
Pavasaris yra salotų sezonas, o berniuk, ar turiu tau tobulų sočiųjų salotų! „Niçoise“ salotos yra kupinos baltymų, traškios ir labai sočios. Puikiai tinka ruošiant maistą ir visą savaitę bus sotūs. Man patinka šių salotų tekstūrų ir skonių mišinys, ir nors jas pagaminti reikia šiek tiek padirbėti, tai tikrai verta! Kietai virti kiaušiniai, baltymų turintis tunas, traškios šparaginės pupelės ir kreminės bulvės, mano nuomone, yra pagrindiniai šių salotų ingredientai. Dėl unikalių, bet žinomų ingredientų šios salotos tampa klasika – ir dėl geros priežasties! Tai yra vienas iš receptų, kurį aš visada sugalvoju, kai turiu draugą, kuris galėtų naudoti šiek tiek maisto ruošimo TLC, kai yra labai užsiėmęs. Patikėk manimi, tai nugalėtojas!


Kas yra Niçoise salotos?
„Niçoise“ salotos yra sočios ir kvapnios salotos, kurių kilmė yra Nicoje, Prancūzijoje. Sąvoka „Niçoise“ pažodžiui reiškia „Nicos stiliumi“. Šiose skaniose salotose gausu pomidorų, svogūnų, kietai virtų kiaušinių, tuno, šparaginių pupelių ir skrudintų bulvių, jos užpilamos lengvu padažu. Tai puikūs pietūs, paruošiamieji pietūs ilgajai savaitei! Tai klasika!
Štai ko jums reikės norint pagaminti Niçoise salotas:
- Romėnų salotos: Šios klasikinės traškios salotos yra puikus mūsų salotų pagrindas. Pirkite visas galvas, o ne susmulkintas salotas, supakuotas į maišus, kad sutaupytumėte tešlos! Ištisos romėnų galvelės ilgiau išsilaikys ir šaldytuve.
- Vynuogių pomidorai: Į šias salotas įpilkite sultingos rūgšties.
- Raudonasis svogūnas: Prideda šiek tiek kąsnio receptui ir nuostabios traškios tekstūros.
- Kietai virti kiaušiniai: Turėkite kreminį, švelnų skonį ir pridėkite daugiau baltymų! Peržiūrėkite mūsų patikimą procesą, kad sukurtumėte savo kietai virti kiaušiniai tobula kaskart.
- Šviesus tuno gabalėlis: Pagrindinis baltymas šiame patiekale. Konservų naudojimas yra puikus biudžeto taupymo patarimas! Man labiau patinka vandenyje supakuotas tunas.
- Žaliosios pupelės: Suteikite augalinio skonio, ryškios spalvos ir puikaus traškumo.
- Mažos bulvės: Suteikite salotoms kremiškumo ir sodrumo. Bulvių dėka šios salotos suteiks sotumo jausmą! Galite naudoti bet kokias mini bulves. Šiam receptui naudojau pirštus. Mūsų oro gruzdintuvė bulvės atliekami per trumpą laiką.
- Alyvuogių aliejus: Padeda prieskoniams prilipti prie bulvių ir suteikia patiekalui subtilaus Viduržemio jūros skonio.
- Agurkas: Suteikia šioms salotoms traškių, drėkinančių ir aromatingų savybių.
- Ridikėliai: Kiekvienam kąsniui pridėkite šiek tiek aštraus potėpio ir suteikite gražią spalvą. Juk valgome akimis!
- Alyvuogės: Tiks bet kokios mėgstamos alyvuogės, tačiau sūri ir lengvai randama kalamata visada pasiteisina!
- Prieskoniai: Česnako milteliai, svogūnų milteliai ir džiovinti krapai kartu su druska ir pipirais daro sočias bulves tokias kvapnias!
Kokius tvarsčius turėčiau naudoti?
„Niçoise“ salotos yra gana kvapnios pačios, todėl rekomenduoju lengvą padažą, pavyzdžiui, a citrininis vinigretas kuris padeda sumažinti sodrumą ir paryškina skonį. Jei norite šiek tiek kreminio, išbandykite mūsų mėgstamiausią citrinų krapų tahini padažas! Mūsų medaus garstyčių padažas poros taip pat gerai!
„Niçoise“ salotos yra puiki priemonė išnaudoti tas daržoves, kurios užima vietą šaldytuve (arba sandėliuke!). Man patinka pridurti:
- Kalamata alyvuogės
- Perpus perpjauti ridikai
- Pjaustyti agurkai
- Kaparėliai
- Artišokų širdelės
Kaip laikyti likučius
Kad gautumėte geriausių rezultatų, salotas rekomenduoju laikyti atskirai nuo užpilo. Sudedamosios dalys bus laikomos atskirose sandariose talpyklose iki 3 dienų šaldytuve ir prieš patiekiant gali būti sumaišytos. Jei ruošiate maistą, įdėkite šiek tiek visko į sandarius indus ir laikykite užpilą šone. Tada tiesiog paimk ir eik!


Niçoise salotos
„Niçoise“ salotos yra pripildytos baltymų, traškios ir labai sočios – puikiai tinka ruošiant maistą, kad visą savaitę liktumėte sotūs.


