
Artėja kepimo ant grotelių sezonas, todėl man reikia patikimo garnyro, kurį galėčiau atsinešti į vakarėlius, šeimos susitikimus ir šašlykus. Šios brokolių salotos yra puiki kreminė, traški, sodri ir aromatinga priedas prie bet kurio valgio. Jame yra puikus saldaus ir aštraus skonių balansas, o tekstūra yra neprilygstama. Tiesa, jei į bet kurį daržovių patiekalą įdėsite šoninės, tai išbandys net ir išrankiausi mėsos valgytojai. Kūdikių žingsneliai, tiesa?! Man patinka, kad mano artimieji valgytų savo daržoves!


Kas yra brokolių salotos?
Brokolių salotos yra klasikinis garnyras, gaminamas iš brokolių žiedynų, sumaišytų su čederio sūriu, razinomis, šonine, graikiniais riešutais ir raudonuoju svogūnu, padengtas kreminiu ir aštriu padažu. Šios salotos turi nuostabų skonių ir tekstūrų balansą ir yra tokios universalios!
Štai ko jums reikės norint pagaminti brokolių salotas:
- Brokoliai: Yra žemiško ir šiek tiek saldaus, šiek tiek kartoko skonio, taip pat malonaus traškumo!
- Čedario sūris: Į salotas pridedamas kreminis ir sūrus komponentas.
- Razinos: Pridėkite saldaus ir vaisinio skonio.
- Šoninė: Prideda puikų pikantišką ir umami skonį. Jums reikės 6 juostelių virta šoninė. Vegetaras? Jokių problemų, tiesiog palikite. Kartais šoninę dedu į šoną susibūrimams, kur gali būti įvairių mitybos apribojimų.
- Graikiniai riešutai: Suteikite riešutų skonį ir skanų traškumą.
- Raudonasis svogūnas: Receptui suteikia šiek tiek kąsnio ir nuostabios traškios tekstūros, sukuriant puikų kontrastą saldžioms ir kramtomosioms razinoms.
- Mayo: Suteikia padažui sodrumo ir kremiškumo.
- Graikiškas jogurtas: Užpilas tampa ypač kreminis ir aštrus, turintis mažiau kalorijų ir riebalų nei grietinė. Labai rekomenduoju graikišką jogurtą, o ne paprastą jogurtą ar grietinę dėl tirštesnės, kreminės tekstūros.
- Baltas actas: Suteikia padažui gaivaus ryškumo ir aštrumo, kad subalansuotų sodrumą.
- Cukrus: Prideda saldumo, kad subalansuotų actą.
- Druskos ir pipirų: Pagerinkite bendrą salotų skonį.
Ar turėčiau blanširuoti brokolius?
Bandydama pirmenybę teikiu galutinei žalių brokolių tekstūrai, o ne blanširuotiems, tačiau, jei norite, galite brokolius blanširuoti. Blanširavimo procesas atima dalį natūralaus kartaus brokolių skonio; paprasčiausiai 1 minutę įmeskite žiedynus į didelį puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu, tada greitai sudrėkinkite dubenyje su lediniu vandeniu. Vietoj to, aš nusprendžiau tiesiog nuplauti brokolių žiedynus karštu vandeniu, kad jie būtų ypač ryškiai žali ir įsitikintų, kad jie yra gražūs ir švarūs.
Kad brokolių salotos netaptų vandeningos, būtinai gerai išdžiovinkite žiedynus. Padaže esanti druska natūraliai ištrauks dalį drėgmės iš daržovių, todėl svarbu, kad po plovimo jos būtų sausos! Man patinka juos paskleisti ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ir švelniai nusausinti kitu rankšluosčiu, uždėtu ant viršaus, kol ruošiu likusius ingredientus.
Ką patiekti su brokolių salotomis
Brokolių salotos yra toks gaivus ir traškus patiekalas, turintis daug skonio, todėl siūlau jas derinti su paprastais baltymais, pvz. oro gruzdintuvė vištienos krūtinėlė arba glazūruoti kiaulienos kotletai.


Brokolių salotos
Šios brokolių salotos yra tobula kreminė, traški, sodri ir aromatinga priedas prie bet kurio valgio. Tai mano naujas pomėgis!


Neleiskite ekranui užtemti
Brokolių salotos
- 1 didelis brokolių vainikas, padalintas į žiedynus (apie 4 puodeliai) (1,10 USD)
- 1 puodelis tarkuoto čederio sūrio (1,24 USD)
- 1/4 puodelis razinų (0,39 USD)
- 6 juostelės lašinių (0,90 USD)
- 1/4 puodelis graikiniai riešutai, susmulkinti (0,80 USD)
- 1/4 raudonojo svogūno, supjaustyto smulkiais gabalėliais (0,21 USD)
Brokolių salotų padažas
- 1/2 puodelis Mayo (0,75 USD)
- 2 Valg graikiškas jogurtas (0,21 USD)
- 1 Valg baltas actas (0,04 USD)
- 1 Valg cukraus (0,05 USD)
- 1/4 šaukštelis druskos (0,05 USD)
- 1/4 šaukštelis pipirų (0,05 USD)
-
Šoninę kepkite iki traškios. Leiskite atvėsti ant švarios popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės. Supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir atidėkite į šalį.
-
Mažame dubenyje sumaišykite majonezą, graikišką jogurtą, baltąjį actą, cukrų, druską ir pipirus. Išplakite ir atidėkite padažą į šalį.
-
Brokolius supjaustykite žiedynais, susmulkinkite čederio sūrį, suberkite razinas, sutrupinkite šoninę, susmulkinkite graikinius riešutus ir susmulkinkite raudonąjį svogūną.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite salotų ingredientus ir išmaišykite.
-
Užpilkite užpilą ant brokolių salotų ir maišykite, kol visiškai apskrus. Patiekite iš karto arba leiskite pasimarinuoti ir šaldytuve išliks itin skanu iki 5 dienų!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto išlaidas.
Patiekimas: 1patiekimasKalorijos: 305kcalAngliavandeniai: 9gBaltymas: 9gRiebalai: 26gNatris: 477mgPluoštas: 1g
Skaitykite mūsų visą mitybos atsisakymas čia.


kaip pasigaminti brokolių salotas – žingsnis po žingsnio nuotraukos


Mažame dubenyje sumaišykite 1/2 puodelio majonezo, 2 šaukštus graikiško jogurto, 1 šaukštą baltojo acto, 1 šaukštą cukraus, 1/4 šaukštelio druskos ir 1/4 šaukštelio pipirų.


Išplakite ir atidėkite padažą į šalį.


Žiedynais supjaustykite 1 didelę brokolių vainiką, susmulkinkite 1 puodelį čederio sūrio, suberkite 1/4 puodelio razinų, sutrupinkite 6 traškios šoninės juosteles, sutrinkite 1/4 puodelio graikinių riešutų ir supjaustykite 1/4 raudonojo svogūno.


Dideliame dubenyje sumaišykite salotų ingredientus ir išmaišykite.


Užpilkite užpilą ant brokolių salotų ir maišykite, kol visiškai apskrus. Patiekite iš karto arba leiskite pasimarinuoti ir šaldytuve išliks itin skanu iki 5 dienų!