Saldžiųjų kukurūzų rizotas yra vasaros skanėstas, kurio nereikėtų praleisti. Vasaros kukurūzų skoniai užlieja visą šį patiekalą, kai gamindami naudojate kiekvieną laužą! Kukurūzų burbuolės, kurios paprastai būtų išmetamos, suteikia šiam rizotui papildomo saldumo ir žemiško skonio, todėl kiekvienas kąsnis skonis kaip gryna palaima nuo ūkio iki stalo. Ir net nepradėkite nuo tekstūros derinio. Branduoliai suteikia receptui šiek tiek traškumo ir gaivumo, o kreminis rizotas yra glotnus ir dekadentiškas – nereikalauja biudžeto… bet padarykite jį vasarišką!
Kas yra saldžiųjų kukurūzų rizotas?
Oi, kaip man patinka geras rizotas. Šis itališkas patiekalas gaminamas iš krakmolingų trumpagrūdžių ryžių, virtų sultinyje tol, kol išsiskirs visi nuostabūs krakmolai – suteikiant receptui kreminę, svajingą tekstūrą BE grietinėlės. Šis saldžiųjų kukurūzų rizotas panašus į mano Parmezano rizotas bet su vasarišku posūkiu! Aš nuskutu kukurūzų burbuoles ir naudoju plikas burbuoles (taip, mes čia naudojame visą burbuolę), kad sultiniui suteiktų saldžiųjų kukurūzų skonį. Baltasis vynas, sviestas, arborio ryžiai ir parmezano sūris papildo skonį, todėl šį receptą būtina išbandyti šį sezoną.
Štai ko jums reikės norint pagaminti saldžiųjų kukurūzų rizotą:
- Arborio ryžiai: Tai geriausi ir dažniausiai naudojami ryžiai rizoto gamybai. Tai trumpagrūdis ir itin krakmolingas. Prieš naudodami RYŽIUS NESKALAUSITE, nes kitaip nuplausite dalį krakmolo, dėl kurio rizotas tampa kreminis.
- Kukurūzų burbuolės: Šiam receptui naudokite šviežias kukurūzų burbuoles, o nuskutę branduolius išsaugokite jas. Taip pat galite naudoti konservuotų arba šaldytų ir atšildytų kukurūzų žiupsnelį (apie 2 puodelius), tačiau sultinys nebus toks pat šviežių kukurūzų skonis be burbuolių.
- Saldus svogūnas: Jei įmanoma, rinkitės saldų svogūną, pavyzdžiui, Vidalia, Walla Walla ar Maui. Jie yra šiek tiek švelnesni ir saldesni nei geltonieji ar baltieji svogūnai. Tačiau geltonieji svogūnai paprastai yra pigiausi – ir jie puikiai veikia!
- Sviestas: Naudokite sūdytą sviestą, kad suteiktumėte risotto šiek tiek papildomo skonio.
- Baltas vynas: Mes nedažnai dedame vyno į savo receptus, nes tai padidina išlaidas, todėl galite jo praleisti, jei jo nėra jūsų biudžete. Tačiau, jei galite tai padaryti, vynas prideda tikrai gražaus skonio gylio. Naudokite bet kokį traškų, sausą baltąjį vyną, kurį mėgstate gerti. Dažniausiai naudoju Pinot Grigio arba Sauvignon Blanc. Nepamirškite, kad vyną galite užšaldyti ledo kubelių formelėse būsimiems receptams, kad niekas nenueitų perniek!
- Parmezanas: Sūrus, riešutinis parmezano sūris yra puikus šio vasaros kukurūzų rizoto užbaigimas.
- Daržovių sultinys: Naudokite naminį daržovių sultinį arba mėgstamą parduotuvėje pirktą veislę. Aš naudojau sultinį, kad išlaidos būtų mažos.
Ką dar galiu pridėti?
Šis saldžiųjų kukurūzų rizoto receptas yra skanus toks, koks yra, bet taip pat puikus pagrindas pridėti kitų ingredientų. Štai keletas idėjų:
Šį receptą pagaminti labai paprasta, tačiau rizotas yra praktinis procesas – niekas to neneigia. Turite lėtai įpilti sultinį ir nuolat maišyti, kol jis susigers, kol ateis laikas pilti daugiau. Nors tai padaryti užtrunka tik apie 20 minučių, tai nėra receptas, kurio galite atsisakyti! Kad būtų lengviau ir sutaupyti laiko, visada iš anksto paruošiu kukurūzus, svogūną ir susmulkinu parmezaną. Jie puikiai laikosi šaldytuve, todėl belieka juos įdėti, kai ateina laikas virti. Planavimas į priekį padeda!
Aptarnavimo pasiūlymai
Man patinka patiekti savo kreminį kukurūzų rizotą skrudinti šparagai ir pomidorai, greito česnako sviesto krevetėsarba balzamiko skrudintų daržovių.
Kaip laikyti saldžiųjų kukurūzų rizotą
Šį saldžiųjų kukurūzų rizotą geriausia valgyti šviežią, tačiau jį galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų. Įkaitinkite ant viryklės, dažnai maišydami, su šlakeliu sultinio arba vandens, kad atgautumėte kreminę tekstūrą. Nerekomenduoju rizoto šaldyti vien dėl to, kad atšildžius jo tekstūra blogai išsilaiko.
Saldžiųjų kukurūzų rizotas
Šis saldžiųjų kukurūzų rizotas yra užkrėstas vasaros skoniais! Tai patogus, paprastas ir ekonomiškas maisto gaminimas.
