Moliūgų prieskonių sezonas jau prasidėjo! Mano podukra ir aš turime rudens tradiciją; užsukame į kavinę moliūgų prieskonių latte (paprastos, taip, bet skanios – neturime gėdos!) ir parduotuvėje išsirenkame naują rudeniu kvepiančią žvakę. Tą vakarą dažniausiai žiūrime „Hocus Pocus“ ir gaminame rudenišką skanėstą – pavyzdžiui, šiuos moliūgų sausainius! Ji yra mūsų šeimos kepėja, ir šis nebrangus receptas buvo patvirtintas! Šie sausainiai yra labai kramtomi (NE pyragaičiai!), puikiai su prieskoniais ir tikrai patenkins visus, turinčius smaližių. Be to, juose gausu lipnių šokolado drožlių ir jų pasigaminti negali būti lengviau!
Kas yra moliūgų slapukai?
Pagalvokite apie šiuos moliūgų sausainius kaip apie mėgstamų šokoladinių sausainių ir moliūgų pyrago mišinį. Jie turi skaniai kramtantį vidurį, traškius kraštus, o kiekvienas kąsnis persmelktas šiltų moliūgų prieskonių. Taip pat per visą tešlą apibarstau baltojo šokolado ir sviesto drožlių, suteikdama sodraus ir kreminio saldumo. Bet jei nemėgstate itin saldžių skanėstų, pakeiskite baltojo šokolado / sviesto traškučius į juodąjį šokoladą. Jie vis tiek būtų puikus būdas pradėti rudens sezoną!
Štai ko jums reikės norint pagaminti šiuos moliūgų šokoladinius sausainius:
- Rudasis cukrus: Suteikia skanaus melasos skonio ir papildomo kramtymo.
- Nesūdytas sviestas: Lydytas (bet ne karštas) sviestas taip pat padeda sukurti kramtomąją tekstūrą.
- Vanilės ekstraktas: Prideda šilumos ir skonio gylio.
- Kiaušinis: Padeda surišti tešlą.
- Moliūgų tyrė: Naudokite gryną moliūgų tyrę, ne moliūgų pyrago įdaras. Į moliūgų pyrago įdarą pridėta cukraus ir prieskonių, o moliūgų tyrė yra būtent tokia – grynas moliūgas. Prieš naudodami moliūgą būtinai nukoškite.
- Karštas vanduo: Į mišinį įpylus šiek tiek karšto vandens, šie sausainiai tampa ypač kramtomi! Kai norite kietesnės tešlos (kaip su duona), naudokite šaltą vandenį, bet jei norite sudrėkinti tešlą sausainiams, naudokite šiltą/karštą vandenį!
- Miltai: Čia pasiteisins universalūs miltai.
- Kepimo soda ir kepimo milteliai: Šis rauginimo duetas padeda šiems sausainiams pakilti ir pasklisti tiek, kad jie pernelyg neišpūstų ar nesuplotų.
- Moliūgų pyrago prieskoniai: Cinamono, imbiero, muskato, kvapiųjų pipirų ir maltų gvazdikėlių mišinys (dar žinomi kaip rudens skoniai!). Galite naudoti parduotuvėje pirktą, tačiau pasigaminti savo moliūgų pyrago prieskonių yra labai paprasta ir tai reiškia, kad galite pritaikyti skonį pagal savo skonį.
- Druska: Būtina subalansuoti visus kitus skonius. Taip pat prieš kepdama sausainius pabarstau šiek tiek druskos, kad būtų sūrus-saldus skonis.
- Baltasis šokoladas ir sviesto traškučiai: Ketinau ruošti šį receptą naudodamas tik baltojo šokolado drožles, bet po ranka turėjau sviesto drožlių, todėl jų įdėjau. Galite naudoti visus baltojo šokolado drožles, visus sviesto gabalėlius arba bet kokius šokolado drožles, jei norite – iš viso reikia ¼ puodelio traškučių.
