Klausyk, aš esu griežtas sau, kai kalbama apie maisto švaistymą. Jis yra mano 10 populiariausių piktų naminių gyvūnėlių sąrašo viršuje, šalia automobilio, kuris paliekamas tuščias. Mano sprendimas? Kai gyvenimas pateiks jums pernokusių bananų mirtį, vietoj to gaminkite šį saldų, kreminį, nebrangų bananų pyragą! Šis bananų pyragas yra drėgnas ir saldus, jį puikiai papildo itin kreminis kreminio sūrio glaistymas.
Šis kreminis sodrus bananų pyragas yra desertas, tai pusryčiai, tai skanėstas, kurio mums visiems reikia ir kurio nusipelnėme! Geriausia dalis? Šį pyragą taip lengva pagaminti, ir aš lažinuosi, kad jūs jau turite daugumą (jei ne visus) ingredientų!
Kas yra bananų pyragas?
Bananų pyragas iš tikrųjų yra toks paprastas, kaip atrodo… pyragas su bananais! Šis pyragas yra visiškai saldus ir tankus, bet šiek tiek puresnis nei įprastas bananų duona. Kreminio sūrio glaistymas puikiai papildo saldų ir šiltą bananų skonį. Labai rekomenduoju paruošus šį bananų pyragą pusryčiams!
Štai ko jums reikės norint pagaminti bananų pyragą:
- Universalūs miltai: Suteikia tortui struktūrą.
- Kepimo soda: Padeda pyragui pakilti.
- Cinamonas: Tešlai suteikia šilumos.
- Druska: Pagerina bendrą pyrago skonį.
- Citrinos sulčių: Suteikia reikiamos rūgšties kepimo sodai suaktyvinti ir pabrėžia aštrų glaisto skonį.
- Bananai: Šiam pyragui reikės 3 labai prinokusių bananų. Neprinokę ar tik prinokę bananai blogai sutrins ir neturės tiek natūralaus saldumo.
- Cukrus: Granuliuotas ir šviesiai rudasis cukrus pasaldina pyragą, o cukraus pudra pasaldina glazūrą, nepadarydamas smėlumo.
- Kiaušiniai: Padėkite surišti tortą.
- Nesūdytas sviestas: Suteikia tortui drėgmės ir sodrumo bei padeda sukurti lygų ir vientisą glaistą.
- Vanilės ekstraktas: Suteikia pyragui ir glaistui šilumos.
- Pienas: Suteikia tortui drėgmės.
- Sūrio kremas: Sukuria sodrų ir aštrų glaistą.
- Graikiniai riešutai: Prie šio pyrago viršaus pridėkite puikų traškumą.
Ar bananai gali būti per prinokę?
Taip, bet teks ilgai laukti. Bananus saugu valgyti ir virti, kai jų odelė pajuodusi. Tačiau, jei pastebėjote neryškų baltą, pilką ar žalią pelėsį arba jei bananas kvepia supuvęs, fermentuotas arba iš jo išbėga skysčiai, geriausia jį išmesti. Be to, jei pats vaisius visiškai pajuodo, jo negalima išsaugoti.
- Naudokite labai prinokusius bananus. Cukraus kiekis bananuose didėja jiems nokstant, todėl kuo labiau prinokę jūsų bananai, tuo saldesnis pyragas ir bananų skonis bus ryškesnis.
- Kepimo formą gerai ištepkite riebalais. Tai LABAI drėgnas pyragas, kuris sulips, jei gerai neištepsite kepimo indo.
- Naudokite kambario temperatūros kiaušinius ir pieno produktus. Tai padės tešlai greičiau susimaišyti ir sukurti švelniausią glazūrą.
- Nepermaišykite tešlos. Keli gumulėliai yra gerai.
- Prieš glaistydami, leiskite pyragui visiškai atvėsti. Karšto pyrago glazūra yra nelaimės receptas!
Bananų pyragas
Kai gyvenimas pateiks jums pernokusių bananų mirtį, vietoj to gaminkite šį nebrangų bananų pyragą!
Neleiskite ekranui užtemti
Torto ingredientai:
- 3 puodeliai sijoti universalūs miltai (0,45 USD)
- 1 1/2 šaukštelis kepimo soda (0,06 USD)
- 1/2 šaukštelis cinamono (0,08 USD)
- 1/2 šaukštelis druskos (0,01 USD)
- 1 šaukštelis citrinos sulčių (0,01 USD)
- 3 labai prinokusių bananų, sutrintų (0,81 USD)
- 1 puodelis granuliuoto cukraus (0,34 USD)
- 1/2 puodelis šviesiai rudo cukraus (0,34 USD)
- 3 kiaušinių, kambario temperatūros (0,47 USD)
- 3/4 puodelis nesūdytas sviestas (1,89 USD)
- 2 šaukštelis Vanilės ekstraktas (1,30 USD)
- 1 1/2 puodeliai pieno (0,27 USD)
Glaisto ingredientai:
- 8 oz. kreminio sūrio, suminkštinto iki kambario temperatūros (1,86 USD)
- 8 Valg nesūdyto sviesto (1 lazdelė), kambario temperatūros (0,94 USD)
- 3 puodeliai cukraus pudra (1,02 USD)
- 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas (0,65 USD)
- 1 šaukštelis citrinos sulčių (0,01 USD)
Garnyras:
- 2 Valg grūstų graikinių riešutų (0,29 USD)
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F (177°C) ir ištepkite riebalais 9 × 13 colių kepimo formą. Sumaišykite miltus, soda, cinamoną ir druską. Atidėti.
