Po įtemptos dienos man patinka greitai paruošti vakarienę, kaip šis medaus česnako vištienos receptas. Beveik visada namuose turiu visus ingredientus, o skanūs vištienos receptai yra mano šeimos mėgstamiausi! Šiame patiekale yra daug minkštos vištienos, kuri yra padengta itin skaniu saldžiu ir aštriu medaus česnakų padažu. Tai pakankamai paprasta paruošti pietums ar vakarienei, be to, jis toks geras, kad kiekvieną savaitę galite gauti specialų prašymą!
Ingredientai medaus česnako vištienai
Norint pagaminti šį paprastą medaus česnako vištienos receptą, nereikia daug. Štai ko jums reikės:
- Vištienos krūtinėlė: Šiam receptui naudojau vištienos krūtinėlę be kaulų, be odos, bet jei jūsų biudžetas mažas, galite naudoti vištienos šlauneles be kaulų.
- Universalūs miltai: Lengva miltų danga suteikia vištienai šiek tiek tekstūros.
- Sviestas ir česnakai: Nemažai česnako pakepinama svieste, kuris padažui suteikia daug česnakinio skonio.
- Padažas: Šis skanus medaus česnakų padažas sujungia visą patiekalą. Jame yra medaus, kad būtų saldumas, sojos padažas, skirtas umami skoniui, ryžių actas, kad subalansuotų medaus saldumą, sriracha, kad būtų galima šiek tiek pajusti, skrudintas sezamo aliejus ir truputis kukurūzų krakmolo, kad padažas sutirštėtų.
- Pirmiausia pagaminkite padažą. Šis receptas paruošiamas gana greitai, todėl norite, kad padažas būtų paruoštas, kai atėjo laikas jį įdėti į keptuvę.
- Neperkepkite vištienos. Kadangi vištiena pjaustoma mažesniais kąsnio dydžio gabalėliais, jų kepimas neužtruks.
- Neperkraukite keptuvės. Jei reikia, vištieną kepkite 2 atskiromis partijomis.
Aptarnavimo pasiūlymai
Aš patiekiau šią medaus česnako vištieną su baltais ryžiais ir šiek tiek pjaustytų žalių svogūnų ant viršaus. Bet galite mėgautis ir su rudaisiais ryžiais, daržovėse keptais ryžiais ar net žiediniais kopūstais. Troškintos šparaginės pupelės arba šių sezaminių agurkų salotų garnyras taip pat būtų puikaus skonio!
Medaus česnako vištiena
Šis skanus medaus česnako vištienos patiekalas yra greitas ir paprastas receptas su daug vištienos ir nenugalimo saldaus ir aštraus medaus česnakinio padažo.
Neleiskite ekranui užtemti
Padažas
- 1/3 puodelis medus (1,08 USD)
- 2 Valg sojos padažas (0,14 USD)
- 1 Valg ryžių actas (0,10 USD)
- 1 šaukštelis sriracha (0,05 USD)
- 2 šaukštelis skrudinto sezamo aliejaus (0,20 USD)
- 1 Valg kukurūzų krakmolo (0,05 USD)
Vištiena
- 2 be kaulų, be odos vištienos krūtinėlės (6,49 USD)
- 1 šaukštelis druskos (0,05 USD)
- 1/2 šaukštelis juodieji pipirai (0,02 USD)
- 1/2 šaukštelis česnako milteliai (0,05 USD)
- 2 Valg universalūs miltai (0,04 USD)
- 3 Valg alyvuogių aliejaus (0,48 USD)
- 2 Valg sviesto (0,27 USD)
- 4 česnako skiltelės, susmulkintos (0,32 USD)
- 2 žalieji svogūnai, supjaustyti (0,24 USD)
-
Pradėkite nuo padažo gaminimo. Mažame dubenyje sumaišykite medų, sojų padažą, ryžių actą, sriracha, skrudintą sezamo aliejų ir kukurūzų krakmolą. Padažą atidėkite į šalį.
-
Vištienos krūtinėles supjaustykite mažais 1/2 colio dydžio gabalėliais. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir česnako milteliais. Tada suberkite vištienos gabalėlius į miltus, kol kiekvienas gabalėlis bus tolygiai padengtas.
