Nuo darbo visą darbo dieną, mamos gyvenimo ir rūpinimosi mūsų ūkiu esu užsiėmęs 110% laiko. Kai mano šeima ieško patikimo būdo, kaip priversti mane paspausti pauzės mygtuką, tacos visada yra atsakymas! Ir šie veganiški žiedinių kopūstų tacos su Romesco padažu mums yra puikus skanėstas! Skrudinti žiediniai kopūstai yra visiškai minkšti, bet traškūs, o naminis romesco padažas yra aštrus ir neįtikėtinai lengvas. Jei rimtai, tai skonio derinys, kurį verta išbandyti – pasitikėk manimi!
Kas yra Romesco padažas?
Romesco yra labai skanus padažas iš Katalonijos regiono Ispanijoje. Jis tradiciškai gaminamas iš raudonųjų pipirų, pomidorų, česnako ir migdolų, o iš pradžių žvejų kūrė, kad derėtų su dienos laimikiu. Šį ir taip kvapnų padažą žengiu dar vienu žingsniu, įdėdamas rūkytos paprikos, citrinos sulčių ir kajeno pipirų, kurie suteikia ryškaus, dūminio atspalvio. Mano paprastame romesco padažo recepte taip pat naudojamas konservuotų pomidorų padažas, todėl tereikia šiek tiek paskrudinti paprikų ir viską išplakti virtuvės kombainu! Išlaikau tekstūrą stambią, nes aš meilė migdolų traškumas pridedamas prie šių skrudintų žiedinių kopūstų tacos.
Štai ko jums reikės norint pagaminti šį žiedinių kopūstų tacos receptą:
- Žiediniai kopūstai: Pasirinkite didžiausią žiedinį kopūstą, kurį galite rasti bakalėjos parduotuvėje. Daugiau žiedinių kopūstų žiedynų = daugiau tacos! Venkite žiedinių kopūstų su minkštomis arba rudomis dėmėmis, nes tai yra tikras ženklas, kad jau pasibaigė jo pradžia.
- Miltų tortilijos: Aš naudoju mažesnes gatvės stiliaus tortilijas, bet drąsiai naudokite bet kokias jums patinkančias tortilijas.
- Raudonoji paprika: Skrudinta iki tobulumo ir suteikia romesco padažui skanaus saldumo.
- Alyvuogių aliejus: Padeda paprikoms ir žiedinių kopūstų žiedynams skrudinti. Aš taip pat šiek tiek dedu į padažą, kad suteiktų skonį ir emulsiją.
- Petražolės: Itališkos plokščialapės petražolės tacos suteikia gaivaus ir žolinio skonio. Padažui šiek tiek sumalti, tada ant viršaus kaip garnyrą pabarstyti sveikų petražolių.
- Citrina: Padažui suteikia ryškumo ir rūgštumo. Išsaugokite keletą citrinos griežinėlių, kad galėtumėte patiekti ant šono.
- Prieskoniai: Suberkite rūkytą papriką, česnako miltelius, druską, juoduosius pipirus ir kajeno pipirus geriausia pagardinkite žiedinių kopūstų žiedynus ir padažą. Jie taip pat yra sandėliuko kabės, kurias tikriausiai jau turite po ranka!
- Česnako skiltelės: Šviežios česnako skiltelės yra būtinos romesko patiekalams.
- Susmulkinti žali migdolai: Tai klasikinis padažo priedas, suteikiantis skanų riešutų skonį. Susmulkinti migdolai buvo blanširuoti, kad būtų pašalintos tanininės odelės ir būtų lengvas traškėjimas. Tikriausiai juos rasite savo bakalėjos parduotuvės kepimo koridoriuje. Tiks ir įprasti nesūdyti migdolai. Jei nemėgstate migdolų arba esate alergiškas riešutams, galite naudoti saulėgrąžų sėklas – peržiūrėkite mano pastabą žemiau esančioje receptų kortelėje!
- Pomidorų padažas: Konservuotų pomidorų padažas yra paprastas būdas pridėti papildomo pomidorų skonio. Aš naudoju 8 uncijų skardinę paprasto pomidorų padažo, bet galite naudoti ir naminį.
- Baltasis actas: Prideda šiek tiek aštrumo (ir yra ekonomiškas!). Taip pat galite naudoti raudonojo vyno actą arba obuolių sidro actą. Actas yra vienas iš mano mėgstamiausių slaptų ingredientų, kad skoniai iš tikrųjų atsirastų beveik bet kuriame recepte!
Ką dar galiu pridėti?
