
Šis nebrangus baltymų turintis tofu prašosi būti dėmesio centre prie jūsų pietų stalo. Jei norite suaktyvinti pirmadienio be mėsos tradiciją arba ilgą laiką važiavote tofu traukiniu, šis „Air Fryer Tofu“ yra labai paprastas ir puikaus skonio. Ypatingai tvirtą tofu supilu į paprastą sojų padažo marinatą, o po to, kai jis sustingsta orinėje keptuvėje, užpilu medumi, sezamo sėklomis ir žaliaisiais svogūnais. Tekstūra yra tobula, o skonio profilis lengvai patiks ir tofu ekspertams, ir naujokams!


Prisimenu, kai mano santykiai su tofu užsimezgė maždaug prieš 20 metų. Tofu buvo galima rasti dideliame kibire vandens, esančiame sveiko maisto parduotuvės šaldytuvo dugne, ir aš turėjau jį žvejoti žnyplėmis. Prisimenu, galvojau: „Kas tai per daiktas? Įvairių kietų, ypač tvirtų, minkštų ar šilkinių variantų tada buvo sunku rasti, bet dabar tofu išgyvena nusipelntą Renesansą!
Tofu galite rasti visur – ir įvairovė! (Alpsta.) Jau marinuotas, minkštas, itin tvirtas, supjaustytas į vištienos formeles, vadinasi. Net vietinis „Walmart“ ar „Aldi“ jį tikriausiai turi. Mums nebereikia laužyti prabangių maisto prekių parduotuvių, kad ją daugiau rastume, ir ačiū Dievui, kad konteineris, pilnas tofu ir vandens, yra praeitis.
Kas yra „Air Fryer Tofu“?
Maloniai traškus išorėje su maloniai kramtomu centru, šis „Air Fryer Tofu“ yra pakankamai geras, kad kiekvienas paverstų tofu mylėtoju. Tofu užšaldymo žingsnio nenorėsite praleisti! Tai suteikia tankią tekstūrą, kuri puikiai tinka su visų rūšių padažais. Išbandžiau daugybę skirtingų „Air Fryer Tofu“ receptų, stengdamasis, kad viskas būtų kuo paprastesnė ir nebrangesnė. Šis receptas kiekvieną kartą davė geriausią rezultatą!
Į šį receptą galite pridėti bet kokių jums patinkančių žolelių ar prieskonių, tačiau sojos padažas ir sezamo aliejus yra saugomi; jie prideda umami ir pikantiškų natų prie šiaip švelnaus tofu. Tofu yra toks universalus ir lengvai pagardinamas bet kokiais jums labiausiai patinkančiais marinato ingredientais.
Štai ko jums reikės, kad pagamintumėte traškų oro gruzdintuvės tofu:
- Ypač tvirtas tofu: Šio tipo tofu geriausiai atlaiko kepimą ore. Jis gerai išlaiko formą ir yra kramtesnės tekstūros nei kietas ar įprastas tofu.
- Sojų padažas: Tofu prideda daug umami skonio.
- Sezamų aliejus: Tofu prideda riešutiškumo ir padeda jam paruduoti keptuvėje.
- Kukurūzų krakmolas: Sugeria drėgmės perteklių ir sukuria itin traškią dangą. Mano receptui reikia daug mažiau nei kitiems receptams, kuriuos mačiau, ir tai labai pagerina tekstūrą!
- Medus: Prideda saldumo!
- Sezamo sėklos: Įpilkite tofu puikų traškumą.
- Žalias svogūnas: Prideda šviežio svogūno skonio.
Aptarnavimo pasiūlymai
Mano mėgstamiausias būdas patiekti šį traškų keptuvės tofu yra šis skanus kokoso ryžiai! Šiek tiek saldus ir riešutinis skonis puikiai dera su pikantišku, traškiu tofu! Dėl panardinimo man tai patinka saldaus čili padažo (nuotraukoje) arba naminis saldžiarūgštis padažas.
- Geriausiai tinka itin tvirtas arba itin tvirtas tofu. Tvirtas tofu taip pat tiks, bet tekstūra nebus tokia tanki. Šiam receptui nerekomenduoju įprasto ar šilkinio tofu, nes nei vienas, nei kitas gerai išsilaiko.
- Nepraleiskite tofu užšaldymo! Tai sukuria tankesnę, kempingesnę tekstūrą, kuri yra mėsingesnė.
- Jei jums patinka traškesnis (ir mažiau kramtomas) tofu, galite jį spausti tarp švarių virtuvinių rankšluosčių naudodami tofu presą, krūvą knygų ar sunkią keptuvę 30–60 minučių, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.


