Išbandykite šį gaivinantį klasikinio kokteilio variantą: šaldytas espresso martini! Šis paprastas receptas sumaišo 4 ingredientus į kreminę, šaltą tyrę su sodriu kavos atspalviu. Tai vasaros gėrimas!
Štai tavo parašas vasaros kokteilis: šaldytas espresso martini! Klasikinis espresso martini tapo vienu geriausių populiarūs kokteiliai Amerikoje. Taigi kodėl gi neišbandžius klasikinio sukimo?
Pagal šį receptą sukūrėme patys ir taip nepaprastai paprasta pagaminti! Daugelyje receptų reikalaujama gaminti espresą ir šaldyti jį į ledo kubelius, bet kas turi tam laiko? Mūsų versiją galite paruošti vos per 5 minutes maišytuve. Kreminis, šaltas skonis su sodriu kavos atspalviu yra visiškai dieviškas. Nekantraujame, kol išbandysite!
Ingredientai šaldytame espresso martini
Kaip kulinarinių knygų autoriai ir kokteilių ekspertai, turime daugiau nei 300 kokteilių receptai mūsų bibliotekoje. Tai mūsų širdyje užima ypatingą vietą, nes jis toks skanus ir įvyko kaip laimingas nelaimingas atsitikimas. Sugalvoję, ar galėtume tiesiog panaudoti išpilstytą šalto virimo kavą šaldytoje šio gėrimo versijoje, išplakėme maišytuvą. Pasirodo, tai puikiai veikia! Jei norite, taip pat galite naudoti paruoštą kavą. Štai ingredientai, kurių jums prireiks:
- Degtinė: Lygus, neutralus spiritas suteikia kokteilio pagrindą, leidžiantį suspindėti kitiems skoniams.
- Kahlúa: Šis kavos likeris suteikia mišiniui saldumo ir romo sudėtingumo.
- Šaltai paruošta kava (arba stipri kava): Stipri, koncentruota kava suteikia martiniui drąsios, kofeino turinčios espreso esencijos, nereikia ruošti espreso. Tu taip pat gali pasidaryti kavos naudodami mėgstamą būdą: padarykite dvigubą stiprumą ir atvėsinkite prieš maišydami.
- Cukrus: Cukrus subalansuoja kavos kartumą ir pagerina bendrą skonį. Jei pageidaujate, galite jį pakeisti paprastas sirupasklevų sirupo arba agavų sirupo, naudojant ¾ recepte nurodyto cukraus.
- Ledas: Susmulkintas arba kubeliais supjaustytas ledas atšaldo kokteilį ir sukuria šaltą, gaivią tekstūrą.
Kaip pasigaminti espresso martini: žingsnis po žingsnio
Štai ką turėsite padaryti, kad pagamintumėte espresso martini:
1 žingsnis: Surinkite ingredientus: 1 puodelį šaltai užplikytos kavos, ¼ puodelio Kahlua, ¼ puodelio degtinės, 3 šaukštus cukraus ir 3 puodelius ledo.
2 žingsnis: Sumaišykite ingredientus blenderiu.
3 veiksmas: Supilstykite į stiklines ir papuoškite 3 kavos pupelėmis.
Kas yra espresso martini?
Espresso Martini yra degtinės martinis, gaminamas su kava, kuris buvo išrastas 1983 m. Londono barmenas Dickas Bradsellas iš „Soho Brasserie“. sukūrė gėrimą globėjui, kuris paprašė atsigerti, kad ją pažadintų.
Matyt, kavos aparatas buvo prie pat gėrimų stoties, ir gimė Espresso Martini. Pavadinimas atsirado 1990-aisiais, kai gardinti martinis buvo populiarūs.
Kavos būdai
Mums patinka pirkti įsigytą šalto virimo kavos koncentratą šaldytam espresso martini, nes tai taip paprasta! Taip pat galite pasigaminti naminį šalto virimo kava, kuris yra labai paprastas ir daug pigesnis būdas. Jei turite prancūzišką spaudą, pabandykite Prancūziškas spaudos šaltas alus.
