Kai dėsčiau pirmo kurso kulinarijos studentus Niagaros koledže Ontarijuje, kiaušinių pamokos man visada buvo įdomios. Kodėl? Nes visi galvoja, kad virti kiaušinius yra niekam tikęs… kol neišmoks, kaip tai daryti tinkamai! Plaktą kiaušinienę pagaminti nesunku, tačiau gali būti sudėtinga paruošti tinkamą kiaušinienę. Tačiau naudojant tinkamą techniką, jie visada pasirodys kreminiai, purūs ir be galo skanūs! Jie taip pat yra vienas geriausių būdų padidinti baltymų kiekį be šoktelėjo jūsų maisto prekių sąskaitą. Aš laikau šį receptą paprastą su trupučiu druskos, sviesto ir pusės, bet taip pat įtraukiau keletą patiekimo idėjų, kaip juos pagyvinti!
Nesvarbu, kokio tipo kiaušinius gaminate – plaktus, kietai virtus, minkštai virtus, troškintus ar keptus kiaušinius – visi jie turi specifinę gaminimo techniką, kuri labai skiriasi galutiniame rezultate.
Negaliu pasakyti, kaip dažnai mano mokiniai turėjo pradėti iš naujo, tobulindami kiekvieną kiaušinių rūšį pusryčiams, bet mačiau, kaip jie mokėsi meistriškumo virtuvėje realiu laiku! Man patinka matyti, kaip žmonės patiria tą „Aha! akimirka virtuvėje, kai jie pagaliau ištobulina savo įgūdžius – pažadu, kiaušinienės gaminimas yra įgūdis, kurį verta įvaldyti!
Štai ko jums reikės norint paruošti šį purios kiaušinienės receptą:
- Kiaušiniai: Aš naudoju 3 didelius kiaušinius 2 sočioms porcijoms gaminti, tačiau receptą galite koreguoti priklausomai nuo to, kiek žmonių maitinate. Norėdami gauti geriausią skonį ir tekstūrą, naudokite pačius šviežiausius kiaušinius.
- Druska: Kad pagerintumėte bendrą skonį, tereikia žiupsnelio druskos.
- Pusė ir pusė: Ar šiame recepte turite naudoti pusę arba bet kokį pieno produktą? Ne! Tačiau manau, kad šiek tiek pieno riebalų paryškina kreminę kiaušinių tekstūrą ir šiek tiek padidina porcijos dydį. Taip pat galite naudoti crème fraiche, nenugriebtą pieną, riebią grietinėlę, riebų graikišką jogurtą ar varškę!
- Sviestas: Prieš įmušdami kiaušinius, leiskite jam ištirpti keptuvėje. Sviestas suteiks kremiškumo ir suteiks kiaušiniams sodrų, sviestinį skonį. Mėgstu čia naudoti nesūdytą sviestą bendram druskos kiekiui kontroliuoti.
Geriausios kiaušinienės patarimai
Taip, „geriausias“ yra subjektyvus dalykas… bet jei galiu padėti jums pagaminti GERIAUSIUS kiaušinius, kuriuos kada nors gaminote savo virtuvėje, man užtenka! Štai keletas patarimų, kuriuos reikia atsiminti:
- Kiaušinius gerai išplakti, o tada dar plakti! Norite dubenėlio su šviesiai geltonais kiaušiniais, kurie būtų lengvi ir erdvūs, be didelių baltumo juostelių.
- Būkite atsargūs, kad neperkeptumėte kiaušinių. Jei pastebėsite, kad jie kepa per greitai, galite nuimti keptuvę nuo ugnies ir leisti keptuvėje likusiai šilumai gaminti maistą. Mano nuomone, nepageidautina kepti, kieti kiaušiniai, bet jei jums patinka gerai iškepti kiaušiniai, pirmyn!
- Visada rekomenduoju juos virti ant silpnos arba vidutinės-žemos ugnies. Dėl didelio karščio kiaušiniai sudegins arba perkeps, todėl jų tekstūra bus nepageidautina guminė, kramtoma.
- Kepdami išmaišykite kiaušinius, kad kontroliuotumėte „varškės“ dydį. Mėgstu naudoti lazdeles (jos kiaušinius susmulkina į mažesnę varškę, kad susidarytų dar kreminė konsistencija), bet puikiai tiks medinė ar guminė mentelė. Maišant ir sulankstant kiaušinius dažnai jie neprilimpa prie keptuvės dugno ir neišdžiūsta.