Galiu su malonumu valgyti šiuos tacos visą dieną, bet niekada nesakyčiau „ne“ papildomiems priedams ar įdarams! Štai keletas idėjų, kaip pradėti:
- Avokado griežinėliai, marinuoti raudonieji svogūnai arba kapotos kalamata alyvuogės papildomiems užpilams
- Susmulkintas sūris (čederis, Monterey Jack, meksikietiškas mišinys arba veganiška alternatyva) lydymui
- Kiekvieną žiedinį kopūstą supilkite juodosiomis pupelėmis, baltosiomis pupelėmis, pinto pupelėmis, tofu arba mėgstamais baltymais
- Ant grotelių kepti kukurūzų grūdai, kad padidėtų dūmingumas
- Arba praleiskite tortiliją ir patiekite viską salotų plėvelėje arba skrudintų žiedinių kopūstų taco dubenyje!
- Česnako skilteles sutrinkite prieš dėdami į virtuvinį kombainą. Taip česnako skonis dar stipresnis! Norėdami sutraiškyti česnaką, nuluptą skiltelę padėkite ant pjaustymo lentos ir plokščiąja peilio puse lengvai paspauskite (atsargiai!). Taip pat galite naudoti sunkaus stiklo ar stiklainio dugną.
- Jei norite, pjaustytus migdolus galite paskrudinti sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 2–3 minutes. Aš paprastai to nedarau, bet tai suteiks malonaus skrudinto skonio.
- aš kaip ir mano migdolai, kad romesco išliktų gana sveiki, todėl virtuviniu kombainu plakiu mišinį tik keletą kartų. Jūs tiesiog norite juos šiek tiek supjaustyti ir viską sumaišyti, bet galite maišyti ilgiau, jei norite sklandesnės konsistencijos – romesco yra labai universalus!
- Stenkitės, kad žiedinių kopūstų žiedynai būtų šiek tiek panašaus dydžio. Tai padės jiems tolygiai kepti orkaitėje. Didesnius žiedynus perpjaukite per pusę/ketvirčius ir stebėkite mažesnius, kad nesudegtų. (Nors kai kurie ypač traškūs yra labai skanūs!)
Kaip laikyti likučius
Kiekvienas šio recepto komponentas yra gerai saugomas, todėl pasiruoškite patiekalą ir pagaminkite dvigubą partiją! Dienų pietūs su minimaliomis pastangomis? Taip, prašau! Skrudintus žiedinius kopūstus laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų, o romesco laikykite sandariame inde iki savaitės. Galite pašildyti ir mikrobangų krosnelėje, bet norėdami, kad žiediniai kopūstai būtų traškiausi, pašildykite orkaitėje arba gruzdintuvėje iki 350 laipsnių.°F kelias minutes. Romesco padažas taip pat skanus, kai patiekiamas atšaldytas.
Žiedinių kopūstų tacos receptas (su Romesco padažu)
Mano veganiški žiedinių kopūstų tacos su Romesco padažu yra tobulai minkšti, bet traškūs su lengvu, aštroku padažu. Paprasta, šviežia ir ekonomiška!
Neleiskite ekranui užtemti
- 1 didelis žiedinis kopūstas, suskirstytas į kąsnio dydžio žiedynus (2,86 USD)
- 1 pakuočių miltų tortilijų (man patinka gatvės taco dydis, mažos!) (1,68 USD)
- 2 raudonosios paprikos (2,96 USD)
- 2 Valg alyvuogių aliejus, padalintas (0,19 USD)
- 1 ¼ šaukštelis rūkyta paprika, padalinta (0,04 USD)
- ¼ šaukštelis česnako milteliai (0,01 USD)
- ¼ šaukštelis druskos (0,01 USD)
- 2 didelės česnako skiltelės, susmulkintos (0,09 USD)
- ½ puodelis pjaustyti žali migdolai* (1,53 USD)
- 1 8 uncijos skardinės pomidorų padažas (0,48 USD)
- 2 Valg baltojo acto (0,04 USD)
- ½ Valg citrinos sultys, apie ½ 1 citrinos** (0,64 USD)
- ½ šaukštelis kajeno pipirai (0,13 USD)
- 2 Valg Itališkos plokščios petražolės, maltos (0,09 USD)
- 1 Valg šviežios petražolės, papuošimui (0,09 USD)
-
Ketvirtis ir sėklos bulgarinės paprikos.
-
Vidutinio dydžio maišymo dubenyje sumaišykite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, ¼ šaukštelio rūkytos paprikos, česnako miltelius ir druską.
-
Į dubenį suberkite ketvirčiais supjaustytas ir sėklomis raudonąsias paprikas ir išmeskite.
