
Visada ieškau būdų, kaip greičiau patiekti pusryčius ir vakarienę ant stalo, o šie blyneliai gali būti mano naujasis geriausias draugas! Juos ne tik lengva plakti, bet ir itin patogu. Visą blynų tešlą galite supilti ant vienos kepimo skardos ir apibarstyti mėgstamais priedais arba palikti paprastą, o iškepus leisti kiekvienam pridėti savo priedų. Man labiausiai patinka šie lakštiniai blynai, kad jie puikiai tinka pusryčiams ruošti. Jie puikiai užšąla ir, kai man reikia greitų pusryčių, aš tiesiog įdedu į skrudintuvą 2 blynus ir pusryčiai baigti!🙌


Kodėl lakštiniai blynai?
Nesu tikras, ar jūsų šeima taip mėgsta blynus kaip mano, bet dabar tai virto mūsų šeštadienio ryto rutina. Tačiau apversti ir pagaminti kelias įprastų blynų partijas užtrunka gana ilgai. Ir aš turiu pasistengti, kad pirmas kelias partijas būtų šiltas orkaitėje, kol gaminu likusius blynus. Lakštiniai blynai neleidžia jums šokti pirmyn ir atgal. Galite gaminti blynus visai šeimai iš vienos didelės partijos, ant vienos kepimo skardos ir pritaikyti ją mėgstamais mišiniais ir priedais. Tai nuoširdžiai genijus!
Norėdami pagaminti šiuos lakštinius blynus, naudojau mūsų naminiai blynai receptą kaip pagrindą ir pakoregavo išmatavimus, kad tilptų didesnis porcijos dydis. Štai ko jums reikės:
- Universalūs miltai: Miltai prideda struktūrą ir yra blynų pagrindas.
- Kepimo milteliai: Kepimo milteliai daro blynus lengvus ir purius, o ne tankius ir guminius.
- Cukrus: Truputis cukraus suteikia blynams tobulo saldumo.
- Pienas: Pienas derinamas su miltais, kad pridėtų drėgmės ir padeda susidaryti tešlai.
- Kiaušinis: Kiaušiniai padeda išlaikyti blynus kartu, taip pat padeda raugti blynams.
- Sviestas: Sviestas prideda blynams skonio ir sodrumo.
- Vanilės ekstraktas: Nedidelis vanilės ekstrakto kiekis suteikia blynams nuostabaus skonio ir gilumo.
- Druska: Truputis druskos padeda pagerinti blynų skonį.
- Priedai: Čia tikrai galite smagiai praleisti laiką! Naudojau savo mėgstamų vaisių, tokių kaip braškės ir mėlynės, derinį. Be to, aš pridėjau šokolado drožlių ir žemės riešutų sviesto bei aviečių uogienės.
Daugiau priedų ir mišinių idėjų
Mano mėgstamiausia dalis gaminant lakštinius blynus yra įvairių mišinių ir priedų pridėjimas. Aš asmeniškai mėgstu pridėti šviežių vaisių, bet čia yra keletas papildomų idėjų, kurias galite išbandyti:


- Nepermaišykite tešlos. Sumaišykite sausus ir šlapius ingredientus, kol jie tiesiog susimaišys ir dubenyje neliks sausų miltų pėdsakų. Pernelyg maišant tešlą, miltuose susidarys glitimas, o blynai taps guminiai, o ne minkšti ir purūs.
- Gerai ištepkite skardą riebalais. Kad blynai nepriliptų, būtinai gerai padenkite skardą kepimo purkštuvu.
- Gerai išdžiovinkite vaisius. Jei dedate šviežių vaisių, būtinai gerai nuplaukite ir išdžiovinkite vaisius popieriniais rankšluosčiais, kad vandens perteklius ar vaisių sultys nepatektų į blynų tešlą.
- Jei reikia, naudokite pergamentinį popierių. Panašu, kad lakštiniai blynai geriau tinka su ne per senomis kepimo skardomis. Taigi, jei jūsų kepimo skarda yra senesnė arba šiek tiek sumušta, pirmiausia galite ją iškloti pergamentiniu popieriumi.
Kaip laikyti ir užšaldyti lakštinius blynus
Labiausiai mėgstu gaminti lakštinius blynus, nes juos itin lengva laikyti ir užšaldyti vėliau, kai prireiks greitų ir lengvų pusryčių. Norėdami laikyti, leiskite blynams visiškai atvėsti, tada perkelkite juos į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
Norėdami užšaldyti, atvėsusius blynus sudėkite į šaldymo kamerą, vienais sluoksniais su pergamentiniu popieriumi tarp sluoksnių, kad nesuliptų. Užšaldykite iki 3 mėnesių. Sušaldytus blynus nesunkiai pašildysite skrudintuve arba mikrobangų krosnelėje, kol jie taps karšti.


