Štai kaip pasigaminti Dirty Chai Latte namuose! Šis espreso gėrimas pasižymi geriausiu šiltų prieskonių skoniu ir putojančiomis putomis.
Mūsų mėgstamiausias išgalvotas kavos gėrimas už išlaidavimą? A Nešvari Chai Latte! Įpilkite espreso kavos masala chai suteikia jai kofeino. Dar geriau, kavos kartumas kaip tik tinka subtiliam kreminiam saldumui suapvalinti. Paprastai mes su Aleksu užsakome juodą kavą kavinėse, bet retkarčiais išprotėjame ir užsisakome nešvarią chai latte. Štai mūsų pasiūlymas dėl šio ypatingo kavos namų: ji pakankamai saldi ir švelniai pagardinta specialiu mišiniu chai prieskoniai. Štai ką reikia žinoti!
Kas yra nešvari chai latte?
A chai latte laikosi tradicinių masala chaipieniška arbata su prieskoniais iš Indijos ir derinama su putojančiu garuose pienu kavinė latte. „Nešvari“ versija prideda espreso kavos. The istorija tęsiasi Ditry chai latte buvo atsitiktinai išrastas Anglijoje 1990-aisiais, kai barista, gaminanti chai latte amerikiečiui, per klaidą pridėjo espreso kavos. Jam tai patiko ir vis užsisakinėdavo visur, kur keliaudavo.
Kiti nešvarių chai latte pavadinimai, kuriuos galite pamatyti kitose kavinėse? Šio gėrimo terminai, kuriuos galite išgirsti visame pasaulyje, yra „Java chai“, „red eye chai“ arba „chai“ įkroviklis.
Kaip pasigaminti nešvarią chai latte: pagrindiniai žingsniai
Nešvarios chai latte gaminimas apima tris pagrindinius veiksmus (arba pereikite prie toliau pateikto recepto). Pateikiame pagrindinius dalykus, kuriuos turėsite padaryti, kad tai padarytumėte arbata latte:
- Padarykite espreso kavą. Naudokite savo mėgstamą metodą! Naudokite an espreso aparatas arba tiesiog išsivirti stiprios kavos (naudojome savo Aeropaspauskite).
- Padarykite masala chai. Tada gaminsite masala chai arba pieno arbatą su prieskoniais. Mūsų metodas, naudojant naminį prieskonių mišinį, trunka tik kelias minutes.
- Išplakite pieną. Paskutinis žingsnis yra pieno putos! Žemiau rasite patarimų.
Masala chai gaminimas
Žodis chai hindi kalba verčiama kaip „arbata“, todėl sakyti „chai“ arbata techniškai prilygsta „arbatos arbata“. Tikslesnis Indijos arbatos mišinio terminas masala chai. Žodis masala reiškia prieskonių mišinį, naudojamą gaminant maistą. Visai kaip žodis karisvakarietiškas sudėtingo indiškų prieskonių mišinio sumažinimas, amerikietiška chai koncepcija gali pernelyg supaprastinti ir pritaikyti turtingą Indijos kultūros tradiciją.
Masala chai prieskoniuose, kaip ir kario milteliuose, gali būti daug skirtingų ingredientų pagal virėją. Tai Naminis Chai prieskonis Mišinyje naudojami įprasti masala chai prieskoniai, tačiau atkreipkite dėmesį, kad indiškuose mišiniuose jų yra daug daugiau. Daugelyje tradicinių indiškų receptų naudojami sveiki prieskoniai, kituose naudojami prieskoniai, sumalti grūstuvėje. Šiame recepte naudojami malti prieskoniai, kad tai būtų greita ir paprasta (be to, galite juos naudoti kitiems tikslams, pavyzdžiui, kepiniams). Čia yra maltų prieskonių, kurių jums reikės:
- Cinamonas
- Imbieras
- Kardamonas
- Juodasis pipiras
- Muskato riešutas
- Gvazdikėliai
- Pankolių sėklos (neprivaloma)
Norėdami pagaminti masala chai, tiesiog užplikykite prieskonius su vandeniu ir juodąja arbata. Šiame recepte pieno dar nepilsite, nes turėsite jį išputoti, kad pagamintumėte „latte“ šio gėrimo porciją. Kalbant apie tai…
Kaip išplakti pieną nešvariam chai latte
Svarbiausia nešvarios chai latte dalis: pieno putojimas! Tai vieta, kur jums reikės šiek tiek technikos. Jei putojate pirmą kartą, labai rekomenduojame perskaityti Kaip išplakti pieną prieš tau pradedant. Štai keli patarimai, kaip ant nešvarios chai latte išgauti tobulą putą:
- Geriausias pienas chai latte? Naudokite 2% pieną (mūsų mėgstamiausias) arba nenugriebtą pieną, jei mėgstate sodresnę latte. Nenaudokite lieso pieno, nes jis nepakankamai putoja.
- Pieną pašildykite iki 150 laipsnių (nuplikykite). Tiksli temperatūra yra svarbi norint gauti tinkamas putojančias putas. Jei turite, naudokite maisto termometrą. Arba tiesiog pašildykite pieną, kol jis įkaista, o išorėje pradeda formuotis nedideli burbuliukai, bet jis dar neužvirsta.
- Naudokite prancūzišką presą, rankinį plaktuvą arba plaktuvą. Naudojome prancūzišką spaudą ir ji puikiai veikė. Taip pat galite naudoti a rankų putų plakiklis arba tiesiog stipriai išplakti pieną. Jei naudojate prancūzišką presą, siurbkite 100 kartų arba 1 minutę: taip turėtų susidaryti gražios, kreminės ir putojančios putos!
