Jei jau kurį laiką gyvenate, tikriausiai žinote, kaip labai mėgstame kotletų receptus čia, „Budget Bytes“. Ir dėl geros priežasties. Juos lengva pagaminti, jie yra labai universalūs, ekonomiški ir puikiai tinka ruošiant maistą. O bakalėjos kainoms vis dar kylant, aš dar labiau linkstu prie pigesnių ingredientų, kuriuos galiu paversti skaniu patiekalu. Štai kodėl šie vištienos kukuliai, pagaminti iš maltos vištienos ir patiekti skaniame grietinėlės padaže, sulaukė didžiulio hito! Jie yra švelnūs, kvapnūs ir pakankamai greitai pagaminti bet kurią savaitės dieną.
Šiuos vištienos kukulius nesunku pagaminti ir jie gaminami panašiai kaip mūsų kalakutienos kukuliai. Tačiau norėjau, kad prie jų tiktų kreminis padažas, kad mėsos kukuliai būtų daugiau drėgmės ir skonio. Taigi čia yra visi ingredientai, kurių jums prireiks:
- Malta vištiena: Naudojau 92% liesą maltą vištieną, kurios skonis išlieka lengvas, bet vis tiek turi pakankamai riebalų, kad kotletai neišdžiūtų. Nerekomenduoju naudoti 98% liesos maltos vištienos krūtinėlės – ji per liesa ir joje nėra pakankamai riebalų, kad kukuliai būtų minkšti ir drėgni. Taigi būkite atsargūs pirkdami mėsą, kad netyčia nepaimtumėte netinkamos pakuotės.
- Duonos trupiniai: Duonos trupiniai sumaišomi su kiaušiniu, kad surištų maltą vištieną, kad kotletai nesuirtų. Jie taip pat sulaiko drėgmę, todėl mėsos kukuliai išlieka minkšti.
- Kiaušinis: Kiaušinis derinamas su džiūvėsėliais, kad surištų kotletus ir neleistų jiems subyrėti.
- Prieskoniai: Mėsos kukuliai pagardinami itališkų prieskonių, druskos, juodųjų pipirų, česnako miltelių ir svogūnų miltelių mišiniu.
- Parmezano sūris: Parmezanas mėsos kukuliukams suteikia papildomo sodraus umami skonio, todėl jie yra nepaprastai skanūs!
- Worcestershire padažas: Tik truputis Vusterio padažo šiems kotlečiams suteikia dar daugiau umami skonio.
- Grietinėlės padažas: Kreminis padažas prasideda nuo česnako, pakepinto trupučiu sviesto, tada pridedamas vištienos sultinys, riebi grietinėlė ir prieskoniai. Truputis citrinos sulčių padažui suteikia ryškaus, gaivaus skonio. Viskas troškinama kartu su kotletais, kol padažas sumažės ir sutirštės.
Ar galiu kepti kotletus?
Taip, jei norite vištienos kukulius kepti orkaitėje, o ne kepti, tiesiog išklokite kepimo skardą pergamentiniu popieriumi ir kepkite įkaitintoje 400ºF orkaitėje apie 20 minučių arba tol, kol vidinė kotletų temperatūra pasieks 165ºF. Nepamirškite, kad iškeptų kotletų išorė nepadarys tokio gražaus rudumo, kokį gausite kepdami keptuvėje. Parudavęs paviršius suteikia papildomo skonio. Taip pat nusprendžiau virti šiuos kotletus keptuvėje, kad viskas liktų vienoje keptuvėje, nes gaminau prie jų grietinėlės padažą.
Aptarnavimo pasiūlymai
Man patinka mėsos kukuliai, nes jie tokie universalūs! Šiuos skanius vištienos kukulius su grietinėlės padažu patiekiau ant purios bulvių košės. Bet jūs taip pat galite pakeisti padažą ir patiekti juos su naminiu marinara padažu ant makaronų lovos arba pasigaminti mėsos kukulių su kai kuriais hoagie suktinukais. Jie taip pat puikiai tiks sriubos puode, pavyzdžiui, „Minestrone“, arba patiekiami su vegginiais makaronais. Variantų tikrai begalė!
Vištienos kukuliai grietinėlės padaže
Šie vištienos kukuliai, pagaminti su skaniu grietinėlės padažu, patikrina visas dėžutes. Jie švelnūs, kvapnūs, lengvai pagaminami ir ekonomiški!
Neleiskite ekranui užtemti
Grietinėlės padažas
- 1 Valg sviesto (0,13 USD)
- 1 česnako skiltelė, susmulkinta (0,08 USD)
- 1.5 puodeliai vištienos sultinio (0,25 USD)
- 1/2 puodelis riebi grietinėlė (0,74 USD)
- 1/4 šaukštelis raudonėlis (0,02 USD)
- 1/4 šaukštelis druskos (0,02 USD)
- 1/4 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų (0,02 USD)
- 2 Valg tarkuoto parmezano (0,22 USD)
- 1/2 citrina* (nebūtina) (0,79 USD)
-
Nedideliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, itališkus prieskonius, česnako miltelius, svogūnų miltelius, druską ir pipirus.
