Gerai, draugai, ar esate pasiruošę sriubos sezonui? Šis lazanijos sriubos receptas laukia vienos iš mano mėgstamiausių visų laikų sriubų, taip, ji tokia gera!! Jame yra visi klasikiniai lazanijos skoniai, įskaitant itališką dešrą, trintus pomidorus ir daug žolelių bei prieskonių, tačiau yra patogu gaminti viename puode. Ant viršaus uždėkite sūrio užpilo, paimkite česnakinės duonos ir, kol to nesuprasite, gausite skaniausią, sočiausią ir sočiausią patiekalą.
Kas yra lazanijos sriuba?
Lazanijos sriuba – tai viskas, ką mėgstate įprastoje lazanijoje, tačiau patogiai pagaminama viename puode, kad būtų jauki ir soti sriuba! Jame yra tie patys drąsūs skoniai ir tradiciniai lazanijos ingredientai, tačiau pagaminta lengviau ir lengviau pasiekiamu būdu. Taigi, kai tik ragaujate lazanijos ir nenorite vargti su visais šiais sluoksniais, dabar galite gaminti šią skanią lazanijos sriubą!
Štai ingredientai, kurių jums reikia norint paruošti šį skanios lazanijos sriubos receptą:
- Itališka dešra: Mėsos komponentui naudojau itališką dešrą, nes ji iš anksto pagardinta žolelėmis ir prieskoniais ir suteikia sriubai daug skonio.
- Aromatiniai elementai: Svogūnai, paprika ir česnakai suteikia sriubai nuostabaus aromato ir daugiau skonio.
- Pomidorai: Susmulkintų ir kubeliais pjaustytų pomidorų derinys suteikia sriubai tekstūros ir daug skonio. Taip pat dedama pomidorų pastos, kuri padeda tirštinti sriubą.
- Lazanijos makaronai: Žinoma, tai nebūtų lazanijos sriuba be makaronų! Viskas, ko jums reikia, yra tik klasikiniai lazanijos makaronai su garbanotomis briaunomis (ne kepami makaronai).
- Prieskoniai: Itališkų prieskonių, druskos, pipirų ir raudonųjų pipirų dribsnių mišinys sriubai pagardinti.
- Cukrus: Truputis cukraus, kad subalansuotų visų pomidorų rūgštingumą.
- Vištienos sultinys: Sriuba ir makaronai virinami vištienos sultinyje, kol makaronai suminkštės.
- Sūrio užpilas: Užuot maišęs sūrį tiesiai į sriubą, ant viršaus uždėjau sūrio užpilą. Tokiu būdu kiekvienas gali į sriubą įdėti tiksliai tiek sūrio, kiek nori, arba palikti jį kartu. Šis 3 sūrių derinys yra vienas iš mano mėgstamiausių šios sriubos komponentų, todėl aš labai rekomenduoju! 😉
- Dėl biudžeto? Tiesiog naudokite pusę itališkos dešros, o kitą pusę palikite kitam receptui. Patikėk manimi, ši sriuba vis tiek bus skani!
- Jautienos arba kalakutienos maltą pakeiskite itališka dešra. Jei nuspręsite eiti šiuo keliu, gali tekti pridėti šiek tiek daugiau prieskonių. Taip pat galite patikrinti, ar jūsų bakalėjos parduotuvėje yra itališkos kalakutienos dešros.
- Norite pridėti daugiau daržovių? Pabandykite į sriubą įdėti griežinėliais pjaustytų grybų, morkų ar špinatų. Grybus ir morkas pakepinkite kartu su paprika ir svogūnais. Pasibaigus kepimo laikui, pridėkite bet kokių lapinių žalumynų.
- Jei norite, kad sriuba būtų be pieno, galite lengvai palikti sūrio užpilą arba naudoti mėgstamos augalinės rikotos, mocarelos ir parmezano sūrio derinį.
Aptarnavimo pasiūlymai
Kadangi ši sriuba tokia soti, šonus tikrai galite išlaikyti paprastus. Rekomenduoju patiekti su mūsų populiaria namine česnakine duona. Jį labai lengva pagaminti, o skonis 10 kartų geresnis nei parduotuvėje pirkta česnakinė duona. Taip pat galite pridėti paprastas garnyras arba Cezario salotas, kad užbaigtumėte patiekalą.
Likučių laikymas ir užšaldymas
Jei pasisekė turėti likučių, pirmiausia leiskite sriubai atvėsti. Tada padalinkite sriubą į vieną porciją ir laikykite šaldytuve 4-5 dienas. Jei valgysite šią sriubą per pietus, galėsite lengvai paimti ir pašildyti po vieną porciją. Jei norite ilgiau laikyti, lazanijos sriubą sudėkite į šaldiklyje tinkamus indus ir užšaldykite iki 3 mėnesių. Norėdami pašildyti, pirmiausia leiskite sriubai atitirpti šaldytuve per naktį. Tada pakaitinkite ant viryklės, kol sušils.
O jei mėgstate klasikinį komfortišką maistą paversti jaukių sriubų receptais, tada išbandykite mūsų vištienos pyrago pyrago sriubą ir vištienos enchilados sriubą!
Lazanijos sriuba
Ši lazanijos sriuba yra soti, soti ir pasižymi visais skaniais klasikinės lazanijos skoniais, tačiau patogiai pagaminama viename puode!
