Šie rudojo sviesto šokoladiniai sausainiai yra per viršų: dideli ir kramtomi, su riešutiniu rudu sviestu, šokolado gabaliukais, pabarstyti dribsniais jūros druska (Nutella swirl neprivaloma). Mūsų draugai ir šeimos nariai sutinka – tai vienas nepaprastai skanus sausainis!
Kodėl mums patinka šis receptas
Yra sausainių, o tada yra šie rudojo sviesto šokoladiniai sausainiai. Jie dideli ir kramtomi, su riešutiniu rudu sviestu ir Nutella užuominomis, pabarstyti karameliniais tamsaus šokolado gabalėliais ir pabarstyti dribsniais jūros druska. O, mano. Neperdedame sakyti, kad tai yra mėgstamiausias mūsų sukurtas sausainių receptas!
Šį receptą įkvėpė kepiniai, kuriuos valgėme neseniai kelionėje į Paryžių. Kepyklos sausainiai Paryžiuje yra dideli ir idealiai apvalūs su pakeltais kraštais. Kaip jiems tai pavyko? Aleksas ir aš turėjo sužinoti. Šį receptą gaminome daug kartų ir jį išbandė keli receptų bandytojai, kurie patvirtina: tai vienas be galo skanus šokoladinis sausainis!
„Šis rudojo sviesto šokoladinis sausainis buvo geriausias mano kada nors turėjęs sausainis. Šį rytą tiesiogine prasme pabudau norėdama pusryčiauti! Tai buvo nuostabu, kramtoma ir tiesiog TAIP Gerai.” -L.
„Tai buvo bene geriausiai atrodantys ir skaniausi sausainiai, kuriuos kada nors gaminau! -Keli
Paslaptis: sausainių formelės
Po to, kai Paryžiuje paragavome kepyklų šokoladinių sausainių, Aleksas ir aš turėjome misiją išsiaiškinti: kaip jie padarė juos tobulai apvalius su pakeltais kraštais? Paklausėme vietinės konditerijos įmonės, ar jie turi kokių nors idėjų, ir jie atsakė: sausainių formelės!
Kepant sausainius silikoninėse formelėse gaunami idealiai apvalūs sausainiai pakeltais kraštais. Papildomai, Visi sausainiai atrodo labai panašūs, kai atšaldomas trumpai – net ir esant nelygiai orkaitei! Mes naudojome šiuos 4 colių sausainių formelės pagaminti 8 labai didelius sausainius. (Jei turite, galite naudoti ir mažesnio dydžio formeles: tiesiog sutrumpinkite kepimo laiką).
Ar reikalingos sausainių formelės? Ne! Toliau pateiktame recepte yra 12 vidutinio dydžio sausainių kepimo variantas ant įprastos kepimo skardos.
Rudojo sviesto šokoladinių sausainių ingredientai
Šių sausainių svarbiausia yra keletas naujo lygio ingredientų, kurie juos perima. Žinoma, yra ir tipiškų kepinių savybių, tačiau reikia naudoti keletą pagrindinių ingredientų, kad jų skonis būtų nenugalimas!
- Sviestas ir aliejus: Naudojant abu rudojo sviesto o aliejus daro šiuos sausainius intensyviai kramtančius.
- Cukrus ir rudasis cukrus: Rudasis cukrus suteikia intensyvaus skonio ir leidžia sausainiui tapti minkštesniam
- Miltai, soda, druska ir vanilė: Šie tradiciniai kepimo ingredientai sudaro sausainio pagrindą.
- Kiaušinis plius 1 kiaušinio trynys: Papildomas kiaušinio trynys suteikia sodrumo ir skonio
- Cinamonas: šis prieskonis suteikia skoniui intrigos.
- Juodasis šokoladas: Naudokite aukščiausios kokybės juodąjį šokoladą. Užpildytas karamele užpildytu juoduoju šokoladu daro didžiulę skonio įtaką!
- Nutella: Nutella yra neprivaloma, tačiau ji suteikia nenumaldomai riešutų skonį, kuris, mūsų nuomone, yra labai svarbus šio sausainio sėkmei!
- Dribsniai jūros druska: Pabarstę sausainį su dribsniais jūros druska, susitarimas patvirtinamas.
Norėdami gauti geriausius rezultatus
Norėdami gauti geriausius rezultatus, naudokite „Nutella“ ir ant viršaus uždėkite papildomai pjaustyto juodojo šokolado su karamele viduje (be tamsaus šokolado sausainiuose). Kai tai padarėme ir nunešėme šiuos sausainius į šeimos vakarėlį, visi negalėjo nustoti apie juos kalbėti!
Pastaba dėl sausainių dydžio ir patiekimo
Kadangi šie sausainiai yra labai dideli ir skaniausi gaminimo dieną, pagal receptą formelėse pagaminti 8 dideli sausainiai. Jei nenaudosite formų, ant kepimo skardos pagaminsite 12 vidutinių sausainių.
