Nesakau, kad šią vasarą privalai gaminti cukinijų duoną, bet PRIVALAI gaminti tai Cukinijų duona šią vasarą!😄 Ji pagaminta iš pačių paprasčiausių ingredientų, yra idealiai drėgna ir geriausias būdas mėgautis pusryčiais keliaujant tik už 0,41 USD už riekę! Su šiuo skanios cukinijų duonos receptu mane pirmą kartą supažindino mano mama maždaug prieš 10 metų ir nuo to laiko aš jį įsimylėjau. Tai mano mėgstamiausias būdas sunaudoti papildomas cukinijas vasarą. Bet, atvirai pasakysiu, ši cukinijų duona yra tokia gera, kad norėsite ją gaminti ištisus metus!
Kodėl verta gaminti cukinijų duoną?
Jei jums įdomu, kas kelia ažiotažą apie cukinijų duoną, leiskite man jus užpildyti. Cukinijos yra gana neutralaus skonio ir labai gerai prisitaiko prie šio recepto šiltų prieskonių, tokių kaip cinamonas ir vanilė. Taigi tai yra puikus būdas įtraukti žalią daržovę į skanios naminės duonos receptą. Ir kadangi cukinijose yra daugiau nei 90 % vandens, ši cukinijų duona taip pat tampa itin drėgna ir nenugalima!
Štai viskas, ko jums reikia norint pagaminti šį paprastą cukinijų duonos receptą:
- Cukinijos: Cukinijose natūraliai yra daug vandens, tačiau pagal šį receptą nereikia glostyti ar spausti vandens pertekliaus. Šiuo atveju papildomas skystis padeda sudrėkinti duoną ir sutaupyti papildomo žingsnio!
- Miltai: Universalūs miltai suteikia cukinijų duonai struktūros ir kūno.
- Kepimo soda ir kepimo milteliai: Kepimo soda ir kepimo milteliai yra rauginės medžiagos, padedančios duonai pakilti į gražią kepalo formą. Abu naudojau dėl papildomos obuolių padažo rūgšties.
- Kiaušiniai: Kiaušiniai padeda sudedamosioms dalims susijungti ir suteikia kepalui tvirtumo.
- Cukrus: Cukinijų duonos saldumui, drėgmei ir tekstūrai subalansuoti naudojau baltojo ir rudojo cukraus derinį.
- Obuolių padažas ir aliejus: Obuolių padažo ir aliejaus derinys išlaiko duoną drėgną, bet ne per riebią ir suteikia nuostabaus skonio.
- Cinamonas ir vanilė: Paprasti prieskoniai, tokie kaip cinamonas ir vanilės ekstraktas, suteikia šiai cukinijų duonai puikų skonį ir sodrumą.
- Graikiniai riešutai: Smulkinti graikiniai riešutai yra neprivalomi, bet man patinka jų skonio ir tekstūros kontrastas, kurį jie suteikia duonai.
Ar nulupate cukiniją prieš tarkuodami?
Nereikia jaudintis dėl to, kad prieš trindami cukiniją nulupsite, taip sutaupysite dar vieną papildomą žingsnį. Tiesiog gerai nuplaukite rankomis arba daržovių šepetėliu ir galėsite pradėti!
- Nepermaišykite tešlos. Permaišius, duona taps guminė ir tanki, o ne šviesi ir puri. Sumaišykite sausus ir šlapius ingredientus, kol jie vos vos susimaišys ir dubenyje neliks sausų miltų pėdsakų.
- Gerai ištepkite savo kepimo formą su sviestu ar aliejumi, kad duona nepriliptų prie keptuvės.
- Itin didelės cukinijos paprastai turi dar didesnį vandens kiekį nei įprastos cukinijos. Taigi, jei šiais metais savo sode užauginote itin dideles cukinijas arba paėmėte iš vietinio ūkininkų turgaus, gali tekti išspausti tik šiek tiek vandens pertekliaus, kai jas sutarkavote.
Likučių saugojimas
Ši naminė cukinijų duona yra geriausi pusryčiai! Norėdami laikyti likučius, įsitikinkite, kad po kepimo duona visiškai atvėsusi, tada supjaustykite storomis riekelėmis. Įdėkite cukinijų duoną į sandarų indą arba galono dydžio laikymo maišelį šaldytuve iki 4 dienų. Jei norite laikyti ilgiau, laikykite šaldiklyje saugiame laikymo maišelyje iki 3 mėnesių. Atskirus griežinėlius galima išimti ir atšildyti kambario temperatūroje arba trumpam pašildyti mikrobangų krosnelėje.
Jei bandeles labiau mėgstate uogienę, nesijaudinkite… pagal šį receptą taip pat pavyksta tobulai, mažesnio dydžio Cukinijų bandelės!
Cukinijų duona
Šis cukinijų duonos receptas yra labai drėgnas, kvapnus ir geriausias būdas sunaudoti papildomas cukinijas vasarą arba visus metus!
