O, Caprese salotos… leiskite man suskaičiuoti būdus! Niekas man nešaukia vasaros labiau nei tobulai prinokę, sultingi, spalvingi pomidorai, o šiose gaiviose ir kvapniose Caprese salotose jų gausu! Kreminis mocarelos sūris ir saldus bei aštrus bazilikas užbaigia šias paprastas salotas, o aš jas apipyliau balzamiko glaistu, kad viskas susimaišytų. Tikrai vasara lėkštėje!
Šios Caprese salotos yra puikus būdas pagerbti vasaros sezoną dėl savo paprastumo. Niekas nenori įjungti orkaitės tokiame karštyje! Šį receptą labai lengva paruošti, stebėtinai elegantiškas, ryškus ir šviežias. Tai yra minios malonumas! Man patinka plėšyti mocarelą, nes man patinka, kaip alyvuogių aliejus ir balzaminis glajus geriau prilimpa prie didesnio paviršiaus ploto.
Kas yra Caprese salotos?
Caprese salotos – tai klasikinės itališkos salotos, gaminamos iš šviežio mocarelos sūrio, šviežių pomidorų ir, žinoma, šviežio baziliko, reprezentuojančios Italijos vėliavos spalvas. Tai nėra jūsų tipiškos salotos, nes jose nėra salotų, bet leiskite man praplėsti jūsų akiratį, kokios gali būti salotos. Apsirengę mūsų mėgstamiausia lengva naminis balzaminis glajusšios paprastos salotos yra juokingai šviežios ir kvapnios.
Štai ko jums reikės norint pagaminti Caprese salotas:
- Šviežias Mozzarella sūris: Jūs ieškote šviežio, minkšto mocarelos sūrio kamuoliuko, o ne mažai drėgmės!
- Švieži baziliko lapai: Laikykite juos sveikus, kad gautumėte gaivų ir žolelių skonį.
- Švieži pomidorai: Šiam receptui galite naudoti bet kokius pomidorus, bet man patinka, kokie kvapnūs ir spalvingi yra vyšniniai pomidorai. Jei norite turėti kuo mažiau biudžetą, Roma pomidorai visada atrodo geriausia kaina!
- Alyvuogių aliejus: Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite aukštos kokybės aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų.
- Balzamiko actas: Suteikia salotoms saldaus ir aštraus skonio.
- Rudas cukrus: Padeda actą paversti tiršta, saldžia glazūra.
- Druska ir Pipirai: Sustiprinkite natūralų sūrio ir pomidorų skonį.
Ką dar galiu pridėti?
Šios Caprese salotos yra labai skanios su trupučiu lapinių kopūstų pesto pabarstyti ant viršaus arba šiek tiek graikinių riešutų, kad būtų traškus. Per karštą vasarą mėgstu įdėti ir plonais griežinėliais pjaustytų persikų, kad būtų šiek tiek papildomo saldumo!
Caprese salotos
Niekas nešaukia vasaros labiau nei Caprese salotos, pagamintos iš sultingų, prinokusių pomidorų, kreminio mocarelos sūrio ir saldaus bei aštraus baziliko!
Neleiskite ekranui užtemti
- 8 oz. šviežios mocarelos rutulys, suplėšytas (4,26 USD)
- 1/2 puodelis švieži baziliko lapeliai, sveiki (1,78 USD)
- 3 puodeliai pomidorai, supjaustyti 1 colio gabalėliais* (6,37 USD)
- 2 Valg alyvuogių aliejus (0,34 USD)
- 1/2 puodelis balzamiko acto (1,08 USD)
- 2 Valg rudas cukrus (0,08 USD)
- 1/8 šaukštelis druskos (0,01 USD)
- 1/8 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų (0,01 USD)
-
Pomidorus perpjaukite per pusę arba ketvirčiais (priklausomai nuo jų dydžio), išrinkite baziliką ir suplėšykite mocarelą.
-
Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir atidėkite.
-
Keptuvėje sumaišykite balzamiko ir rudąjį cukrų ir išplakite, kad susimaišytų.
-
Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies. Sumažinkite ugnį iki vidutinės-žemos, tada toliau virkite mišinį retkarčiais pamaišydami, kol jo tūris sumažės maždaug perpus. Tai turėtų trukti apie dešimt minučių, tačiau bendras laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų virtuvės reikmenų ir degiklio. Sužinosite, kad tai padaryta, kai verdantys burbuliukai išliks ant acto paviršiaus, o ne iškart sprogs.
-
Nuimkite glazūrą nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Vėsdamas jis gerokai sutirštės. Išbandykite glazūrą šaukštu, jei jis palieka likučius, kurie prilimpa prie jūsų šaukšto, viskas! Jei jis nepasiekia norimo tirštumo, galite dar kartą užvirti glazūrą, kad dar labiau sumažėtų.
-
Caprese salotas užtepkite balzamiko glaistu. Pagardinkite druska ir pipirais ir mėgaukitės!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
* Naudojau įvairius vyšninius pomidorus ir pjaustytus pomidorus, kuriuos pasiėmiau iš ūkininkų turgaus ir iš savo sodo, bet tiks bet kokia pomidorų įvairovė.
Patiekimas: 1puodelisKalorijos: 203kcalAngliavandeniai: 11gBaltymas: 9gRiebalai: 13gNatris: 295mgPluoštas: 1g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
Kaip pasigaminti Caprese salotas – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Per pusę arba ketvirtį 3 puodelių pomidorų (atsižvelgiant į jų dydį), nuimkite 1/2 puodelio baziliko ir suplėšykite 8 uncijos. mocarelos.
Apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir atidėkite.
Keptuvėje sumaišykite 1/2 puodelio balzamiko ir 2 šaukštus rudojo cukraus ir išplakite.
Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies. Sumažinkite ugnį iki vidutinės-žemos, tada toliau virkite mišinį retkarčiais pamaišydami, kol jo tūris sumažės maždaug perpus. Tai turėtų trukti apie dešimt minučių, tačiau bendras laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų virtuvės reikmenų ir degiklio. Sužinosite, kad tai padaryta, kai verdantys burbuliukai išliks ant acto paviršiaus, o ne iškart sprogs.
Nuimkite glazūrą nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Vėsdamas jis gerokai sutirštės. Išbandykite glazūrą šaukštu, jei jis palieka likučius, kurie prilimpa prie jūsų šaukšto, viskas! Jei jis nepasiekia norimo tirštumo, galite dar kartą užvirti glazūrą, kad dar labiau sumažėtų.
Caprese salotas užtepkite balzamiko glaistu. Pagardinkite druska ir pipirais ir mėgaukitės!
Šios itin paprastos Caprese salotos bus jūsų mėgstamiausias vasaros salotų receptas!