Arba pasigaminkite stiprios kavos naudodami tamsiai skrudintas pupeles: prancūzų spauda arba užpilti gerai dirbti. Kitas puikus pasirinkimas yra Moka Pot kava (kava, pagaminta su Bialetti), nes jos skonis yra kažkur tarp kavos ir espreso. Prieš maišydami kavą atvėsinkite.
Daugiau apie Kahlua
Kahlua yra kavos likeris, pagamintas Meksikoje. Jis gaminamas iš romo, cukraus ir kavos. Jame yra šiek tiek kofeino, bet tik apie 25% tiek, kiek tas pats kavos tūris. Standartinis „Kahlua“ yra be pieno, veganiškas ir augalinis: jame yra tik romas, cukrus ir kava.
Taip pat galite naudoti kitų rūšių kavos likerį šaldytame espresso martini, pvz Tia Marija arba Sheridano. Gamindami sunaudokite likučius Kahlua gėrimai kaip Baltoji rusė, Juodasis rusas arba Purvo nuošliauža.
Dar keli kavos kokteiliai
Jei jums patinka geras šaldytas espresso martini, čia yra dar keletas kavos kokteiliai gali patikti:
Dažnai užduodami klausimai
Pagrindinis skirtumas yra tekstūra. Užšaldytas espresso martini sumaišomas su ledu, sukuriant purų, gaivų gėrimą, panašų į šaldytą margaritą. Skonio profilis panašus į klasikinio kokteilio.
absoliučiai! Jei mėgstate saldesnį gėrimą, įberkite šiek tiek daugiau cukraus. Jei norite mažiau saldaus varianto, sumažinkite kiekį. Mes nesiūlome jo praleisti.
Kavos pupelės yra klasikinis pasirinkimas, tačiau taip pat galite pabarstyti kakavos milteliais ar net šlakelį plaktos grietinėlės.
Geriausia sumaišyti prieš pat patiekiant, kad įgautumėte tinkamą purviną tekstūrą. Jei norite, galite sumaišyti skysčius ir atšaldyti, tada prieš patiekdami sumaišykite su ledu. Taip pat galite maišyti ir užšaldyti iki 1 valandos, tada prieš patiekdami išmaišykite šakute.
apibūdinimas
Išbandykite šį gaivinantį klasikinio kokteilio posūkį: šaldytą espresso martini! Šis paprastas receptas sumaišo 4 ingredientus į kreminę, šaltą tyrę su sodriu kavos atspalviu. Tai vasaros gėrimas!
- 1 puodelis šaltas užvirinimas (arba stipri kava, atvėsinta*)
- ¼ puodelio degtinės
- ¼ puodelio Kahlua ar kitas kavos likeris (pvz Tia Marija)
- 3 šaukštai granuliuotas cukrus**
- 3 puodeliai ledo kubeliai
- Kavos pupelės, papuošimui
- Sudėkite visus ingredientus į maišytuvą ir plakite, kol susimaišys.
- Supilstykite į stiklines ir papuoškite kavos pupelėmis.
Pastabos
*Naudojome pirktą išpilstytą vanilinį šaltą alų. Taip pat galite naudoti naminį šalto virimo kavaarba pasigaminti dvigubo stiprumo kavą mėgstamu būdu.
**Jei norite, taip pat galite naudoti 2 ½ šaukšto paprastas sirupasklevų sirupas arba agavų sirupas kaip natūralus saldiklis.
Iš anksto padarykite pastabas: Geriausia sumaišyti prieš pat patiekiant, kad įgautumėte tinkamą purviną tekstūrą. Jei norite, galite sumaišyti skysčius ir atšaldyti, tada prieš patiekdami sumaišykite su ledu. Taip pat galite maišyti ir užšaldyti iki 1 valandos, tada prieš patiekdami išmaišykite šakute.
- Kategorija: Gerti
- Metodas: Sušalęs
- Virtuvė: Kokteiliai
- Dieta: Veganas