Oro gruzdintuvė Tofu
Jei norite pagyvinti pirmadienio be mėsos tradiciją, ši oro gruzdintuvė Tofu yra labai paprasta ir puikaus skonio.


Neleiskite ekranui užtemti
- 16 oz. ypač tvirtas tofu (1,69 USD)
- 1/4 puodelis sojų padažas (0,59 USD)
- 1 Valg Sezamų aliejus (0,33 USD)
- 1 Valg kukurūzų krakmolo (0,06 USD)
- 1 šaukštelis medus (0,05 USD)
- 1/4 šaukštelis sezamo sėklos (0,14 USD)
- 1 žalio svogūno, supjaustyto (0,16 USD)
-
Išdžiovinkite ir užšaldykite 1 bloką ypač tvirto tofu mažiausiai 1 valandą.* Išimkite tofu iš šaldiklio ir leiskite jam atitirpti iki taško, kad jį būtų galima supjaustyti peiliu.
-
Tofu supjaustykite 1/2 colio kubeliais. Surinkite sojų padažą, sezamo aliejų ir kukurūzų krakmolą.
-
Kubeliais pjaustytą tofu išplakti su sojos padažu ir sezamo aliejumi. Tada lengvai pabarstykite paruoštą tofu kukurūzų krakmolu, mėtykite arba maišydami, kol kiekvienas gabalėlis lengvai pasidengs.
-
Perkelkite į oro gruzdintuvės krepšelį ir kepkite 400 °F temperatūroje 10 minučių, iki pusės pakratydami.
-
Papuoškite šlakeliu medaus, sezamo sėklomis ir pjaustytais žaliaisiais svogūnais. Patiekite su mėgstamu padažu arba ant baltųjų ryžių guolio.
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
*Šiam receptui tofu nespaudžiau, bet galite, jei norite, kad jis būtų traškesnis ir mažiau kramtomas.
Patiekimas: 0.5blokasKalorijos: 234kcalAngliavandeniai: 13gBaltymas: 20gRiebalai: 11gNatris: 1765 mmgPluoštas: 1g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.


kaip pasigaminti „Air Fryer Tofu“ – žingsnis po žingsnio nuotraukos


Išdžiovinkite ir užšaldykite 1 (16 uncijų) ypač tvirto tofu blokelį mažiausiai 1 valandą.* Išimkite tofu iš šaldiklio ir leiskite jam atitirpti iki taško, kad jį būtų galima supjaustyti peiliu. (Atkreipkite dėmesį į tekstūros skirtumą, kai šaldytas tofu yra kairėje ir nesušaldytas dešinėje.)


Tofu supjaustykite 1/2 colio kubeliais. Surinkite 1/4 puodelio sojų padažo, 1 šaukštą sezamo aliejaus ir 1 šaukštą kukurūzų krakmolo.


Kubeliais pjaustytą tofu išplakti su sojos padažu ir sezamo aliejumi. Tada lengvai pabarstykite paruoštą tofu kukurūzų krakmolu, mėtykite arba maišydami, kol kiekvienas gabalėlis lengvai pasidengs.


Perkelkite į oro gruzdintuvės krepšelį ir kepkite 400 °F temperatūroje 10 minučių, iki pusės pakratydami.


Papuoškite 1 šaukšteliu medaus, 1/4 šaukštelio sezamo sėklų ir 1 supjaustytu žaliu svogūnu. Patiekite su mėgstamu padažu arba ant baltųjų ryžių guolio.


Nuostabiai kramtomas ir traškus, šis oro gruzdintuvės tofu tikrai bus hitas!