-
Bananus ir citrinos sultis sutrinkite šakute ir atidėkite į šalį.
-
Naudodami rankinį maišytuvą, dideliu greičiu plakite sviestą ir cukrų iki kreminės masės, maždaug 2 minutes. Jei reikia, gumine mentele nubraukite maišymo dubens šonus.
-
Į cukraus/sviesto mišinį įmuškite kiaušinius ir vanilę. Plakite vidutiniu greičiu, kol susimaišys.
-
Tada sudėkite trintus bananus.
-
Maišytuvu mažu greičiu, laisva ranka įpilkite 1/3 sausų ingredientų ir 1/3 pieno, pirmyn ir atgal, kol visi ingredientai visiškai susimaišys. Nepermaišykite. Tešla bus šiek tiek tiršta ir šiek tiek gumuliuota nuo bananų.
-
Tešlą paskleiskite į sviestu išteptą skardą ir kepkite 45–50 minučių. Kai įkišate dantų krapštuką į centrą ir jis pasirodo švarus, žinote, kad pyragas yra paruoštas! Jei pastebėsite, kad pyragas labai greitai ruduoja, išbandykite jį dantų krapštuku ir, jei jis dar ne visai iškepęs, laisvai uždenkite aliuminio folija likusiam kepimo laikui.
-
Norėdami paruošti glaistą, sumaišykite visus glaisto ingredientus dideliame maišymo dubenyje ir maišykite rankiniu maišytuvu iki vientisos kreminės ir vientisos masės.
-
Leiskite pyragui visiškai atvėsti (ant stalviršio mano pyragui prireikė maždaug valandos) prieš glaistydami. Užšaldykite ir mėgaukitės papildomai pabarstę grūstų graikinių riešutų ant viršaus!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
Patiekimas: 1gabalasKalorijos: 513kcalAngliavandeniai: 71gBaltymas: 6gRiebalai: 23gNatris: 263mgPluoštas: 1g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
kaip pasigaminti bananų pyragą – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F (177°C) ir ištepkite riebalais 9 × 13 colių kepimo indą. Suplakite 3 puodelius išsijotų universalių miltų, 1 1/2 šaukštelio kepimo sodos, 1/2 šaukštelio cinamono ir 1/2 šaukštelio druskos. Atidėti.
3 labai prinokusius bananus ir 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių sutrinkite šakute ir atidėkite į šalį.
Naudodami rankinį maišytuvą, dideliu greičiu plakite 3/4 puodelio nesūdyto sviesto, 1 puodelį granuliuoto cukraus ir 1/2 puodelio šviesiai rudojo cukraus iki kreminės masės, maždaug 2 minutes. Jei reikia, gumine mentele nubraukite maišymo dubenėlio šonus.
Į cukraus/sviesto mišinį įmuškite 3 kambario temperatūros kiaušinius ir 2 šaukštelius vanilės ekstrakto. Plakite vidutiniu greičiu, kol susimaišys.
Tada sudėkite trintus bananus.
Maišytuvu mažu greičiu, laisvąja ranka įpilkite 1/3 sausų ingredientų ir 1/2 puodelio pieno, pirmyn ir atgal, kol visi ingredientai visiškai susimaišys (iš viso 1 1/2 puodelio pieno). Nepermaišykite. Tešla bus šiek tiek tiršta ir šiek tiek gumuliuota nuo bananų.
Tešlą paskleiskite į sviestu išteptą skardą ir kepkite 45–50 minučių. Kai įkišate dantų krapštuką į centrą ir jis pasirodo švarus, žinote, kad pyragas yra paruoštas! Jei pastebėsite, kad pyragas labai greitai ruduoja, išbandykite jį dantų krapštuku ir, jei jis dar ne visai iškepęs, laisvai uždenkite aliuminio folija likusiam kepimo laikui.
Norėdami pagaminti glajų, sumaišykite visas 8 uncijas. kambario temperatūros kreminio sūrio, 8 šaukštų kambario temperatūros nesūdyto sviesto, 3 puodelių cukraus pudros, 1 šaukštelio vanilės ekstrakto ir 1 šaukštelio citrinos sulčių dideliame dubenyje ir maišykite rankiniu mikseriu iki vientisos kreminės masės ir vientisos masės.
Leiskite pyragui visiškai atvėsti (ant stalviršio mano pyragui prireikė maždaug valandos) prieš glaistydami. Užšaldykite ir pabarstykite 2 šaukštais grūstų graikinių riešutų!
Nėra geresnio naudojimo pernokusiems bananams nei šis skanus bananų pyragas!