Neleiskite ekranui užtemti
- salotų padažas* (žr. pastabą)
- 1/2 Valg alyvuogių aliejus (0,09 USD)
- 1/2 šaukštelis česnako milteliai (0,05 USD)
- 1/2 šaukštelis svogūnų milteliai (0,05 USD)
- 1/2 šaukštelis džiovintų krapų (0,07 USD)
- 1/2 lb. mažos bulvės, supjaustytos ketvirčiais (1,08 USD)
- 1 puodelis šparaginės pupelės, nuimti stiebai (1,50 USD)
- 4 puodeliai vandens (0,00 USD)
- 4 kietai virti kiaušiniai, perpjauti per pusę (0,76 USD)
- 2 galvos romaninės salotos, susmulkintos (2,25 USD)
- 1 puodelis vynuoginiai pomidorai, perpjauti per pusę (2,29 USD)
- 1/2 raudonasis svogūnas, sūdytas (0,40 USD)
- 7 ridikėlių, perpjautų per pusę arba griežinėliais (0,69 USD)
- 1 agurkas, nuluptas ir susmulkintas (0,64 USD)
- 1/4 puodelis alyvuogės, perkoštos (1,04 USD)
- 2 5 uncijos. skardines gabalas lengvas tunas (2,00 USD)
- 1 žiupsnelis druskos ir pipirų, pagal skonį (0,10 USD)
-
Išsirinkite mėgstamą salotų padažą. (žr. pastabą)
-
Mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, česnako miltelius, svogūnų miltelius ir džiovintus krapus. Plakite, kad sumaišytumėte.
-
Bulves supjaustykite ketvirčiais ir įmeskite į alyvuogių aliejaus prieskonių mišinį.
-
Kepkite ketvirčiais supjaustytas bulves 400 °F temperatūroje 15 minučių, iki pusės pakratydami (ARBA paskrudinkite bulves 400 °F temperatūroje iki auksinės spalvos ir minkštos, maždaug 30 minučių).
-
Vidutiniame puode arba dideliame puode užvirinkite 4 puodelius vandens.
-
Pašalinkite visus stiebus nuo žalių būtybių. Šparagines pupeles blanširuokite įmesdami jas į verdantį vandenį ir išjungdami ugnį. Leiskite jiems sėdėti karštame vandenyje labai trumpą laiką, maždaug 3 minutes, kol jie taps ryškiai žali. Greitai perkelkite juos į ledo vonią, kad toliau nebegautumėte. Atidėti.
-
Kietai išvirkite, nulupkite ir perpjaukite kiaušinius per pusę. Susmulkinkite romėnų salotas, per pusę perpjaukite vynuoginius pomidorus, perpjaukite svogūną, per pusę ar ketvirčius ridikėlių, nulupkite ir susmulkinkite agurką, perkoškite alyvuoges.
-
Konservuotą tuną nukoškite ir sulaužykite šakute.
-
Sumaišykite visus ingredientus ir lengvai apkepkite salotas. Užbaikite su šviežiai maltais pipirais ir jūros druska.
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
Patiekimas: 1patiekimasKalorijos: 231kcalAngliavandeniai: 20gBaltymas: 17gRiebalai: 10gNatris: 368mgPluoštas: 6g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.


kaip pasigaminti Niçoise salotas – žingsnis po žingsnio nuotraukos


Išsirinkite mėgstamą salotų padažą.


Mažame dubenyje sumaišykite 1/2 šaukštelio alyvuogių aliejaus, 1/2 šaukštelio česnako miltelių, 1/2 šaukštelio svogūnų miltelių ir 1/2 šaukštelio džiovintų krapų. Plakite, kad sumaišytumėte. Ketvirčiais supjaustykite 1/2 svaro bulvių, įmeskite alyvuogių aliejaus ir žolelių.


Kepkite 1/2 svaro ketvirčiais supjaustytas bulves 400 °F temperatūroje 15 minučių, iki pusės pakratydami (ARBA paskrudinkite bulves 400 °F temperatūroje, kol taps auksinės spalvos ir suminkštės, maždaug 30 minučių).


Vidutiniame puode arba dideliame puode užvirinkite 4 puodelius vandens. Pašalinkite bet kokius stiebus nuo žalių. Blanširuokite 1 puodelį šparaginių pupelių, įmesdami jas į verdantį vandenį ir išjungdami ugnį. Leiskite jiems sėdėti karštame vandenyje labai trumpą laiką, maždaug 3 minutes, kol jie taps ryškiai žali. Greitai perkelkite juos į ledo vonią, kad toliau nebegautumėte. Atidėti.


Kietai išvirkite, nulupkite ir perpjaukite 4 kiaušinius. Susmulkinkite 2 galvas romaninių salotų, per pusę 1 puodelį vynuoginių pomidorų, 1/2 raudonojo svogūno, pusę arba ketvirčius 7 ridikėlius, nulupkite ir supjaustykite 1 agurką ir nukoškite 1/4 puodelio alyvuogių.


Nukoškite 2 skardines tuno ir sulaužykite šakute.


Sumaišykite visus ingredientus ir lengvai apkepkite salotas. Užbaikite su šviežiai maltais pipirais ir jūros druska.