-
Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies ir įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Sukite, kad padengtumėte keptuvės paviršių. Kai keptuvė įkaista, sudėkite pusę vištienos ir kepkite, kol paruduos iš visų pusių ir iškeps. Išimkite vištieną iš keptuvės ant atskiros lėkštės ir atidėkite. Įpilkite likusį 1 šaukštą aliejaus ir pakartokite kepdami antrąją vištienos partiją, kol iškeps. Visą vištieną atidėkite į šalį.
-
Į tą pačią keptuvę įpilkite sviesto ir sumažinkite ugnį iki vidutinės-mažos ugnies. Sudėkite susmulkintas česnako skilteles ir pakepinkite 30-60 sekundžių, kol pasidarys kvapnus.
-
Tada dar kartą trumpai pamaišykite padažą, tada supilkite padažą į keptuvę su česnaku. Išmaišykite padažą ir nubraukite visus apskrudusius gabaliukus, įstrigusius keptuvės apačioje. Leiskite padažui troškintis apie 2 minutes, kad kukurūzų krakmolas suaktyvėtų ir padažas sutirštėtų.
-
Dabar sudėkite iškeptą vištieną atgal į keptuvę ir maišykite su padažu, kol visi gabalėliai bus tolygiai padengti. Toliau kepkite dar 1-2 minutes, kad vištiena įkaistų.
-
Nukelkite keptuvę nuo ugnies, ant viršaus uždėkite pjaustytų žaliųjų svogūnų ir mėgaukitės!
Kaip skaičiuojame receptų kainas, žiūrėkite čia.
Patiekimas: 1patiekimasKalorijos: 347kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 14gRiebalai: 20gNatris: 1225 mmgPluoštas: 1g
Perskaitykite visą mūsų mitybos atsisakymą čia.
Kaip pasigaminti medaus česnako vištieną – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Pradėkite nuo padažo gaminimo. Mažame dubenyje sumaišykite 1/3 puodelio medaus, 2 šaukštus sojų padažo, 1 šaukštą ryžių acto, 1 šaukštelį sriracha, 2 šaukštelius skrudinto sezamo aliejaus ir 1 šaukštą kukurūzų krakmolo. Padažą atidėkite į šalį.
Supjaustykite 2 be kaulų vištienos krūtinėlės be odos į 1/2 colio dydžio gabalus. Pagardinkite 1 šaukšteliu druskos, 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų ir 1/2 šaukštelio česnako miltelių. Tada suberkite vištienos gabalėlius į 2 šaukštus universalių miltų, kol kiekvienas gabalas pasidengs tolygiai.
Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies ir įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Sukite, kad padengtumėte keptuvės paviršių. Kai keptuvė įkaista, sudėkite pusę vištienos ir kepkite, kol paruduos iš visų pusių ir iškeps. Išimkite vištieną iš keptuvės ant atskiros lėkštės ir atidėkite. Įpilkite likusį 1 šaukštą aliejaus ir pakartokite kepdami antrąją vištienos partiją, kol iškeps. Visą vištieną atidėkite į šalį.
Į tą pačią keptuvę įpilkite 2 šaukštus sviesto ir sumažinkite ugnį iki vidutinės-mažos ugnies. Įdėkite keturias susmulkintas česnako skilteles ir patroškinkite 30-60 sekundžių, kol pasidarys kvapnus.
Tada dar kartą trumpai pamaišykite padažą, tada supilkite padažą į keptuvę su česnaku. Išmaišykite padažą ir nubraukite visus apskrudusius gabaliukus, įstrigusius keptuvės apačioje.
Leiskite padažui troškintis apie 2 minutes, kad kukurūzų krakmolas suaktyvėtų ir padažas sutirštėtų.
Dabar sudėkite iškeptą vištieną atgal į keptuvę ir maišykite su medaus česnako padažu, kol visi gabalėliai bus tolygiai padengti. Toliau kepkite dar 1-2 minutes, kad vištiena įkaistų.
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir ant viršaus uždėkite pjaustytus žalius svogūnus. Mėgaukitės su puriais baltais arba rudaisiais ryžiais!