Smagus būdas juos patiekti miniai – kiekvieną sausainį supjaustyti į 4 didelius pleištus. Tai yra didelė lėkštė ir atrodo, kad tokiu būdu jie visiems patinka dar geriau!
Aukščiau esančioje nuotraukoje apatiniai sausainiai buvo iškepti formelėse, o ant grotelių esantys sausainiai – ant sausainių skardos, o tai rodo tekstūros ir formos skirtumus. Abu skonis yra puikus, tačiau mūsų skonio testuose aiškus laimėtojas buvo formuoti sausainiai!
Rudojo sviesto patarimai
Viena svarbi šio recepto pastaba – skrudindami sviestą būkite atsargūs! Norėsite, kad jis taptų labai rudas ir nukeltų nuo ugnies prieš pat degant. Geriausia yra labai ruda, tačiau ji gali sudegti per kelias sekundes, todėl stenkitės! Štai žingsniai, kaip kepti sviestą:
1 žingsnis: Sviestą sudėkite į didelę keptuvę, supjaustykite gabalėliais. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Pirmiausia sviestas ištirpsta, tada pradeda putoti (apie 1,5 minutės, jei apskrudina 1 sviesto lazdelė).
2 žingsnis: Retkarčiais maišykite, kol nustos putoti ir sviestas pradės burbuliuoti, paprastai maždaug 4–5 minutes.
3 veiksmas: Retkarčiais maišykite, kol sviestas taps rudos spalvos ir pradės kvepėti riešutais, maždaug 5–7 minutes. Sviestą iš karto nukelkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį, kad atvėstų.
Likučių saugojimas
Laikyti svarbu, kad šie rudojo sviesto šokoladiniai sausainiai išliktų kramtomi. Sausainius sudėkite į plastikinį maišelį su pergamentu tarp sluoksnių (jei yra papildomo oro, išsiurbkite kuo daugiau oro šiaudeliu). Laikyti kambario temperatūroje iki 2 dienų.
Taip pat galite atskirai suvynioti didelius sausainius į plastikinę plėvelę, kad jie liktų labai drėgni.
Dietos užrašai
Šie rudojo sviesto šokoladiniai sausainiai yra vegetariški. Jei norite veganų, eikite į Veganiški šokoladiniai sausainiai (tešlos kiekis didesnis, todėl su formelėmis turėtų būti nuo 10 iki 11 sausainių).
Dažnai užduodami klausimai
Rudas sviestas suteikia sodraus riešutų skonio ir sudėtingumo, kuris pakelia klasikinį šokoladinį sausainį.
Taip, tada sumažinkite druskos kiekį recepte ¼ arbatinio šaukštelio.
Tešlą rekomenduojama atšaldyti, nes tai padeda išvengti pernelyg didelio sausainių išplitimo ir sustiprina jų skonį. Jei trūksta laiko, galite praleisti šį veiksmą, jei naudojate sausainių formeles. Atšaldymo laikas reikalingas, jei kepate ant sausainių lakštų.
Kraštai turi būti aukso rudos spalvos ir sutvirtėję. Centras gali atrodyti šiek tiek minkštas; vėsdami sausainiai ir toliau stings.
apibūdinimas
Šie rudojo sviesto šokoladiniai sausainiai yra per viršų: dideli ir kramtomi, su riešutiniu rudu sviestu, šokolado gabaliukais, pabarstyti dribsniais jūros druska (Nutella swirl neprivaloma). Mūsų draugai ir šeimos nariai sutinka – tai vienas nepaprastai skanus sausainis!
- 1 lazdelės (½ puodelio) nesūdyto sviesto
- ¼ puodelio granuliuoto cukraus
- 2/3 puodelio supakuotas tamsiai rudasis cukrus
- 2 šaukštai neutralus aliejus arba alyvuogių aliejaus
- 1 ¼ puodelio (175 g) universalūs miltai (nesijoti)
- ½ arbatinio šaukštelio kepimo soda
- ½ arbatinio šaukštelio košerinė druska
- ⅛ šaukštelis cinamono
- 1 kiaušinis, plius 1 kiaušinio trynys
- 1 arbatinis šaukštelis Vanilės ekstraktas
- 4 uncijos geriausios kokybės tamsus šokoladas (60%), smulkintas (plius papildomas juodasis šokoladas su karamele užpilui, rekomenduojama – žr. pastabas)
- 3 šaukštai Nutella, neprivaloma, bet rekomenduojama
- Dribsniai jūros druska (Maldon), apdailai
- Speciali įranga (neprivaloma): 4 colių sausainių formelės
- Apkepkite sviestą: Sviestą (supjaustytą gabalėliais) sudėkite į keptuvę ant vidutinės ugnies. Kelias minutes pakaitinkite, kol išsilydys, suputos, o tada pradės tapti auksinės rudos, o vėliau rudos spalvos ir kvepės riešutais. Norėdami gauti geriausią skonį, norėsite, kad sviestas būtų labai rudas, bet nesudegęs! Būkite atsargūs, nes jis gali labai greitai sudeginti.
