Apsvarstykite šį Pomidorų pasimėgavimą savo nauju leidiniu „Turiu tiek daug pomidorų, nežinau, ką su jais daryti!“ receptas. Jis aštrus, saldus, šiek tiek aštrus ir supakuotas su šviežiais skoniais. Iš esmės tai viskas, ko tik gali norėti parduotuvėje įsigytas pasimėgavimas. Receptą išlaikiau labai paprastą (čia nereikės poilsio ar konservavimo!), vadinasi, greitai ir lengvai išplakti partiją, kai turite daug prinokusių pomidorų. Išpilstykite į stiklainį ir padovanokite arba pasilikite sau, kad papuoštumėte mėsainius, sumuštinius ir dar daugiau!
Gaminate sūrio lentą ir reikia ko nors, kad sumažintumėte kremiškumą? Įpilkite šiek tiek saldaus pomidorų skonio. Turite šaldytuve kiaulienos likučių? Arba kaip apie ant grotelių kepto sūrio sumuštinį? Atspėjote, pridėkite šiek tiek šio skanaus! Sultingi raudoni pomidorai, aštrūs laimai, švelnus raudonasis svogūnas, paprasti prieskoniai ir cukrus sukuria puikų šio recepto skonių balansą. Ir nesijaudinkite, jums nereikia jokios prabangios įrangos. Viskas lengvai susideda į vieną keptuvę ant viryklės –taip lengva.
Štai ko jums reikės norint pasigaminti naminių pomidorų:
- Pomidorai: Pagarbos pagrindas ir kas suteikia jam ryškų, aštrų skonį. Naudokite bet kokius šviežius pomidorus, kuriuos turite po ranka.
- Laimai: Prideda aštrų skonį, kad subalansuotų saldumą.
- Imbieras: Naudokite šviežią tarkuotą imbierą subtiliam ugnies smūgiui.
- Cukrus: Suteikia saldumo ir padeda sutirštinti skonį.
- Prieskoniai: Raudonųjų pipirų dribsniai, kmynai ir malti gvazdikėliai suteikia šiek tiek prieskonių ir šilumos. Jei neturite maltų gvazdikėlių, galite jų atsisakyti arba pakeisti moliūgų prieskonių mišiniu (patikėkite manimi, tai veikia!).
- Raudonasis svogūnas: Pagarsina švelnų svogūnų skonį ir suteikia šiek tiek tekstūros.
Kuo skiriasi Chutney ir Relish?
Abi yra pagamintos iš pjaustytų daržovių ir (arba) vaisių, rūgšties (dažnai acto, bet šiuo atveju – laimo sulčių) ir prieskonių. Taigi daugeliu atžvilgių jie yra labai panašūs. Didžiausias skirtumas tarp čatnio ir pasimėgavimo turi būti konsistencija. Čatniai, kaip ir mūsų mango ananasų čatnis, paprastai yra storesni ir tepami, nes kepami ilgiau. Relish kepamas trumpiau, o skonis yra stambesnis, saldus ir rūgštus, o vaisiai / daržovės išlaiko daugiau savo tekstūros. Abu SKANAUSI ir verti gaminti namuose!
- Pagal šį pomidorų gardo receptą tiks bet kokie pomidorai. Ėjau su 12 romų pomidorų ir sauja vynuoginių pomidorų, kuriuos palikau gaminant skrudinti šparagai ir pomidorai. Vyšniniai ir vynuoginiai pomidorai yra itin koncentruoto, skanaus skonio, o sėklos mažos ir švelnios. Romas labai lengva sėti ir jie yra gana „mėsingi“, todėl jie yra puikus būdas pasimėgauti. Pasinaudokite tuo, ką turite!
- Virimo laikas gali skirtis priklausomai nuo to, kiek sultingi yra jūsų pomidorai, todėl norėsite stebėti savo skonį, kad cukrus nesudegtų. Kai jūsų pagardas atrodo kaip parduotuvėje įsigytas marinuotas agurkas, o spalva ir aromatas sustiprėja, viskas!
- Nesijaudinkite dėl pomidorų lupimo, bet rekomenduoju išimti sėklas iš didesnių veislių. Jie gali būti gana kartūs, todėl pomidorų tekstūra tampa ne tokia ideali.
Kaip naudoti pomidorų pagardą
Šis pomidorų receptas būtų puiki dovana šventei, todėl gaminkite tiek, kiek norite! Man patinka naminės dovanos, ypač jei mano draugai ir šeima pomidorus augino patys arba pasiėmė iš vietinio ūkininkų turgaus! Tokios dovanos yra pačios apgalvočiausios ir skaniausios nuo pradžios iki galo. Pagal šį receptą gaunami maždaug 6 maži 8 uncijų stiklainiai, pripildomi maždaug ¾ puodelio skanėsto viename stiklainyje (norėsite palikti šiek tiek vietos kiekvieno sterilizuoto mūrinio indelio viršuje, užpildydami iki nurodytos „užpildymo linijos“).
