Nėra tokio vasariško patiekalo, kurio nepatobulintų gausybė tobulai keptų daržovių! Šioms ant grotelių keptoms daržovėms paruošti reikia labai nedaug laiko ir jos yra geriausias pasirinkimas šaldytuvo valymo dieną (tai 100 kartų palengvina mano užimtą gyvenimą ir sutaupo pinigų!). Ištobulinau visų rūšių daržovių, įskaitant pipirus, svogūnus, cukinijas, moliūgus ir grybus, kepimą ant grotelių, kad galėčiau pasimėgauti puikia vasaros švente. Kiekvienas sveikas kąsnelis yra užkrėstas dūminiu, vasarišku skoniu ir šiuo receptu rimtai negali būti lengviau.
Norint iškepti daržoves ant grotelių iki tobulumo, reikia praktikos, tačiau taikant šį labai paprastą ir greitą būdą, pažadu, daugiau niekada nepatieksite dar vienos permirkusios daržovės. Paslaptis? Mažiau yra daugiau! Padarykite tą grotelę gražiai ir karštą, kad pasiektumėte nuostabias grilio žymes. Paprikos, pomidorai, cukinijos, grybai ir geltonieji moliūgai greitai suminkštėja, todėl jų kiekviena pusė užtenka vos kelių minučių. Svogūnai užtrunka šiek tiek ilgiau, kad įgautų tuos karamelizuotus kraštus, kuriuos visi mėgstame – taigi, jie pirmieji!
Bet kokius likučius galima dėti į visų rūšių salotas, makaronų salotas, sumuštinius ir kt. Galėčiau visą dieną pasakoti apie ant grotelių keptų daržovių privalumus, bet pasigailėsiu jūsų ir leisiu mano paprastam receptui kalbėti!
Štai ko jums reikės, kad gamintumėte geriausias kada nors ant grotelių keptas daržoves:
- Daržovės: Mano nuomone, paprika, raudonasis svogūnas, vynmedžiais brandinti pomidorai, sveiki grybai, cukinijos ir geltonieji moliūgai yra vienos geriausių daržovių, kurias galima kepti ant grotelių. Jie puikiai laikosi ir greitai iškepa!
- Alyvuogių aliejus: Mano marinato pagrindas ir neleidžia daržovėms prilipti prie grotelių.
- Kepsnių prieskoniai: Šis greito pataisymo spartusis klavišas suteikia daug skonio be jokių papildomų pastangų.
- Česnakai: Šviežiai sumaltas česnakas suteikia neprilygstamą skonio gylį.
- Cukrus: Tik žiupsnelis. Tai padeda daržovėms karamelizuotis ir įgauna gražias grotelių žymes.
Ar turėčiau virti daržoves prieš kepant ant grotelių?
Prieš kepdami ant grotelių, NEvirkite jokių šiame recepte nurodytų daržovių! Jūsų rankose bus didžiulė netvarka. Patikėkite manimi, dėl didelės grilio kaitros jie iškeps greitai ir tolygiai, be jokio išankstinio kepimo. Tik rekomenduočiau virti tankesnes daržoves, tokias kaip bulvės ar morkos, nes joms reikia daugiau laiko išvirti. Tačiau šiame recepte nurodytas daržoves geriausia kepti ant grotelių.
Mano taisyklė gaminant daržoves bet kokia technika visada yra tokia: mažiau yra daugiau! Jei manote, kad jie baigti, nuimkite juos. Nėra nieko blogo, jei šiek tiek traška. Visada pirmenybė teikiama pervirtai, permirkusiai daržovei. Rimtai, nesijaudinkite dėl garnyro, kai fone vyksta smagus gaminimas!
Patiekimo pasiūlymai ant grotelių keptoms daržovėms
Negalėjau nepadaryti mūsų didelio dubens chimichurri padažas patiekti su šiuo ant grotelių keptų daržovių receptu. Jis aštrus ir puikiai dera su daržovių dūmais. Pridėti keletą kepta vištiena ir viryklėje keptos pupelėsir jūs paruošėte sau lengvą vasaros vakarienę!
Laikymo instrukcijos
Šis ant grotelių keptų daržovių receptas puikiai tinka pasigaminti iš anksto. Atvėsusius laikykite juos sandariame inde šaldytuve 3-4 dienas. Mėgstu juos dėti šaltus į salotas ar sumuštinius, bet galima ir keletą minučių pakaitinti keptuvėje arba ant grotelių, kol įkais.
Mėgstamiausias ekonomiškas grilis
Kai ieškojau kepsninės, kurią galėtume naudoti „Budget Bytes“ virtuvėje, norėjau tokios, kurią būtų lengva rasti, kurią būtų paprasta nustatyti, būtų lengva valyti ir kuri nepriverstų pasiilgti anglies kepsninės. Aš ėjau su Ninja Sizzle Smokeless Grill apsvarsčius keletą skirtingų, kurie būtų plačiai prieinami „Walmart“, „Target“ ir „Amazon“. „Budget Bytes“ virtuvėje likome juo labai patenkinti.
Pigiausias grilio variantas, kurį radau, buvo paprastas ir mažas kempingo anglies grilis. Tai taip pat puikus pasirinkimas, jei norite kepti ant grotelių lauke, įgauti labiau rūkantį grilio skonį ir neprieštaraujate po ranka laikyti anglis.
