Jei dar nežinai, aš esu šioks toks naujokas sodybos gyventojas; Mes su vyru patys auginame daržoves, lepiname viščiukus ir antis, o per šventes mylimiems žmonėms dovanojame naminių dovanų. Mano kreminis, šventinis moliūgų sviestas yra vienas iš mano mėgstamiausių naminių dovanų receptų! Nesvarbu, ar gaminate šį moliūgų sviesto receptą norėdami pasidalinti, ar pasiliksite jį sau (be gėdos!), tiesiog žinokite, kad tai juokingai lengva, skanu ir, žinoma, ekonomiška. Išbandykite ant skrudintos cinamono razinų duonos riekelės tik vieną kartą, ir būsite užkabinti!
Kas yra moliūgų sviestas?
Moliūgų pyragas nėra vienintelis dalykas, kurį galite gaminti iš moliūgų tyrės rudenį. Moliūgų sviestas yra kreminis, tepamas mišinys, pagamintas iš virtų moliūgų tyrės, cukraus, klevų sirupo, obuolių sulčių ir prieskonių. Mėgstu viską supilti į puodą ir virti apie 25 minutes, kol skoniai susikoncentruos ir sutirštės iki vientisos masės. Ir nepaisant jo pavadinimo, moliūgų svieste iš tikrųjų nėra jokių pieno produktų, todėl jis yra be pieno ir tinkamas veganams! Tai šventinė alternatyva obuolių sviestui ar uogienei ir kupina rudens skonio.
Štai ko jums reikės norint pagaminti naminį moliūgų sviestą:
- Moliūgų tyrė: Naudokite konservuotų moliūgų tyrę, o ne moliūgų pyrago įdarą. Tekstūra ir skonis tiesiog nebūtų tokie patys, kaip naudojant gryną moliūgų tyrę.
- Rudasis cukrus: Prideda saldumo ir skanaus karamelės skonio.
- Klevų sirupas: Niekas neprilygsta gryno klevų sirupo skoniu moliūgų svieste. Tai padaro viską 10 kartų geriau!
- Obuolių sultys: Prideda pakankamai skysčio, kad moliūgų tyrė ir prieskoniai išvirtų iki tepamos konsistencijos. Jis taip pat veikia kaip natūralus saldiklis! Obuolių sidras būtų skani alternatyva.
- Citrinų sultys: Paryškina kitus skonius ir padeda subalansuoti saldumą.
- Moliūgų pyrago prieskoniai: Privalomas bet kurio rudens receptas! Šiame prieskonių mišinyje yra cinamono, muskato riešuto, imbiero, kvapiųjų pipirų ir gvazdikėlių. Galite naudoti parduotuvėje pirktą arba pasigaminti savo moliūgų pyrago prieskonių mišinį (naudokite bet kokius likusius prieskonius, kad gamintumėte šiuos moliūgų sausainius ar moliūgų duoną!)
- Cinamonas: Be moliūgų pyrago prieskonių, įdedu šiek tiek daugiau cinamono, kad būtų papildomos šilumos ir skonio.
- Jūros druska: Tik žiupsnelis, kad susijungtų visi skoniai.
- Vanilės ekstraktas: Geriausias skonio stipriklis! Užtepimui suteikia šilto ir jaukaus skonio.
Aptarnavimo pasiūlymai
Šaukštas moliūgų sviesto prideda rudeniško skonio, su kuo jį derinsite. Mėgstu jį pusryčių metu, bet niekada nesakyčiau „ne“ kaip desertui, užkandžiui ar kitų receptų ingredientui! Štai keletas aptarnavimo idėjų:
Kaip laikyti
Visiškai atvėsinkite moliūgų užtepėlę prieš laikykite jį stiklainyje arba sandariame inde šaldytuve iki dviejų savaičių. Taip pat galite užšaldyti šaldiklyje saugiuose induose iki 6 mėnesių. Prieš patiekdami su mėgstamais sezoniniais skanėstais, padėkite į šaldytuvą nakčiai, kad atitirptų. Nerekomenduojame konservuoti šio recepto.
Moliūgų sviesto receptas
Šis moliūgų sviesto receptas yra lengvas, puikiai pagardintas ir nebrangus. Tepkite ant skrebučio, blynų ar mėgstamų rudens užkandžių!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Sumaišykite visus ingredientus nedideliame puode.
-
Troškinkite ant silpnos ugnies 25 minutes, dažnai plakdami.
-
Verdant spalva šiek tiek patamsės. Plakite toliau, kad nesudegtų.
-
Kai gaunama lygi, stora tekstūra ir sodresnė spalva, viskas!
Kaip skaičiuojame receptų kainas, žiūrėkite čia.
**Obuolių sidras yra skanus pakaitalas!
Patiekimas: 2ValgKalorijos: 30kcalAngliavandeniai: 7gBaltymai: 0.4gRiebalai: 0.1gNatris: 15mgPluoštas: 1g
Perskaitykite visą mūsų mitybos atsisakymą čia.
kaip pasigaminti moliūgų sviestą – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Sumaišykite 6 šaukštus rudojo cukraus, 29 uncijų skardinę moliūgų tyrės, 2 šaukštus klevų sirupo, ¼ puodelio obuolių sulčių, 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių, 2 šaukštelius moliūgų pyrago prieskonių, ¼ šaukštelio cinamono, ⅛ šaukštelio jūros druskos ir ½ šaukštelio vanilės ekstrakto. mažas puodas.
Troškinkite ant silpnos ugnies 25 minutes, dažnai plakdami.
Verdant spalva šiek tiek patamsės. Plakite toliau, kad nesudegtų.
Kai gaunama lygi, stora tekstūra su gilesne spalva, viskas!
Mėgaukitės rudens skoniu kiekvieną dieną pagal šį paprastą, bet labai skanų naminio moliūgų sviesto receptą.