Neleiskite ekranui užtemti
- 3 kukurūzų burbuolių (0,99 USD)
- ½ mažas saldus svogūnas (0,94 USD)
- 3 Valg pasūdytas sviestas, padalintas (0,42 USD)
- 1 ½ puodeliai arborio ryžiai (2,28 USD)
- ¼ puodelis baltas vynas* (0,58 USD)
- 5 puodeliai daržovių sultinys (1,45 USD)
- ½ puodelis tarkuoto parmezano sūrio (2,71 USD)
-
Nupjaukite kukurūzų burbuoles, o plikas burbuoles perpjaukite per pusę. Supjaustykite svogūną ir supilkite baltąjį vyną*, susmulkintą parmezano sūrį, sviestą ir arborio ryžius.
-
Į puodą supilkite plikas burbuoles ir daržovių sultinį ir virkite ant silpnos ugnies, kol ruošiate rizotą:
-
Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto ir pakepinkite svogūną iki blizgesio.
-
Į sviestą ir svogūną suberkite arborio ryžius ir paskrudinkite 1–2 minutes.
-
Suberkite kukurūzus, kepkite dar minutę.
-
Įpilkite baltojo vyno ir virkite.
-
Įpilkite vieną kaušelį pilną kukurūzų daržovių sultinio ir nuolat maišykite. Prieš dėdami kitą samtį, palaukite, kol ryžiai sugers maždaug 75 % sultinio. Nuolat pilkite kaušelius sultinio, kol sunaudos visas sultinys ir rizotas taps kreminis ir pilnas. Šis veiksmas iš viso užtruks apie 20 minučių.
-
Įmaišykite 1 šaukštą sviesto ir parmezano sūrio. Patiekite su petražolėmis ar kitomis šviežiomis žolelėmis (nebūtina).
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
* Jei vynas nepatenka į jūsų biudžetą, galite jo praleisti. Jei galite gaminti su vynu, rekomenduoju traškų, sausą baltą, pavyzdžiui, Sauvignon Blanc ar Pinot Grigio. Šiame risotto tiktų ir neąžuolas Chardonnay! Yra labai nebrangių butelių, kurie puikiai tinka gaminant maistą (5 USD už geltonuodegį ir dar mažiau tešlos reikia, jei paimate vieną mažą butelį!) Ar žinojote, kad vyną taip pat galite užšaldyti ledo kubelių formelėse, kad vėliau galėtumėte gaminti. niekada neiššvaisto butelio?
Patiekimas: 1patiekimasKalorijos: 494kcalAngliavandeniai: 81gBaltymas: 11gRiebalai: 13gNatris: 1475 mmgPluoštas: 4g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
Kaip pasigaminti SALdžiųjų kukurūzų RISOTO – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Aštriu peiliu supjaustykite kukurūzus iš 3 burbuolių į didelį dubenį. Atsargiai perpjaukite plikas burbuoles per pusę, o kukurūzų branduolius kol kas padėkite į vieną pusę.
Supjaustykite ½ mažo saldaus svogūno smulkiais gabalėliais. Surinkite ½ puodelio parmezano sūrio, 3 šaukštus sūdyto sviesto (padalijus), ¼ puodelio baltojo vyno (jei naudojate) ir 1½ puodelio arborio ryžių.
Į puodą sudėkite perpus perpjautas kukurūzų burbuoles ir užpilkite 5 puodeliais daržovių sultinio. Kol ruošite rizotą, užvirinkite sultinį ant silpnos ugnies.
Į didelę keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies įpilkite 2 šaukštus sūdyto sviesto. Kai ištirps, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną į sviestą ir pakepinkite, kol taps blizgus. Mes nenorime, kad svogūnas paruduotų ar karamelizuotų; mes tiesiog norime, kad jis taptų kvapnus ir minkštas.
Į keptuvę su sviestu ir svogūnais įpilkite 1½ puodelio arborio ryžių. Leiskite ryžiams apskrusti 1-2 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Į keptuvę supilkite anksčiau paruoštus kukurūzų grūdelius ir kepkite dar minutę.
Į keptuvę įpilkite ¼ puodelio baltojo vyno, kad iš keptuvės dugno atsikratytų rudų gabalėlių (žinoma kaip glazūra). Išmaišykite ir leiskite vynui virti 1–2 minutes.
Lėtai supilkite 1 puodelį karšto kukurūzų daržovių sultinio į keptuvę su ryžiais ir maišykite, kol susigers apie 75% skysčio.
Įpilkite po 1 kaušelį sultinio, dažnai maišydami, kol ryžiai sugers visus 5 puodelius. Iš viso tai užtruks apie 20 minučių. Jūsų ryžiai turėtų būti al dente, tai reiškia, kad jie vis dar turi šiek tiek kąsnio. Risotas taip pat turi būti kreminis, o ne sriubingas.
Į vasarinį kukurūzų rizotą įpilkite 1 šaukštą sūdyto sviesto ir ½ puodelio susmulkinto parmezano sūrio ir maišykite, kol gerai susimaišys.
Patiekite karštą ir (neprivaloma) papuoškite petražolėmis ar kitomis šviežiomis žolelėmis.
Nėra nieko panašaus į kreminį saldžiųjų kukurūzų rizoto dubenį, kuris užpildys jūsų pilvą vėlyvą vasaros naktį!