Ar tu nekenčiate svogūnų? Jei taip, šie aksominiai karamelizuoti svogūnai gali tiesiog pakeisti jūsų nuomonę! Aš mėgstu svogūnus visomis formomis, bet kai jie virti mažai ir lėtai iki auksinės rudos spalvos ir saldūs, jie tampa garnyru, kurio niekada nežinojote, kad jums reikia. Naudokite juos mėsainio papuošimui, dėkite į padažus ir padažus arba įmaišykite į mėgstamą makaronų patiekalą! Tai labai ekonomiškas būdas bet kokiam patiekalui suteikti papildomo skonio. Be to, ar žinojote, kad galite atsikratyti svogūnų kvapo valgydami šviežias petražoles? Dabar jūs neturite pasiteisinimo! Pasigilinkime.
Jei žiūrite „Budget Bytes“ ritinius socialinėje žiniasklaidoje, tikriausiai jau žinote, kad svogūnai yra mano mėgstamiausias visų laikų ingredientas. Mano podukra Bijou žino mano įsipareigojimą šiai daržovei iš žaidimo „Bet kas arba svogūnai“, kur ji neabejotinai skanų maistą (tarkim, pyragaičius) priešina svogūnams, o aš turiu pasirinkti, kurią mieliau valgyčiau. visą likusį gyvenimą. Spoileris: aš visada renkuosi svogūnus.
Kodėl? Svogūnai yra saldūs, aštrūs ir pikantiški, suvynioti į vieną mielą svogūnėlį! Jie gali būti traškūs (kaip mūsų marinuoti raudonieji svogūnai) arba minkšti ir sviestiniai, kaip nurodyta šiame recepte, kurį ruošiatės gaminti. Vidalia svogūnas taip pat yra oficiali valstybinė daržovė mano gimtinėje, didžiojoje Džordžijos valstijoje!
Kas yra karamelizuoti svogūnai?
Karamelizuoti svogūnai gaminami lėtai verdant svogūnus ant nedidelės ugnies, kol jų natūralus cukrus karamelizuosis. Į šį receptą nededu jokio papildomo cukraus, tik šiek tiek aliejaus, sviesto ir druskos. Kai jie verda, svogūnuose esantis vanduo išgaruoja, o aitrus, aštrus skonis virsta saldžiu, džemu ir pikantišku skanėstu. Šis procesas užtrunka (apie 50 minučių), bet reikalauja labai mažai pastangų. Padarykite didelę partiją ir laikykite juos šaldytuve, kad galėtumėte valgyti visą savaitę!
Štai ko jums reikės norint pagaminti šį karamelizuotų svogūnų receptą:
- Svogūnai: Naudojau 3 vidutinius geltonus svogūnus, kuriuos supjausčiau lygiomis juostelėmis. Taip pat puikiai tiks ir baltieji ar raudonieji svogūnai!
- Alyvuogių aliejus: Neleidžia svogūnams prilipti prie keptuvės ir padeda jiems tolygiai karamelizuotis.
- Sviestas: Suteikia svogūnams sodrų, sviestinį skonį. Svieste esančios sausos pieno dalys taip pat paruduos, kai svogūnai kepa, todėl jie bus dar skanesni. Naudokite nesūdytą sviestą, nes druską dedame atskirai.
- Druska: Ištraukia iš svogūnų drėgmę (padeda pagreitinti karamelizacijos procesą) ir sustiprina natūralų jų saldumą.
Aptarnavimo pasiūlymai
Neįsivaizduoju daug patiekalų, kuriems nebūtų naudingas šaukštas karamelizuotų svogūnų! Kai kurie receptai, pavyzdžiui, prancūziška svogūnų sriuba, netgi naudojami kaip pagrindinis ingredientas. Štai dar kelios aptarnavimo idėjos:
- Tikslus laikas priklausys nuo svogūnų griežinėlių storio ir keptuvės dydžio. Nesijaudinkite, kad padidintumėte kaitrą, kad pagreitintumėte procesą – tai gali paskatinti natūralų cukrų sudeginti, o ne karamelizuotis! Toliau pateiktame žingsnis po žingsnio įtraukiau savo svogūnų nuotraukas po 10, 25 ir 40 minučių kepimo. Kai jūsų svogūnai atrodys kaip mano paskutinėje nuotraukoje, jie bus baigti!