- Kiaušiniai toliau keps net ir nuėmus juos nuo ugnies. Turėkite tai omenyje, jei norite, kad kiaušiniai būtų „laisvesni“ – norėsite juos nukelti nuo ugnies šiek tiek anksčiau, nei manote.
Šis receptas yra vienas iš lengviausiai pritaikomų pusryčių variantų! Virimo pabaigoje įmaišykite šviežių žolelių (būtų skanūs laiškiniai česnakai ar krapai) arba susmulkintą sūrį, kad pridėtumėte skonį. Chorizo, paprikos ar svogūnai taip pat puikiai papildo pikantišką plakinį, nors aš ruoščiau juos pirmiausia, kad neperkepčiau kiaušinių. Štai dar kelios aptarnavimo idėjos:
Ar galite pašildyti kiaušinienę?
Plaktą kiaušinienę geriausia patiekti šviežią, tačiau sandariame inde šaldytuve galite laikyti 3–4 dienas. Pakaitinkite juos mikrobangų krosnelėje 20–30 sekundžių žingsniais, tarpais maišydami, kol sušils. Tačiau rizikuojate, kad kaitinant kiaušiniai taps guminiai ir pervirs. Jei kiekvieną kartą galite juos gaminti šviežius, tai aš rekomenduoju.
Plakta kiaušinienė
Sužinokite, kaip gaminti kiaušinienę pagal šį paprastą receptą! Skanus ir nebrangus pusryčių pasirinkimas, kurį galima lengvai pritaikyti.
Neleiskite ekranui užtemti
- 3 dideli kiaušiniai (0,66 USD)
- ⅛ šaukštelis druskos (0,01 USD)
- 1 Valg pusė ir pusė (0,04 USD)
- 1 Valg sviesto (0,12 USD)
-
Mažame dubenyje sumaišykite kiaušinius, druską ir pusę.
-
Šakute arba šluotele plakite kiaušinius, druską ir pusę, kol masė taps vientisa saulėtai geltona ir nesimatytų jokių kiaušinių baltymų ar pieno dryžių.
-
Nelipnioje keptuvėje ant vidutinės silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.
-
Kai sviestas ištirps, supilkite kiaušinių mišinį į keptuvę.
-
Su medine mentele (arba naudokite mano pageidaujamą metodą – lazdeles!) aktyviai plakite kiaušinį ant vidutinės silpnos ugnies.
-
Plakite, kol gausite savo skonį.*
-
Nukelkite nuo ugnies ir mėgaukitės!
Kaip skaičiuojame receptų kainas, žiūrėkite čia.
* Kai kurie žmonės renkasi „birią plaktą“, iš kurios gaunama skystesnė plakta kiaušinienė, o kiti renkasi „tankią plakinį“, kai gaunama visa apibrėžta varškė be skysčio likučių.
Patiekimas: 1patiekimasKalorijos: 167kcalAngliavandeniai: 1gBaltymai: 10gRiebalai: 14gNatris: 301mg
Perskaitykite visą mūsų mitybos atsisakymą čia.
Kaip pasigaminti kiaušinienę – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Mažame maišymo dubenyje sumaišykite 3 didelius kiaušinius, 1/8 šaukštelio druskos ir 1 valgomąjį šaukštą pusę.
Šakute arba šluotele plakite kiaušinius, druską ir pusę, kol masė taps vientisa saulėtai geltona ir nesimatytų jokių kiaušinių baltymų ar pieno dryžių.
Nelipnioje keptuvėje ant vidutinės silpnos ugnies ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto.
Kai sviestas ištirps, supilkite kiaušinių mišinį į keptuvę.
Su medine mentele (arba naudokite mano pageidaujamą metodą – lazdeles!) aktyviai plakite kiaušinį ant vidutinės silpnos ugnies.
Vis plakite, kol susidarys jūsų skonio varškė.
Nukelkite nuo ugnies ir mėgaukitės!
Daugiau niekada nesijaudinkite dėl pervirtų ar guminių kiaušinių naudodami šį paprastą metodą!