Man patinka sveikos salotos su daugybe tekstūros, o šis miežių salotų receptas yra šviežia ir sultinga skonio bomba! Drąsius Viduržemio jūros regiono pomidorų, alyvuogių, agurkų ir fetos sūrio skonius derinau su daug ląstelienos turinčiomis perlinėmis kruopomis, kad salotos būtų sočios ir sočios. Šios salotos, supiltos į aštrų ir žolelių užpilą, puikiai tiks bet kokiam patiekalui!
Kas yra Miežiai?
Miežiai yra kramtomi ir riešutiniai javų grūdai, kuriuose gausu skaidulų ir mineralų bei yra šių sočių grūdų salotų pagrindas. Šios miežių salotos panašios į mūsų kuskuso salotos bet supakuota su dar naudingesnėmis daržovėmis ir fetos sūriu!
Štai ko jums reikės norint pagaminti miežių salotas:
- Greitas virėjas Perliniai miežiai: Šios rūšies miežiai jau buvo lukštenti, virti garuose ir poliruoti, todėl iškepa daug greičiau. Jei naudojate lukštentus miežius, turėsite gerokai pailginti kepimo laiką.
- Vynuogių pomidorai: Pridėkite šviežio, sultingo skonio.
- Kalamata alyvuogės: Pridėkite sūraus skonio.
- Agurkas: Suteikia gaivumo ir traškumo.
- Raudonoji paprika: Prideda saldumo ir traškumo.
- Cukinijos: Suteikia švelnų ir saldų skonį.
- Raudonasis svogūnas: Prideda šiek tiek kąsnio!
- Fetos sūris: Suteikia salotoms kremiškumo ir aštrumo.
- Šviežios petražolės: Suteikia padažui šviežumo ir spalvos.
- Citrina: Aš naudoju sultis ir žievelę, kad padažas būtų šviežias ir švelnus!
- Cukrus: Padažui suteikia saldumo.
- Prieskoniai: Druska, juodieji pipirai ir česnako milteliai pridėti pikantiško skonio į padažą.
- Dižono garstyčios: Padažui suteikia aštrumo ir pikantiškumo.
- Raudonojo vyno actas: Padidina padažo aštrumą.
- Alyvuogių aliejus: Padeda emulguoti padažą ir sumažinti rūgštingumą.
Laikymo instrukcijos
Likusias miežių salotas laikykite sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų. Man labiau patinka šios salotos atšaldytos tiesiai iš šaldytuvo!
- Jei skubate, miežius galite greitai atvėsinti išskalaukite kiaurasamtyje po šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite.
- Jei norite pasirinkti be glitimo, miežius iškeiskite į ruduosius ryžius arba kvinoją (virti pagal pakuotę).
- Jei jūsų raudonieji svogūnai yra ypač stiprūs, galite 10 minučių mirkyti supjaustytus gabalėlius lediniame vandenyje, kad jie suminkštėtų.
Miežių salotų receptas
Šiame miežių salotų recepte derinami pomidorai, alyvuogės, agurkai ir fetos sūris su daug skaidulų turinčiais perliniais miežiais, kad salotos būtų sočios ir sočios.
