
Pradėjome kepimo ant grotelių sezoną ir nesvarbu, ar kūrenate lauko kepsninę, ar naudojate vidaus grilį, kaip mes, yra vienas maistas, kuris visada džiugina minią, ir tai yra ant grotelių kepti naminiai mėsainiai! Sultingi mėsainiai, pagaminti iš paprasto prieskonių mišinio, pagardinti sūriu ir traškiomis daržovėmis, visada yra mano mėgstamiausias patiekalas ant grotelių ir ant grotelių! Neseniai „Budget Bytes“ bandomojoje virtuvėje gavome naują vidaus grilį, o šis paprastas ir paprastas mėsainio receptas buvo pirmasis mūsų meniu dalykas. Taigi surinkite draugus ir išgerkite ledo šaltų gėrimų ir kepkime mėsainius!


Ko reikia naminiams mėsainiams
Puikiam mėsainio receptui tereikia kelių paprastų ingredientų. Štai ko jums reikės:
- Malta jautiena – Kad mėsainiai išliktų sultingi, rinkitės jautieną, kurioje yra pakankamai riebalų. Man patinka naudoti 80/20 maltos jautienos griebtuvą, kuriame yra 80% mėsos ir 20% riebalų. Venkite naudoti itin liesą maltą jautieną.
- Prieskoniai – Naudojome savo Naminis mėsainių prieskonis šiems mėsainiams pagardinti. Mūsų paprastą mėsainių prieskonių mišinį sudaro paprika (rūkyta ir saldi), svogūnų milteliai, česnako milteliai, šviežiai grūstos pipirai, druska ir tik žiupsnelis kajeno. Taip pat galite išbandyti mūsų naminį Cajun prieskonį arba prieskoninės druskos mišinį, pvz Lawry's.
- Bandelės – Žinoma, prie šių sultingų mėsainių jums reikės geros mėsainių bandelės. Bulvių bandelės, brioche bandelės, sezamo bandelės arba klasikinės baltos bandelės yra puikus pasirinkimas.
- „Comeback“ padažas – Padažą dėti visiškai neprivaloma, bet negalėjau atsispirti įdėdamas ploną mūsų populiaraus sugrįžimo padažo sluoksnį!
Visada galite pasirinkti mėgstamus priedus ir pritaikyti savo mėsainius taip, kaip jums patinka. Mėgstu sūrio mėsainius, todėl įdėjau gabalėlį čederio sūrio, bet, žinoma, amerikietiškas sūris yra klasika! Dar įdėjau salotas, pomidorą, plonais griežinėliais pjaustytą raudonąjį svogūną ir raugintus agurkus. Štai keletas puikių variantų:
Patarimai, kaip gaminti geriausius mėsainius!
- Gamindami mėsainius nenorite per daug dirbti su mėsa, nes mėsainis gali tapti tankus ir kietas. Taigi švelniai formuokite mėsainius, tada pagardinkite juos mėgstamais mėsainių prieskoniais.
- Būtinai pagardinkite mėsainius prieš ruošdami juos. Druska labai greitai pakeičia maltos jautienos baltymus ir gali padaryti mėsainius kietus, sausus ir guminius. Taigi palaukite, kol būsite pasiruošę dėti mėsainius ant grotelių, prieš dėdami prieskonių mišinį.
- Kad jūsų mėsainiai būtų iškepę tolygiai, naudokite mėsos termometrą, kad patikrintumėte, ar jie iškepti. Vidinė virto mėsainio temperatūra turi būti 160 °F.
Ką patiekti su naminiais mėsainiais
Mėgaukitės šiais mėsainiais su mėgstamais bulvių traškučiais arba mūsų Oro gruzdintuvė prancūziškos bulvytės. Jie taip pat puikiai skanūs su Orkaitėje keptos kepsninės bulvytės arba paprastas Makaronų salotos ant šono!


Naminiai mėsainiai
Sultingi naminiai mėsainiai visada džiugina minią. Paprastas receptas su skaniu prieskonių mišiniu kiekvieną kartą pagamins geriausius mėsainius!