- Nedėkite papildomo cukraus ar saldiklių, kad paspartintumėte karamelizacijos procesą; šiam receptui to tikrai nereikia. Laikas ir kantrybė duos geriausių rezultatų!
- Sūdydami svogūnus prieš kepdami, ištrauksite drėgmę ir padėti jiems greičiau iškepti.
- Jei svogūnai atrodo sausi, nusausinkite keptuvę šlakeliu skysčio (pvz., vandens, sultinio, acto ar vyno). Neturėtumėte to daryti, jei palaikote žemą šilumą, tačiau, jei norite, tai taip pat gali suteikti papildomo skonio.
- Svogūnus supjaustykite aštriu peiliu, kad išvengtumėte baisaus svogūno akies nudegimo! Taip pat galite išbandyti Marsha „Instagram“ ritės triuką, kad ant pjaustymo lentos pasitiestumėte šlapią popierinį rankšluostį – ji sako, kad tai tikrai veikia!
Laikymo instrukcijos
Laikykite svogūnus sandariame inde šaldytuve iki savaitės arba užšaldykite vėliau. Šaldytuve jie išsilaikys 3-6 mėnesius. Prieš naudodami leiskite jiems atitirpti šaldytuve!
Karamelizuoti svogūnai
Šie aksomiškai glotnūs karamelizuoti svogūnai yra ekonomiškas būdas bet kokiam patiekalui suteikti papildomo skonio! Pridėkite jų prie mėsainių, makaronų ir dar daugiau!
Neleiskite ekranui užtemti
- 3 vidutinio dydžio svogūnai (1,80 USD)
- 1 Valg alyvuogių aliejaus (0,20 USD)
- 1 Valg sviesto (0,13 USD)
- ½ šaukštelis druskos (0,03 USD)
-
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite lygiomis juostelėmis.
-
Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir alyvuogių aliejų.
-
Suberkite svogūnus ir žnyplėmis tolygiai pasitepkite aliejumi.
-
Pagardinkite svogūnus druska, kad išsiskirtų vanduo.
-
Leiskite svogūnams virti ant vidutinės ugnies 5–10 minučių arba tol, kol svogūnai pradės minkštėti ir taps auksinės rudos spalvos.
-
Kai tik pradeda ruduoti, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite ant tokios ugnies 35–40 minučių.
-
Kas kelias minutes maišykite, kad nesuliptų.
-
Kai svogūnai yra giliai auksinės rudos spalvos, jie baigti!
Kaip skaičiuojame receptų kainas, žiūrėkite čia.
Patiekimas: 1patiekimasKalorijos: 22kcalAngliavandeniai: 2gBaltymai: 0.2gRiebalai: 2gNatris: 79mgPluoštas: 0.4g
Perskaitykite visą mūsų mitybos atsisakymą čia.
kaip pasigaminti karamelizuotus svogūnus – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Nulupkite ir supjaustykite 3 vidutinius svogūnus lygiomis juostelėmis.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 1 šaukštą sviesto ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.
Suberkite svogūnus ir žnyplėmis tolygiai pasitepkite aliejumi.
Pagardinkite svogūnus ½ šaukštelio druskos, kad išsiskirtų vanduo.
Leiskite svogūnams virti ant vidutinės ugnies 5–10 minučių arba tol, kol svogūnai pradės minkštėti ir taps auksinės rudos spalvos.
Kai tik pradeda ruduoti, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite ant tokios ugnies 35–40 minučių.
Kas kelias minutes maišykite, kad nesuliptų.
Kai svogūnai yra giliai auksinės rudos spalvos, jie baigti!
Šie lengvai karamelizuojami svogūnai bus naujas mėgstamiausias garnyras prie makaronų, picų, salotų ir dar daugiau!