Ant grotelių keptos daržovės
Vos keli ingredientai ir mano paprastas kepimo būdas, šios ant grotelių keptos daržovės yra puikus garnyras bet kokiam vasaros kepsniui!
Neleiskite ekranui užtemti
- 8 mini paprikos (arba 2 didelės paprikos, supjaustytos ¼s) (1,44 USD)
- 1 cukinijos (0,93 USD)
- 1 Raudonasis svogūnas (1,23 USD)
- 6-8 vyšniniai pomidorai, sveiki ant vynmedžio* (1,66 USD)
- 8 grybai** (1,04 USD)
- 1 geltona Skvošas (0,89 USD)
- 1 ½ Valg alyvuogių aliejus (0,27 USD)
- 1 česnako skiltelės, susmulkintos (0,05 USD)
- 1 šaukštelis kepsnių prieskoniai (0,12 USD)
- ½ šaukštelis cukraus (0,01 USD)
-
Supjaustykite cukiniją išilgai, maždaug ¼ storio, naudodami mandoliną ant storiausios padėties arba peiliu. Raudonąjį svogūną supjaustykite storais žiedais, nulupkite grybus, o geltonąjį moliūgą supjaustykite storais, maždaug ¼ storio diskais. Nuplaukite paprikas ir vyšninius pomidorus.
-
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, maltą česnaką, ½ šaukštelio kepsnių prieskonių ir cukrų.
-
Daržoves sutepkite alyvuogių aliejaus mišiniu.
-
Į kepsninę įkaitinkite iki 400 laipsnių temperatūros svogūnus. Sudėkite visas kitas daržoves ant grotelių ir kepkite ant grotelių 4 minutes, kol pamatysite ryškias grilio žymes.
-
Apverskite ir kepkite ant grotelių dar 3–4 minutes arba tol, kol daržovės iškeps pagal jūsų skonį. Man patinka, kad mano ant grotelių keptos daržovės vis dar turi kąsnelį, todėl stengiuosi jų neperkepti! Svogūnai gali kepti šiek tiek ilgiau ir tapti gražūs ir saldūs, kai jie šiek tiek apkepa (taip pat padeda pagardinti kepsninę kitoms daržovėms!)
-
Pabarstykite likusius ½ šaukštelio kepsnių prieskonių ir (nebūtina) patiekite su BudgetBytes chimichurri!
Pažiūrėkite, kaip mes Čia apskaičiuokite recepto kainą.
**Bellijos jauniklius galite pakeisti bet kokiu grybu. Grybai yra atlaidūs, kai reikia kepti ant grotelių, o jų skonis nuostabus, beveik nesvarbu!
Šis receptas skirtas 8 žmonėms kaip garnyras, vienam asmeniui apie 1,5 puodelio daržovių.
Patiekimas: 1patiekimasKalorijos: 67kcalAngliavandeniai: 9gBaltymas: 2gRiebalai: 3gNatris: 10mgPluoštas: 3g
Skaitykite visą mūsų mitybos atsisakymas čia.
Kaip gaminti ant grotelių keptas daržoves – žingsnis po žingsnio nuotraukos
Nuplaukite visas daržoves po šaltu vandeniu, išskyrus svogūną. Prieš pjaustydami juos išdžiovinkite.
Naudodami peilį arba mandolino pjaustyklę, išilgai perpjaukite maždaug ¼ colio storio 1 cukiniją ir nuimkite abu galus. Nuo 1 raudonojo svogūno nuimkite sausą odelę ir supjaustykite storais žiedais. Tada nuimkite stiebą nuo 8 sveikų grybų ir 1 geltonąjį moliūgą supjaustykite ¼ colio storio diskais. 8 mini paprikos turėtų būti paliktos sveikos, o 6–8 vynmedžiai vis tiek turi būti pritvirtinti prie vynmedžio.
Nedideliame dubenyje sumaišykite 1 ½ šaukštelio alyvuogių aliejaus, 1 maltą česnako skiltelę, ½ šaukštelio kepsnių prieskonių ir ½ šaukštelio cukraus.
Daržoves aptepkite alyvuogių aliejaus marinatu, padengdami visas puses.
Supjaustytus svogūnų žiedus pridėkite prie grotelių, kai ji įkaista iki 400 °F.
Kai kepsninė visiškai įkaista, apverskite svogūnus ir sudėkite likusias daržoves ant grotelių. Kepkite daržoves ant grotelių apie 4 minutes, kol pamatysite ryškias grilio žymes.
Apverskite daržoves ir kepkite ant grotelių dar 3–4 minutes arba kol iškeps pagal jūsų skonį. Man patinka, kad mano ant grotelių keptos daržovės vis dar turi kąsnį, todėl stengiuosi jų neperkepti! Man patinka, kad svogūnai kepami ilgiausiai, nes kepdami jie tampa gražūs ir saldūs (ir jie padeda pagardinti kepsninę kitoms daržovėms!).
Kai daržovės iškeps pagal jūsų skonį, pabarstykite likusiais ½ šaukštelio kepsnių prieskoniais ir (neprivaloma) patiekite su BudgetBytes chimichurri.
Joks vasaros ant grotelių ruošimas neapsieina be gausios šių lengvai keptų daržovių porcijos!