-
Į atskirą didelį dubenį sudėkite maltą vištieną kartu su kiaušiniu, Vusterio padažu ir džiūvėsėlių mišiniu. Viską sumaišykite rankomis iki vientisos masės. Stenkitės nepermaišyti, nes taip mėsos kukuliai gali tapti kieti.
-
Mėsos mišinį padalinkite ir suformuokite į 24 kotletus, po du šaukštus.
-
Į didelę keptuvę įpilkite kepimo aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės. Kai įkaista, sudėkite kotletus ir kepkite 2 porcijomis (apie 12 kotletų vienu metu). Kepkite kotletus karštoje keptuvėje, kol apskrus iš visų pusių ir iškeps (apie 2 minutes kiekviena pusė). Jei reikia, įpilkite šiek tiek daugiau kepimo aliejaus 2-ajai kotletų partijai. Iškepusius kotletus išimkite į švarią lėkštę ir atidėkite į šalį.
-
Dabar pasigaminkite grietinėlės padažą. Į tą pačią keptuvę sudėkite sviestą ir susmulkintą česnaką. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir pakepinkite česnaką vieną minutę, kol pasidarys kvapnus.
-
Tada įpilkite vištienos sultinio, riebios grietinėlės, raudonėlio, druskos, pipirų, tarkuoto parmezano ir 2 šaukštus citrinos sulčių. Maišykite, kad susijungtumėte.
-
Padažą užvirinkite. Sudėkite visus kotletus atgal į keptuvę ir supilkite į padažą. Toliau troškinkite 5 minutes arba tol, kol padažas sutirštės.
-
Patiekite karštą, ant viršaus pabarstę šviežių petražolių (nebūtina). Mėgaukitės su makaronais, bulvių koše ar mėgstamu garnyru.
Kaip skaičiuojame receptų kainas, žiūrėkite čia.
*Šiek tiek citrinos sulčių padažui suteikia ryškaus, gaivaus skonio, bet jei po ranka neturite citrinos, padažas vis tiek bus skanus!
Patiekimas: 5mėsos kukuliaiKalorijos: 370kcalAngliavandeniai: 12gBaltymai: 21gRiebalai: 27gNatris: 995mgPluoštas: 1g
Perskaitykite visą mūsų mitybos atsisakymą čia.
Kaip pasigaminti kreminius vištienos kukulius – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Mažame dubenyje sumaišykite 1/2 puodelio džiūvėsėlių, 1 šaukštelį itališkų prieskonių, 1/2 šaukštelio česnako miltelių, 1/2 šaukštelio svogūnų miltelių, 3/4 šaukštelio druskos ir 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų.
Į atskirą didelį dubenį įdėkite 1 svarą maltos vištienos kartu su 1 dideliu kiaušiniu, 1/2 šaukštelio Vusterio padažo ir džiūvėsėlių mišinio. Viską sumaišykite rankomis iki vientisos masės. Stenkitės nepermaišyti, nes taip mėsos kukuliai gali tapti kieti.
Mėsos mišinį padalinkite ir suformuokite į 24 kotletus, po du šaukštus.
Į didelę keptuvę įpilkite 2 šaukštus kepimo aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės. Kai įkais, sudėkite kotletus ir kepkite 2 porcijomis (apie 12 kotletų vienu metu). Kepkite kotletus karštoje keptuvėje, kol apskrus iš visų pusių ir iškeps (apie 2 minutes kiekviena pusė). Jei reikia, įpilkite šiek tiek daugiau kepimo aliejaus 2-ajai kotletų partijai.
Iškepusius kotletus išimkite į švarią lėkštę ir atidėkite į šalį.
Dabar pasigaminkite grietinėlės padažą. Į tą pačią keptuvę įdėkite 1 šaukštą sviesto ir 1 susmulkintą česnako skiltelę. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir pakepinkite česnaką vieną minutę, kol pasidarys kvapnus.
Tada įpilkite 1 1/2 puodelio vištienos sultinio, 1/2 puodelio riebios grietinėlės, 1/4 šaukštelio džiovinto raudonėlio, 1/4 šaukštelio druskos, 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų, 2 šaukštus tarkuoto parmezano ir 2 šaukštus citrinos sulčių (apie pusę). citrina). Maišykite, kad susijungtumėte.
Padažą užvirinkite. Sudėkite visus kotletus atgal į keptuvę ir supilkite į padažą. Toliau troškinkite 5 minutes arba tol, kol padažas sutirštės.
Patiekite karštą, ant viršaus pabarstę šviežių petražolių (nebūtina). Mėgaukitės su makaronais, bulvių koše ar mėgstamu garnyru.