Veganiška variacija
Norite pasigaminti veganišką purviną chai latte? Jokiu problemu! Mūsų mėgstamiausias veganiškos latės gaminimo būdas yra su avižų pienu. Jis putoja gražiomis putomis, beveik kaip pieno pienas! Jis taip pat turi malonų kreminį neutralų skonį. Nors puta nėra tokia tiršta kaip pieno pieno, ji vis tiek yra gana gera. Eikite į mūsų Veganiškas Chai Latte receptą, tada įpilkite 4 uncijas espreso.
Kitas variantas? Įpilkite šlakelį espreso, kad susidarytumėte purvinas Ledinė Chai Latte!
Patiekite savo nešvarią chai latte
Štai ir viskas! Pasigaminkite masala chai, įpilkite espreso ir užpilkite pieno putomis! Smagu jį patiekti skaidrioje stiklinėje, kad matytumėte puikų putų atsiskyrimą, bet tinka ir puodelis. Mums patinka įberti šlakelį chai prieskoniai viršuje kaip baigiamasis prisilietimas.
*Norite visą savaitę gaminti nešvarią chai latte? Paruoškite didelę porciją arbatos su prieskoniais ir atšaldykite. Kai trokštate latte, pašildykite ¾ puodelio arbatos, įpilkite espreso ir išplakite ½ puodelio pieno.
Šis receptas yra…
Vegetariškas ir be glitimo. Veganams, augaliniams ir be pieno produktų, eikite į Veganiškas Chai Latte.
apibūdinimas
Štai kaip pasigaminti Dirty Chai Latte namuose! Šis espreso gėrimas pasižymi geriausiu šiltų prieskonių skoniu ir putojančiomis putomis.
- 1 arbatinis šaukštelis Naminiai Chai prieskoniai
- 1 puodelis vandens
- 1 maišelis juodosios arbatos (arba 1 arbatinis šaukštelis birių lapų juodoji arbata arbatos sietelyje)
- 4 uncijos espreso arba stiprios kavos, pagamintos naudojant jūsų mėgstamą metodas
- ½ puodelio šviežio 2% pieno (arba nenugriebto pieno)*
- 1 valgomasis šaukštas gryno klevų sirupo (arba paprastas sirupas)
- Mažame puode ant vidutinės ugnies sumaišykite chai prieskonius, vandenį ir arbatos maišelį ir užvirinkite. Kai užvirs, nukelkite nuo ugnies ir palikite 1 minutę pailsėti.
- Tuo tarpu pasigaminkite espreso kavos espreso aparatas (arba Aeropress). Įpilkite espreso į vieną didelį arba du mažus puodelius.
- Po 1 minutės poilsio perkoškite arbatą per smulkų tinklinį sietelį** į puodelį (-ius).
- Išskalaukite puodą. Įpilkite pieno ir klevų sirupo. Įkaitinkite pieną iki 150 laipsnių pagal Farenheitą (matuokite naudodami termometrą): jis karštas, jo išorėje susidaro nedideli burbuliukai, bet nevirsta. Tiksli temperatūra yra naudinga norint gauti tobulas putas (jei neturite termometro, galite apskaičiuoti).
- Naudokite rankų putų plakiklis, šluotele arba prancūzišku presu, kad pienas suputotų. (Prancūziškas presas yra mėgstamiausias būdas: į prancūzišką presą įpilkite plikyto pieno ir energingai pumpuokite iki putų, maždaug 100 kartų 2% pieno arba maždaug 1 minutę; nenugriebtam pienui naudokite 50 kartų.) Palaikykite putą apie 30 sekundžių. , kuri leidžia nustatyti. Eiti į Kaip išplakti pieną jei pirmą kartą putojate.
- Tolygiai supilkite pieną ir putas tarp puodelio (-ių). Pabarstykite papildomais chai prieskoniais ir patiekite.
Pastabos
* Šviežias pienas geriausiai tinka gražiai putojančiai putai gauti. Galite pastebėti, kad kelias dienas atidarytas pieno indas nebeputos. Veganams gaminkite mūsų Veganiškas Chai Latte naudodami avižų pieną ir įpilkite 4 uncijos espreso.
**Jei norite, perkošimo galite praleisti: prieskoniai nusės ant gėrimo dugno.
- Kategorija: Gerti
- Metodas: Viryklė
- Virtuvė: Amerikos
- Dieta: Vegetaras
Daugiau kavos gėrimų
Mes čia kavos bičiuliai! Jei taip pat, čia yra keletas mūsų mėgstamiausių espreso gėrimai ir kavos receptai:
- Americano Šis populiarus kavos gėrimas karštu vandeniu išlygina espreso kartumą.
- Mocha Sodraus ir šokoladinio skonio, tinkamas purios pieno putos užpilas.
- Cappuccino, Plokščias baltasir Latte Kreminė, su tinkama pieno puta ir kartaus espreso.
- Ledinė Latte Šis ledinis gėrimas yra kreminis, ledinis ir gaivus!
- Amaretto kava Į savo kavą įpilkite gurkšnį gėrimo! Šis aštrus karštas gėrimas yra iš dalies kokteilis, iš dalies desertas: ir jūs negalėsite nustoti jo gurkšnoti.
- Espresso Martini Modernus klasikinis kokteilis, pagamintas iš kavos, Kahlua ir degtinės!
- Moliūgų prieskonių ledinė kava Gaivus būdas pamaitinti priklausomybę nuo moliūgų prieskonių.
- Šaltai užvirinta kava Lengva pagaminti vos per kelias minutes rankomis: tada tiesiog palaukite per naktį!