Neleiskite ekranui užtemti
- 2 puodeliai tarkuotos cukinijos* (apie 1 svaras) (1,49 USD)
- 2 dideli kiaušiniai (0,33 USD)
- 1/2 puodelis granuliuoto cukraus (0,20 USD)
- 1/2 puodelis tamsiai rudo cukraus (0,28 USD)
- 1/3 puodelis saldintas obuolių padažas (0,18 USD)
- 1/4 puodelis Kepimo aliejus (0,16 USD)
- 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas (0,50 USD)
- 2 puodeliai universalūs miltai (0,40 USD)
- 1 šaukštelis kepimo milteliai (0,06 USD)
- 1/2 šaukštelis kepimo soda (0,02 USD)
- 1/2 šaukštelis druskos (0,04 USD)
- 1 šaukštelis cinamono (0,10 USD)
- 1/2 puodelis kapotų graikinių riešutų (nebūtina) (1,20 USD)
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F. Tada gerai nuplaukite cukiniją, nupjaukite stiebą, tada naudodami dideles trintuvės skylutes sutarkuokite cukiniją ir padėkite į šoną. Jums reikės maždaug 2 puodelių tarkuotų cukinijų.
-
Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, baltąjį cukrų, rudąjį cukrų, obuolių padažą, aliejų ir vanilės ekstraktą, kol gerai susimaišys.
-
Į dubenį suberkite tarkuotas cukinijas ir maišykite, kol gerai susimaišys.
-
Dabar atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda, druską ir cinamoną, kol jie susimaišys.
-
Miltų mišinį supilkite į dubenį su šlapiais ingredientais ir maišykite, kol viskas susimaišys. Šiuo metu būkite atsargūs ir nepermaišykite.
-
Į dubenį suberkite susmulkintus graikinius riešutus ir švelniai įmaišykite į tešlą, kol susimaišys.
-
8,5 x 4,5 colio kepimo formą ištepkite sviestu, tada tolygiai įdėkite tešlą į skardą.
-
Kepkite cukinijų duoną įkaitintoje orkaitėje 60 minučių arba tol, kol jos viršuje bus giliai auksinės rudos spalvos, centre atsiras įtrūkimai, o į vidurį įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus (trupiniai yra gerai, bet šlapia tešla – ne).
-
Leiskite kepalui atvėsti maždaug 5 minutes keptuvėje, tada atsargiai išimkite jį iš formos ir leiskite jam baigti atvėsti ant grotelių. Atvėsusį supjaustykite, patiekite ir skanaukite!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
*Jei turite itin dideles cukinijas, sutarkavus gali tekti išspausti šiek tiek vandens pertekliaus. Itin didelės cukinijos paprastai būna vienodos aukštesnė vandens kiekis nei vidutinio dydžio cukinijose.
Patiekimas: 1gabalasKalorijos: 234kcalAngliavandeniai: 36gBaltymas: 4gRiebalai: 9gNatris: 193mgPluoštas: 1g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
Kaip pasigaminti cukinijų duoną – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F. Tada gerai nuplaukite cukiniją, nupjaukite stiebą, tada naudodami dideles trintuvės skylutes sutarkuokite 2 puodelius tarkuotų cukinijų ir padėkite į šoną.
Dideliame dubenyje suplakite 2 kiaušinius, 1/2 puodelio granuliuoto baltojo cukraus, 1/2 puodelio tamsiai rudojo cukraus, 1/3 puodelio saldinto obuolių padažo, 1/4 puodelio kepimo aliejaus ir 1 šaukštelį vanilės ekstrakto, kol gerai susimaišys.
Į dubenį suberkite tarkuotas cukinijas ir maišykite, kol gerai susimaišys.
Dabar atskirame dubenyje sumaišykite 2 puodelius universalių miltų, 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, 1/2 šaukštelio kepimo sodos, 1/2 šaukštelio druskos ir 1 šaukštelį cinamono, kol susimaišysite.
Miltų mišinį supilkite į dubenį su šlapiais ingredientais ir maišykite, kol viskas susimaišys. Šiuo metu būkite atsargūs ir nepermaišykite.
Į dubenį įpilkite 1/2 puodelio susmulkintų graikinių riešutų ir švelniai įmaišykite juos į tešlą, kol susimaišys.
8,5 x 4,5 colio kepimo formą ištepkite sviestu, tada tolygiai įdėkite tešlą į skardą.
Kepkite cukinijų duoną įkaitintoje orkaitėje 60 minučių arba tol, kol jos viršuje bus giliai auksinės rudos spalvos, centre atsiras įtrūkimai, o į vidurį įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus (trupiniai yra gerai, bet šlapia tešla – ne).
Leiskite kepalui atvėsti maždaug 5 minutes keptuvėje, tada atsargiai išimkite jį iš formos ir leiskite jam baigti atvėsti ant grotelių. Atvėsusį supjaustykite, patiekite ir skanaukite!