-
Raudonosios paprikos ketvirčius perkelkite ant kepimo skardos ir kepkite 375 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių ant viršutinės lentynos.
-
Tada į tą patį dubenį sudėkite žiedinių kopūstų žiedynus ir maišykite, kol pasidengs. Pabarstykite papildomai druskos ir paskleiskite žiedynus ant išklotos kepimo skardos ir kepkite 375 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos 30 minučių arba kol suminkštės ir taps auksinės rudos spalvos, iki pusės pakratydami / apversdami.
-
Kai raudonosios paprikos iškeps, baikite gaminti Romesco padažą: sumaišykite skrudintas paprikas, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, česnako skilteles, pomidorų padažą, baltąjį actą, citrinos sultis, 1 šaukštelį rūkytos paprikos, kajeno pipirų, druskos ir juodųjų pipirų. procesorius. Pulsuokite, kol gerai susimaišys, bet vis tiek bus stambus.
-
Į virtuvinį kombainą suberkite susmulkintas petražoles ir susmulkintus migdolus ir keletą kartų pasukite.
-
Pašildykite miltų tortilijas sausoje keptuvėje, kol lengvai apskrus.
-
Išimkite žiedinį kopūstą iš orkaitės. Ant kiekvienos tortilijos uždėkite 3–4 žiedynus ir užpilkite šiltu Romesco padažu. Papuoškite ypač šviežiomis petražolėmis ir pjaustytais migdolais, jei jų turite. Mėgaukitės su šviežios citrinos ar žaliosios citrinos išspaudimu!
Kaip skaičiuojame receptų kainas, žiūrėkite čia.
**Pasilaikykite kitą citrinos pusę ir supjaustykite mažais griežinėliais, kad patietumėte su tacos! Tam tikslui įtraukiau visą citrinos kainą.
Patiekimas: 1porcija (apie 3 tacos)Kalorijos: 438kcalAngliavandeniai: 57gBaltymai: 13gRiebalai: 20gNatris: 1108mgPluoštas: 9g
Perskaitykite visą mūsų mitybos atsisakymą čia.
kaip pasigaminti žiedinių kopūstų tacos su Romesco padažu – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Ketvirčiai ir sėklos 2 raudonos paprikos. Vidutinio dydžio maišymo dubenyje sumaišykite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, ¼ šaukštelio rūkytos paprikos, ¼ šaukštelio česnako miltelių ir ¼ šaukštelio druskos.
Į dubenį suberkite ketvirčiais supjaustytas ir sėklomis raudonąsias paprikas ir išmeskite.
Raudonosios paprikos ketvirčius perkelkite ant kepimo skardos ir kepkite 375 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių ant viršutinės lentynos.
Tada į tą patį dubenį sudėkite 1 didelės žiedinio kopūsto galvutės žiedynus ir maišykite, kol apskrus. Papildomai įberkite druskos ir išklokite žiedynus ant kepimo skardos.
Kepkite 375 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos 30 minučių arba tol, kol suminkštės ir taps auksinės rudos spalvos, nustodami purtyti / apversti iki pusės.
Kai raudonosios paprikos iškeps, baikite gaminti Romesco padažą: sumaišykite skrudintas paprikas, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, 2 susmulkintas česnako skilteles, 1 8 uncijos skardinę pomidorų padažo, 2 šaukštus baltojo acto, ½ šaukštelio citrinos sulčių, 1 šaukštelį rūkytos paprikos. , ½ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų, ¼ šaukštelio druskos ir juodųjų pipirų virtuvės kombainu. Pulsuokite, kol gerai susimaišys, bet vis tiek bus stambus.
Į virtuvinį kombainą įpilkite 2 šaukštus smulkintų itališkų plokščių petražolių ir ½ puodelio pjaustytų migdolų ir keletą kartų plakite.
1 pakelį miltinių tortilijų pašildykite sausoje keptuvėje, kol lengvai apskrus.
Išimkite žiedinį kopūstą iš orkaitės. Ant kiekvienos tortilijos uždėkite 3–4 žiedynus ir užpilkite šiltu Romesco padažu. Papuoškite 1 šaukštu ypač šviežių petražolių ir pjaustytų migdolų, jei jų turite. Mėgaukitės su šviežios citrinos ar žaliosios citrinos išspaudimu!
Suteikite savo virtuvėje visą gatvės maisto atmosferą su šiais lengvais veganiškais žiedinių kopūstų tacos ir romesco padažu. Tačiau perspėkite – šį padažą gaminsite viskam!