Neleiskite ekranui užtemti
Salotų ingredientai:
- 11 oz. dėžė Greitieji perliniai miežiai (2,74 USD)
- 1/4 šaukštelis jūros druska (0,01 USD)
- 1 puodelis vynuoginiai pomidorai, perpjauti per pusę (1,98 USD)
- 1/4 puodelis kapotų kalamata alyvuogių be kauliukų (1,04 USD)
- 1 agurkas, nuluptas ir supjaustytas kubeliais (0,64 USD)
- 1 raudona paprika, supjaustyta kubeliais (1,48 USD)
- 1 mažos cukinijos, supjaustytos kubeliais (apie 1 puodelis) (0,93 USD)
- 1/2 raudonasis svogūnas, supjaustytas kubeliais (0,46 USD)
- 5 oz. trupinto fetos sūrio (apie 1/2 puodelio) (2,88 USD)
Užpilo ingredientai:
- 3 Valg maltų šviežių petražolių (0,32 USD)
- 1 citrina, išspausta sultimis ir nulupta žievele (0,50 USD)
- 1 Valg cukraus (0,04 USD)
- 1 šaukštelis druskos (0,02 USD)
- 1/2 šaukštelis Juodasis pipiras (0,10 USD)
- 1 Valg Dižono garstyčios (0,06 USD)
- 1 šaukštelis česnako milteliai (0,15 USD)
- 2 Valg raudonojo vyno acto (0,32 USD)
- 3 Valg alyvuogių aliejus (0,54 USD)
-
Įmaišykite 2 puodelius greitų miežių į 4 puodelius verdančio vandens su 1/4 šaukštelio jūros druskos.
-
Sumažinkite ugnį, kol užvirs ir uždenkite, virkite 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti 5 minutes. Greitai paruoštus miežius sutrinkite šakute ir leiskite jiems atvėsti, kol ruošite daržoves.
-
Vynuogių pomidorus perpjaukite per pusę; nukoškite ir supjaustykite pjaustytas kalamata alyvuoges; nulupkite ir supjaustykite agurką; išsėkite ir supjaustykite kubeliais raudonąją papriką, cukiniją ir raudonąjį svogūną. Sutrupinkite 1/2 puodelio fetos sūrio ir atidėkite.
-
Susmulkinkite petražoles; citrinos žievelė ir sultys; ir suberkite cukrų, druską, pipirus, Dižono garstyčias ir česnako miltelius.
-
Sumaišykite raudonojo vyno actą, alyvuogių aliejų, petražoles, citrinos sultis, citrinos žievelę, cukrų, druską, pipirus, garstyčias ir česnako miltelius.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite virtus ir atvėsintus greitus miežius, visas paruoštas daržoves, trupintą fetos sūrį ir padažą.
-
Viską sumaišykite, kad sujungtumėte. Jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Mėgautis!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
Patiekimas: 1.5puodeliaiKalorijos: 211kcalAngliavandeniai: 30gBaltymas: 6gRiebalai: 8gNatris: 528mgPluoštas: 6g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
kaip pasigaminti miežių salotas – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Įmaišykite 2 puodelius greitų miežių į 4 puodelius verdančio vandens su 1/4 šaukštelio jūros druskos.
Sumažinkite ugnį iki ugnies ir uždenkite, virkite 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti 5 minutes. Greitai paruoštus miežius sutrinkite šakute ir leiskite jiems atvėsti, kol ruošite daržoves.
Per pusę 1 puodelio vynuoginių pomidorų; perkošti ir porcija 1/4 puodelio kapotų kalamata alyvuogių; nulupkite ir supjaustykite 1 agurką; išsėkite ir supjaustykite 1 raudonąją papriką, 1 mažą cukiniją ir 1/2 raudonojo svogūno. Sutrupinkite 1/2 puodelio fetos sūrio ir atidėkite.
Susmulkinkite 3 šaukštus petražolių; žievelė ir sultys 1 citrinos; ir surinkite 1 šaukštą cukraus, 1 šaukštelį druskos, 1/2 šaukštelio pipirų, 1 šaukštą Dižono garstyčių ir 1 šaukštelį česnako miltelių.
Suplakite 2 šaukštus raudonojo vyno acto, 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, petražoles, citrinos sultis, citrinos žievelę, cukrų, druską, pipirus, garstyčias ir česnako miltelius.
Dideliame dubenyje sumaišykite virtus ir atvėsintus greitus miežius, visas paruoštas daržoves, trupintą fetos sūrį ir padažą.
Viską sumaišykite, kad sujungtumėte. Jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Mėgautis!
Mėgaukitės šiomis sočiomis ir sočiomis miežių salotomis su kitu sveiku maistu!