Lakštiniai blynai
Dėl šių lakštinių blynų savaitgalio pusryčiai bus puikūs! Juos lengva plakti ir jie tinka šaldiklyje. Puikiai tinka pusryčių ruošimui!


Neleiskite ekranui užtemti
- 2 puodeliai universalūs miltai (0,40 USD)
- 1/4 puodelis granuliuoto cukraus (0,10 USD)
- 1 Valg kepimo milteliai (0,18 USD)
- 3/4 šaukštelis druskos (0,08 USD)
- 1 1/2 puodelis pieno (0,30 USD)
- 2 dideli kiaušiniai (0,33 USD)
- 4 Valg sviesto, lydyto (0,53 USD)
- 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas (0,30 USD)
- kepimo purškalas
Neprivalomi priedai*
- šviežių braškių, supjaustytų
- mėlynės
- šokolado drožlių
- žemės riešutų sviesto ir vaisių uogienės
-
Įkaitinkite orkaitę iki 425 ° F. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
-
Į tą patį dubenį supilkite pieną, kiaušinius, ištirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą. Šlapius ingredientus išplakite kartu su sausais ingredientais, kol susimaišys. Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte.
-
11 × 17 colių kepimo skardą su apvadu gausiai padenkite kepimo purkštuvu. Blynų tešlą supilkite ant kepimo skardos. Tešlą tolygiai paskirstykite aplink kepimo skardą gumine mentele arba keletą kartų bakstelėkite keptuvę į stalviršį, kad tešla išlygintų.
-
Blynų tešlą vizualiai padalinkite į keturias lygias dalis ir ant kiekvienos dalies pridėkite norimų priedų. Naudojau pjaustytų braškių, mėlynių, šokolado drožlių ir žemės riešutų sviesto bei aviečių uogienės suktuką. Kad pb&j suktųsi, aš tiesiog įdėjau gabalėlius natūralaus žemės riešutų sviesto ir uogienės, tada sumaišiau juos su dantų krapštuku.
-
Įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite 18-20 minučių arba iki auksinės rudos spalvos.
-
Leiskite keptuvei šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite lakštinį blyną į 8 lygias dalis. Jei norite pagaminti daugiau porcijų, darykite mažesnius griežinėlius. Patiekite šiltą su sirupu ir papildomais priedais, jei norite. Mėgautis!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
*Įdėjau apie 1/4 puodelio šokolado drožlių ir mėlynių. Dėl braškių ir PB&J sūkurio aš tiesiog žiūrėjau, kol užpildžiau kiekvieną skyrių.
Patiekimas: 2blynaiKalorijos: 467kcalAngliavandeniai: 66gBaltymas: 12gRiebalai: 17gNatris: 912mgPluoštas: 2g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.


Kaip pasigaminti lakštinius blynus – žingsnis po žingsnio nuotraukos


Įkaitinkite orkaitę iki 425 ° F. Dideliame dubenyje sumaišykite 2 puodelius universalių miltų, 1/4 puodelio granuliuoto cukraus, 1 šaukštą kepimo miltelių ir 3/4 šaukštelio druskos.


Į tą patį dubenį įpilkite 1 1/2 puodelio pieno, 2 didelius kiaušinius, 4 šaukštus lydyto sviesto ir 1 šaukštelį vanilės ekstrakto.


Šlapius ingredientus išplakite kartu su sausais ingredientais, kol susimaišys. Šiuo metu būkite atsargūs ir nepermaišykite.


11 × 17 colių kepimo skardą su apvadu gausiai padenkite kepimo purkštuvu. Blynų tešlą supilkite ant kepimo skardos. Tešlą tolygiai paskirstykite aplink kepimo skardą gumine mentele arba keletą kartų bakstelėkite keptuvę į stalviršį, kad tešla išlygintų.


Blynų tešlą vizualiai padalinkite į keturias lygias dalis ir ant kiekvienos dalies pridėkite norimų priedų. Naudojau pjaustytų braškių, mėlynių, šokolado drožlių ir žemės riešutų sviesto bei aviečių uogienės suktuką. Kad pb&j suktųsi, tiesiog įdėjau gabalėlius natūralaus žemės riešutų sviesto ir uogienės, tada sumaišiau juos su dantų krapštuku.


Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 18-20 minučių arba iki auksinės rudos spalvos.


Leiskite keptuvei šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite lakštinį blyną į 8 lygias dalis. Jei norite pagaminti daugiau porcijų, darykite mažesnius griežinėlius. Patiekite šiltą su sirupu ir papildomais priedais, jei norite!


Šiuos blynus labai lengva užšaldyti! Tiesiog įdėkite atvėsusius blynus į šaldymo kamerą, vieną sluoksnį su pergamentiniu popieriumi tarp sluoksnių, kad nepriliptų. Užšaldykite iki 3 mėnesių.


Sušaldytus blynus nesunkiai pašildysite skrudintuve arba mikrobangų krosnelėje, kol jie taps karšti.