Nukoškite moliūgų tyrę!
Tai dar viena kramtomųjų moliūgų sausainių paslaptis! Moliūgų tyrė natūraliai yra labai drėgna, kuri puikiai tinka kai kuriems receptams, bet ne tokia. Drėgmė sukuria minkštą kepinių tekstūrą, ir aš nenoriu, kad šie sausainiai būtų tešliniai ar pyragaičiai! Nukoškite moliūgų tyrę, supilkite ją į marlę arba plono tinklelio sietelį ir leiskite nutekėti virš dubens 30 minučių iki valandos. Taip pat galite jį nuvalyti popieriniais rankšluosčiais, bet manau, kad geriausiai veikia įtempimas. Skysčio likučius naudokite moliūgų sriuboje arba moliūgų kokteiliui!
- Lėtai suberkite miltų mišinį, maišykite, kol susimaišys, tada įpilkite dar šiek tiek. Tai neleidžia mums permaišyti tešlos, todėl sausainiai gali tapti kieti ir tankūs.
- Prieš išimdami iš kepimo skardos, leiskite sausainiams atvėsti bent 15 minučių. Pirmą kartą ištraukus iš orkaitės, jie bus labai minkšti ir trapūs, tačiau vėsdami sutvirtės.
- Naudokite sausainių kaušelį, kad sukurtumėte vienodo dydžio sausainius. Šiems sausainiams gaminti naudoju 2 uncijų sausainių kaušelį. Jei naudojate mažesnį ar didesnį kaušelį, gali reikėti koreguoti kepimo laiką.
- Tešlą atvėsinkite 10-15 minučių prieš išgriebdami ir kepdami, kad ji kuo mažiau išplistų. Tai taip pat leidžia miltams visiškai hidratuoti, o tai sukuria kramtesnį sausainį!
- Norėdami sukurti idealiai apvalius sausainius, ant kiekvieno ką tik iškepto (dar šilto) sausainio uždėkite stiklinę arba sausainių formelę ir švelniai sukamaisiais judesiais pasukite, kad išlygintumėte kraštus. Peržiūrėkite mūsų „Instagram“ ritę, kad gautumėte vaizdinę pamoką! (Bet jei jums labiau patinka kaimiška išvaizda, tai taip pat yra puiku!)
Laikymo instrukcijos
Moliūgų šokoladinius sausainius laikykite sandariame inde iki 1 savaitės. Taip pat galite juos užšaldyti iki 3 mėnesių. Kiekvieną sausainį susluoksniuokite pergamentiniu popieriumi, kad jie nesuliptų, ir leiskite jiems atitirpti kambario temperatūroje prieš skanaudami.
Kalbant apie tešlą, aš nedarysiu jos per daug iš anksto, nes moliūgas gali išleisti per daug skysčio saugykloje. Sausainius kepčiau iš karto, kai tik tešla bus paruošta, kad gaučiau geriausius rezultatus.
Moliūgų sausainiai
Moliūgų sausainiai yra vienintelis skanėstas, kurio jums reikia šį rudenį! Jie skaniai kramtomi, puikiai su prieskoniais ir išmarginti lipniais šokolado drožlėmis!
Neleiskite ekranui užtemti
- 1 puodelis rudasis cukrus, supakuotas* (0,82 USD)
- 8 Valg nesūdyto sviesto, lydyto, bet ne karšto (1,06 USD)
- 1 šaukštelis vanilės ekstraktas (0,58 USD)
- 1 kiaušinis (0,31 USD)
- ¼ puodelis moliūgų tyrės, perkoštos (0,15 USD)
- 1 Valg karštas vanduo (0,00 USD)
- 1 ½ puodeliai miltų (0,16 USD)
- ½ šaukštelis kepimo milteliai (0,02 USD)
- ½ šaukštelis kepimo soda (0,01 USD)
- 2 ½ šaukštelis moliūgų pyrago prieskonis (0,47 USD)
- ¼ šaukštelis druskos (+ žiupsnelis pabarstymui, nebūtina) (0,01 USD)
- ⅛ puodelis baltojo šokolado drožlių (0,30 USD)
- ⅛ puodelis sviesto traškučiai (0,38 USD)
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375. Vidutinio dydžio maišymo dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską. Suplakite, kad gerai susimaišytų.