Neleiskite ekranui užtemti
- 1 Valg kepimo aliejaus (0,04 USD)
- 1 lb. Itališka dešra (4,69 USD)
- 1 geltonasis svogūnas, supjaustytas kubeliais (0,32 USD)
- 1 raudona paprika, supjaustyta kubeliais (1,50 USD)
- 4 česnako skiltelės, susmulkintos (0,32 USD)
- 2 Valg pomidorų pasta (0,30 USD)
- 1 15oz. gali sutrinti pomidorai (1,50 USD)
- 1 14oz. galima kubeliais pjaustytų pomidorų (1,50 USD)
- 2 šaukštelis Itališkas prieskonis (0,20 USD)
- 3/4 šaukštelis druskos (0,05 USD)
- 1/4 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų (0,02 USD)
- 2 šaukštelis cukraus (0,05 USD)
- 1/4 šaukštelis raudonųjų pipirų dribsnių (0,05 USD)
- 5 puodeliai vištienos sultinio (0,91 USD)
- 8 lazanijos makaronai (1,15 USD)
Sūrio užpilas
- 1 puodelis nenugriebto pieno rikotos sūrio (1,93 USD)
- 1/2 puodelis tarkuoto mocarelos sūrio (0,57 USD)
- 1/4 puodelis tarkuoto parmezano sūrio (0,40 USD)
- 1 Valg šviežių kapotų petražolių (0,15 USD)
- 1/4 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų (0,02 USD)
- žiupsnelis druskos (0,02 USD)
-
Įkaitinkite didelę olandišką orkaitę arba puodą sriubai ant vidutinės ugnies ir įpilkite aliejaus. Itališką dešrą sutrupinkite ir apkepkite.
-
Kai dešra apskrus, į puodą suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, kubeliais pjaustytą papriką ir susmulkintą česnaką. Toliau troškinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnas taps skaidrus, o česnakas taps kvapnus.
-
Dabar įpilkite pomidorų pastos, trintų pomidorų, kubeliais pjaustytų pomidorų, itališkų prieskonių, druskos, juodųjų pipirų, cukraus, raudonųjų pipirų dribsnių ir vištienos sultinio. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir užvirkite.
-
Kol puodas kaista, lazanijos makaronus sulaužykite į vieno ar dviejų colių gabalėlius. Sudėkite makaronus į puodą ir išmaišykite sriubą.
-
Uždėkite dangtį, šiek tiek sumažinkite ugnį iki vidutinės ugnies ir toliau virkite sriubą 12–14 minučių arba tol, kol lazanijos makaronai suminkštės.
-
Kol verda sriuba ir makaronai, pasigaminkite rikotos sūrio užpilą. Vidutiniame dubenyje sumaišykite rikotą, susmulkintą mocarelą, tarkuotą parmezano sūrį, kapotas petražoles, juoduosius pipirus ir žiupsnelį druskos. Sumaišykite ingredientus kartu.
-
Kai sriuba išvirs ir lazanijos makaronai suminkštės, nukelkite puodą nuo ugnies. Patiekite šią lazanijos sriubą su 1–2 šaukštais sūrio užpilu, ypač šviežiomis petražolėmis ir česnakine duona. Mėgaukitės!
Kaip skaičiuojame receptų kainas, žiūrėkite čia.
Patiekimas: 1patiekimasKalorijos: 578kcalAngliavandeniai: 38gBaltymai: 26gRiebalai: 36gNatris: 1785 mmgPluoštas: 3g
Perskaitykite visą mūsų mitybos atsisakymą čia.
Kaip pasigaminti lazanijos sriubą – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Įkaitinkite didelę olandišką orkaitę arba puodą sriubai ant vidutinės ugnies ir įpilkite 1 šaukštą kepimo aliejaus. Sutrupinkite ir apkepkite 1 svaro itališką dešrą.
Kai dešra apskrus, į puodą įdėkite 1 kubeliais pjaustytą svogūną, 1 kubeliais pjaustytą raudonąją papriką ir 4 susmulkintas česnako skilteles. Toliau troškinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnas taps skaidrus, o česnakas taps kvapnus.
Dabar įpilkite 2 šaukštus pomidorų pastos, 1–15 uncijos. skardinė susmulkintų pomidorų, 1-14oz. skardinės kubeliais pjaustytų pomidorų, 2 šaukšteliai itališkų prieskonių, 3/4 šaukštelio druskos, 1/4 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų, 2 šaukšteliai cukraus, 1/4 šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių ir 5 puodeliai vištienos sultinio. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir užvirkite.
Kol puodas kaista, supjaustykite 8 lazanijos makaronus į vieno ar dviejų colių gabalėlius.
Sudėkite makaronus į puodą ir išmaišykite sriubą. Uždėkite dangtį, šiek tiek sumažinkite ugnį iki vidutinės ugnies ir toliau virkite sriubą 12–14 minučių arba tol, kol lazanijos makaronai suminkštės.
Kol verda sriuba ir makaronai, pasigaminkite rikotos sūrio užpilą. Vidutiniame dubenyje sumaišykite 1 puodelį nenugriebto pieno rikotos sūrio, 1/2 puodelio susmulkintos mocarelos, 1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio, 1 šaukštą kapotų petražolių, 1/4 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ir žiupsnelį druskos.
Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Kai sriuba išvirs ir lazanijos makaronai suminkštės, nukelkite puodą nuo ugnies.
Patiekite šią lazanijos sriubą su 1–2 šaukštais sūrio užpilo, papildomai petražolėmis ir česnakine duona ant šono. Mėgaukitės!