- Nedelsdami nukelkite nuo ugnies ir perkelkite į vidutinį maišymo dubenį. Į sviestą įmaišykite cukrų ir aliejų. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, apie 10 minučių (šiai daliai dubenį mėgstame dėti į šaldytuvą).
- Tuo tarpu vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo soda, cinamoną ir košerinė druska. Atidėti.
- Kai cukraus mišinys bus kambario temperatūros, mentele įmaišykite kiaušinį, kiaušinio trynį ir vanilę iki vientisos masės. Tada įmaišykite miltų mišinį iki vientisos masės. Įmaišykite susmulkintą šokoladą, sutaupydami apie ⅙ gabalėlių užpilui (arba galite pridėti viską ir naudoti papildomus užpilui).
- Formuotiems sausainiams: Tešlą tolygiai padalinkite į 8 silikonines formeles (išimkite maždaug ½ puodelio samtelių arba po 80 g kiekvieną). Lengvai susukite į rutulį, tada paspauskite žemyn, kad susidarytų diskas. Jei naudojate „Nutella“ (rekomenduojama), į tešlą įpilkite ½ šaukšto gabalėlio, tada užlenkite tešlą ir vėl įspauskite į diską. Sudėkite formeles ant dviejų sausainių lakštų, tada 30 minučių šaldykite lakštus.
- Laisvos formos slapukams: Išskobkite ⅓ puodelio kaušeliais į 12 vidutinio (50 g) dydžio sausainių. Padėkite juos ant dviejų kepimo skardų. Jei naudojate „Nutella“, kiekvieną rutuliuką traukite per pusę, įdėkite 1 arbatinį šaukštelį „Nutella“, tada uždėkite kitą tešlos pusę ir vėl susukite į rutulį. Tešlą šaldykite 30 minučių. (Tai yra labai svarbu prieš šaldant iš tešlos suformuoti sausainius ir šaldyti bent 30 minučių (arba iki 1 valandos), kitaip sausainiai orkaitėje pasklis. Norisi, kad tešla būtų kuo šaltesnė.
- Įkaitinkite orkaitę iki 350°F.
- Kepkite sausainius iki auksinės rudos spalvos ir padėkite į kraštus, 19–22 minutes sausainiams formelėse, iki pusės pakeisdami padėklus. (Be formelių kepkite 12–14 minučių, kad būtų 12 vidutinių sausainių ant lakštų). Atminkite, kad kepimo laikas priklauso nuo konkrečios orkaitės, todėl prireikus pakoreguokite. Norėsite, kad jie būtų tik auksiniai ir iškepę, bet vis tiek šiek tiek iškepę, kad išliktų kramtomi.
- Išimkite iš orkaitės. Svarbu: į sausainių viršūnes įspauskite susmulkintą šokoladą (mes mėgstame šokoladą su karamele viduje), tada pabarstykite nedideliu žiupsneliu dribsnių jūros druskos.
- Sudėkite formeles ant aušinimo grotelių, tada leiskite atvėsti apie 1 valandą, kol sausainiai iššoks iš formelių. (Leiskite sausainiams be formų stovėti ant lakštų 5 minutes, tada perkelkite ant kepimo grotelių, kad atvėstų.) Jei patiekiate miniai, smagus būdas patiekti formuotus sausainius yra supjaustyti juos į 4 riekeles, kad būtų daugiau sausainių!
- Saugykla: Sandėliavimas yra svarbus norint, kad sausainiai būtų kramtomi. Sausainius sudėkite į plastikinį maišelį su pergamentu tarp sluoksnių (jei yra papildomo oro, išsiurbkite kuo daugiau oro šiaudeliu). Laikyti kambario temperatūroje iki 2 dienų. (Jei norite, kad dideli sausainiai išliktų labai drėgni, taip pat galite atskirai suvynioti didelius sausainius į plastikinę plėvelę.)
Pastabos
Norėdami gauti geriausius rezultatus, naudokite „Nutella“ ir ant viršaus uždėkite papildomai pjaustyto juodojo šokolado su karamele viduje (be tamsaus šokolado sausainiuose). Karamelinis juodasis šokoladas suteikia malonų skonio niuansą. Jei norite, galite naudoti ir sausainių viduje.
Kitas „Nutella“ įdėjimo būdas yra įmaišyti jį į tešlą po šokolado drožlių mentele, bet tik keletą kartų, kad įterptųsi dryžiai.
- Kategorija: Desertas
- Metodas: Iškepta
- Virtuvė: Amerikos
- Dieta: Vegetaras