoksniuotos tešlos plutos vietas kiaušinio plovimu. Tai padės suteikti jai auksinę spalvą ir sukurti gražų blizgesį.
-
Įjunkite orkaitės temperatūrą iki 400 ° F. Kepkite 20-25 minutes arba kol plutelė taps puri ir auksinė. Prieš pjaustydami leiskite atvėsti 10 min.
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
* Galite naudoti bet kokius pomidorus, kuriuos turite po ranka. Naudojau daugiausia romų pomidorus, bet turėjau keletą paveldimų griežinėlių iš ankstesnio recepto, todėl pridėjau juos, kad gaučiau papildomos spalvos!
Patiekimas: 1gabalasKalorijos: 274kcalAngliavandeniai: 4gBaltymas: 11gRiebalai: 24gNatris: 498mgPluoštas: 1g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.


kaip pasigaminti pomidorų pyragą – žingsnis po žingsnio nuotraukos


Įkaitinkite orkaitę iki 375 °F ir supjaustykite 6 romų pomidorus ¼ colio storio griežinėliais.


Pabarstykite pomidorus 1/8 šaukštelio druskos ir šlakeliu alyvuogių aliejaus ir kepkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos 20 minučių, kol suvys, bet neparus. Tikslas yra sukoncentruoti skonius ir pašalinti šiek tiek drėgmės.


Sumaišykite 1/2 puodelio majonezo ir 1/2 puodelio rikotos sūrio. Atidėti.


Įpilkite 2 puodelius susmulkinto čederio sūrio, ¼ puodelio susmulkinto parmezano sūrio, 1 didelį kiaušinį, ¼ šaukštelio kajeno pipirų, 2 maltas česnako skilteles, ¼ šaukštelio juodųjų pipirų, likusios druskos ir 2 šaukštus šviežio malto baziliko (jei naudojate). į dubenį su majonezu ir rikotos sūriu. Maišykite, kol gerai susimaišys.


Sluoksniuotą tešlą iškočiokite tarp 2 pergamentinio popieriaus lapų iki maždaug 10 × 10 colių dydžio. Nuimkite pergamentinį popierių ir padenkite ant stiklinės pyrago formos.


Užpildykite dugną puse sūrio mišinio.


Tada pakaitomis sumaišykite sūrio mišinį ir pjaustytus pomidorus.


Kartokite, kol sunaudos pomidorų ir sūrio mišinys. (Turėjau 2 sluoksnius kiekvieno.)


Užbaikite su paskutiniais supjaustytais pomidorais.


Sluoksniuotos tešlos lakšto kampus užlenkite ant pyrago viršaus. Nereikia, kad pluta atrodytų idealiai simetriška. Manau, kad tai padidina šio itin lengvo pikantiško pomidorų pyrago kaimišką patrauklumą.


Nedideliame dubenyje švelniai išplakite kiaušinį, kad susidarytų kiaušinių plovimas. Aptepkite visas matomas sluoksniuotos tešlos plutos vietas kiaušinio plovimu. Tai padės suteikti jai auksinę spalvą ir sukurti gražų blizgesį.


Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių. Kepkite 20-25 min. arba kol plutelė taps puri ir auksinės spalvos. Prieš pjaustydami leiskite atvėsti 10 min.


Šis pietietiško pomidorų pyrago receptas yra puikus pagrindinis patiekalas, garnyras ar užkandis bet kokiai progai!