Neleiskite ekranui užtemti
Neprivalomi priedai
- 4 griežinėliais čedario sūris (1,24 USD)
- 4 lapai Iceberg salotos (0,37 USD)
- 1 pomidoras, supjaustytas plonais griežinėliais (1,15 USD)
- 1/4 raudonojo svogūno, supjaustyto plonais griežinėliais (0,39 USD)
- 12 krapų marinuotų agurkų griežinėliai (0,93 USD)
- 1/4 puodelis „Comeback“ padažas (1 valgomasis šaukštas vienam mėsainiui ar daugiau) (1,12 USD)
-
Įkaitinkite patalpų grilį iki 325°F*. Minkštu sviestu ištepkite nupjautą mėsainių bandelių pusę. Ant grotelių dėkite nupjautas puses žemyn, kad bandelės apskrustų kelias minutes iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Padėkite bandeles į šoną.
-
Sumaišykite naminių mėsainių prieskonius ir atidėkite į šalį.
-
Tada maltą jautieną padalinkite į keturias lygias dalis. Iš jautienos švelniai suformuokite apvalius, maždaug ½–1 colio storio mėsainių paplotėlius, atsargiai, kad mėsos neperdirbtumėte.
-
Gausiai pagardinkite mėsainius nuo ¼ iki ½ šaukštelio mėsainių prieskonių kiekvienoje mėsainio paplotėlio pusėje.
-
Įdėkite mėsainius prie grotelių (tai nauja vidaus grilis mes nustatėme, kad tai yra paprasta ir ekonomiška), nuleiskite dangtį ir kepkite 7–8 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol vidinė temperatūra pasieks 160 °F. Per paskutines 1–2 kepimo minutes į mėsainius įdėkite čederio sūrio griežinėlius. Nuimkite mėsainius nuo grotelių, sudėkite su mėgstamais priedais ir mėgaukitės!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
**Į mitybą neįtraukiami mėsainių prieskoniai ar padažas.
Patiekimas: 1mesainisKalorijos: 539kcalAngliavandeniai: 24gBaltymas: 28gRiebalai: 36gNatris: 617mgPluoštas: 2g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
Kaip pasigaminti NAMINIUS mėsainius – žingsnis po žingsnio nuotraukos


Įkaitinkite patalpų grilį iki 325°F*. Padalinkite ir 4 mėsainių bandelių nupjautą pusę ištepkite 2 šaukštais minkšto sviesto. Ant grotelių dėkite nupjautas puses žemyn, kad bandelės apskrustų kelias minutes iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Padėkite bandeles į šoną.


Sumaišykite naminio mėsainio prieskonių prieskonius (1 šaukštelis saldžiosios paprikos, 1/2 šaukštelio rūkytos paprikos, 1/2 svogūnų miltelių, 1/2 šaukštelio česnako miltelių, 1/4 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų, 1/8 šaukštelio kajeno pipirų , 1/2 šaukštelio druskos) ir atidėkite.


Tada padalinkite 1 svarą maltos jautienos į keturias lygias dalis. Iš jautienos švelniai suformuokite apvalius, maždaug ½–1 colio storio mėsainių paplotėlius, atsargiai, kad mėsos neperdirbtumėte. Gausiai pagardinkite mėsainius nuo ¼ iki ½ šaukštelio mėsainių prieskonių kiekvienoje mėsainio paplotėlio pusėje.


Sudėkite mėsainius ant grotelių. (Mes pasirinkome šis patalpų grilis nes jį galima rasti daugelyje vietų, jis yra ekonomiškas ir paprastas naudoti.)


Nuleiskite dangtį ir kepkite 7–8 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol vidinė temperatūra pasieks 160 °F.


Per paskutines 1–2 kepimo minutes į mėsainius įdėkite 4 čederio sūrio griežinėlius.


Leiskite sūriui ištirpti, tada išimkite mėsainius nuo grotelių.


Surinkite su mėgstamais priedais ir mėgaukitės!