-
Sumaišykite lydytą sviestą ir rudąjį cukrų.
-
Maišytuvui veikiant įpilkite moliūgų tyrės, karšto vandens ir kiaušinio.** (Skaityti pastabą.)
-
Į šlapią mišinį po truputį suberkite miltus, maišydami, kol susimaišys.
-
Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte tešlos. Nustokite maišyti, kai miltai bus visiškai įmaišyti.
-
Nubraukite maišymo dubenį ir ranka įdėkite baltojo šokolado drožles ir sviesto drožles.
-
Atšaldykite šaldytuve arba šaldiklyje 10-15 minučių, kad jis taptų lengvais ir nebūtų per minkštas.
-
Naudodami sausainių samtelį, 2 colių atstumu vienas nuo kito išmeskite rutuliukus ant pergamentu iškloto sausainių lakšto. Pabarstykite kiekvieną šiek tiek druskos, jei mėgstate sūrų saldų skonį. Taip pat mėgstu ant viršaus uždėti porą papildomų šokolado drožlių, kad ištraukus iš orkaitės jie atrodytų itin gražiai.
-
Kepti 10-12 minučių. Prieš naudodami leiskite atvėsti 15 minučių. Mėgaukitės!
Kaip skaičiuojame receptų kainas, žiūrėkite čia.
** Nupilkite karštą vandenį nuo kiaušinio. Nors viskas susimaišys, jei supilsite tiesiai ant kiaušinio, jis gali pradėti virti per anksti!
Patiekimas: 1sausainisKalorijos: 110kcalAngliavandeniai: 17gBaltymai: 1gRiebalai: 4gNatris: 66mgPluoštas: 0.3g
Perskaitykite visą mūsų mitybos atsisakymą čia.
kaip pasigaminti moliūgų sausainius – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių. Vidutinio dydžio maišymo dubenyje sumaišykite 1 ½ puodelio miltų, ½ šaukštelio kepimo miltelių, ½ šaukštelio kepimo sodos ir ¼ šaukštelio druskos. Suplakite, kad gerai susimaišytų.
Sumaišykite 8 šaukštus lydyto nesūdyto sviesto ir 1 puodelį rudojo cukraus.
Maišytuvui veikiant įpilkite ¼ puodelio pertrintos moliūgų tyrės, 1 šaukštą karšto vandens ir 1 kiaušinį. (Perskaitykite pastabą.)
Į šlapią mišinį po truputį suberkite miltus, maišydami, kol susimaišys.
Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte tešlos. Nustokite maišyti, kai miltai bus visiškai įmaišyti.
Nubraukite maišymo dubenį ir ranka įdėkite ⅛ puodelio baltojo šokolado ir ⅛ puodelio sviesto drožlių. Atšaldykite šaldytuve arba šaldiklyje 10-15 minučių, kad jis taptų lengvais ir nebūtų per minkštas.
Naudodami sausainių samtelį, 2 colių atstumu vienas nuo kito išmeskite rutuliukus ant pergamentu iškloto sausainių lakšto. Pabarstykite kiekvieną šiek tiek druskos, jei mėgstate sūrų saldų skonį. Taip pat mėgstu ant viršaus uždėti porą papildomų šokolado drožlių, kad ištraukus iš orkaitės jie atrodytų itin gražiai.
Kepti 10-12 minučių. Prieš naudodami leiskite atvėsti 15 minučių. Mėgaukitės!
Siūlau pasigaminti dvigubą partiją šių moliūgų sausainių – jie tiesiog tokie geri!