Štai keletas kitų būdų, kaip naudoti pomidorų pagardą:
- Dera su sūriais ir šviežia duona, kad sukurtumėte ypatingą gardinimo lentą.
- Norėdami džiazuoti a naminis mėsainis.
- Užpilas velnio kiaušiniai kad jie būtų šiek tiek įdomesni.
- Uždusinti ant skrudintos šiltos alaus duona.
Laikymo instrukcijos
Pomidorų pagardą laikykite sandariame inde šaldytuve iki 2 savaičių. Jei norite, kad jis tarnautų ilgiau, galite jį užšaldyti iki 3 mėnesių. Naudokite šaldiklyje saugų indą ir palikite maždaug colį vietos viršuje, kad išsiplėstumėte. Kai būsite pasiruošę naudoti, atšildykite jį šaldytuve per naktį ir mėgaukitės!
Pomidorų pagardinimas
Šis pomidorų skanėstas yra aštrus, saldus, šiek tiek aštrus ir SUPAKUOTAS gaivių skonių – viskas, ko tiktų parduotuvėje pirktas skanėstas!
Neleiskite ekranui užtemti
- 5 puodeliai pomidorai, grubiai pjaustyti ir išskobti* (2,52 USD)
- 2 liepų (0,50 USD)
- 1 Valg tarkuoto nulupto imbiero, maždaug 2 colių šviežio imbiero (0,15 USD)
- 1 puodelis cukraus (0,84 USD)
- ½ šaukštelis raudonųjų pipirų dribsnių (0,12 USD)
- ½ šaukštelis maltų kmynų (0,04 USD)
- ⅛ šaukštelis malti gvazdikėliai** (0,08 USD)
- ½ Raudonasis svogūnas (0,61 USD)
-
Nulupkite citrinų žievelę ir sultis, supjaustykite svogūną ir suberkite pjaustytus pomidorus, tarkuotą imbierą, prieskonius ir prieskonius.
-
Sumaišykite visus ingredientus didelėje keptuvėje arba keptuvėje ir išmaišykite.
-
Troškinkite ant vidutinės ugnies, maždaug kas porą minučių pamaišydami, kol pomidorai ir svogūnai pradės virti. Cukrus ištirps ir viskas taps gražu ir sultinga.
-
Troškinkite ir maišykite, kol pagardas pagilins spalvą ir sultys išvirs 1/4. Kai pagardas tampa tirštesnės konsistencijos (bet vis tiek sultingas, kaip ir bet kuris parduotuvėje pirktas pagardas), tai daroma. Mano užtruko apie 30 minučių.
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
** Jei po ranka neturite gvazdikėlių, galite jų atsisakyti arba pakeisti moliūgų prieskonių mišiniu. Žinau, kad skamba keistai, bet moliūgų prieskoniuose yra cinamono, imbiero, muskato riešuto, kvapiųjų pipirų ir gvazdikėlių… visa tai papildytų šį skanumą!
Patiekimas: 18oz stiklainisKalorijos: 159kcalAngliavandeniai: 40gBaltymas: 1gRiebalai: 0.4gNatris: 10mgPluoštas: 2g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
kaip pasigaminti pomidorų pagardą – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Nulupkite ir sulkite 2 laimus (iš to gausite maždaug 3 šaukštus sulčių) ir supjaustykite ½ raudonojo svogūno smulkiais gabalėliais. Surinkite 5 puodelius grubiai pjaustytų pomidorų*, 1 valgomąjį šaukštą tarkuoto ir nulupto šviežio imbiero, 1 puodelį cukraus, ½ šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių, ½ šaukštelio maltų kmynų ir ⅛ šaukštelį maltų gvazdikėlių**.
Sudėkite visus ingredientus į didelę keptuvę ir maišykite, kol susimaišys.
Ant vidutinės ugnies troškinkite mišinį, kol pomidorai ir svogūnai pradės virti. Kas kelias minutes pagardą pamaišykite, kad jis nepriliptų prie keptuvės dugno. Cukrus ištirps, o verdant mišinys taps sultingas.
Troškinkite toliau, kol pomidorų pagardas sumažės ¼ ir įgaus sodriai raudoną spalvą. Kai tik pagardas sutirštėja, bet vis dar yra sultingas, viskas! Manasis užtruko apie 30 minučių, kad pasiektų šį etapą. Išjunkite šilumą ir arba iš karto naudokite skanėstą, kol jis karštas, arba leiskite jam atvėsti ir sudėkite į sterilizuotus stiklainius vėliau!
Atsisveikinkite su parduotuvėje pirktu pomidorų gardu ir sveiki su naminiu gėriu!